TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezircilioğlu’ndan ‘hançer’ yanıtı: Kılıçdaroğlu bu kadar inat etmeseydi…

Genel başkan değişikliğinin yaşandığı CHP 38. Olağan Kurultayı’nın yankıları devam ederken İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, 13 yıl CHP’de genel başkanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu “Sırtımda hançerlerle seçime gittim” sözlerine ‘kazanamayacak aday’ çıkışıyla yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2023 08:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bezircilioğlu’ndan ‘hançer’ yanıtı: Kılıçdaroğlu bu kadar inat etmeseydi…

Mayıs genel seçimleri sonrasında ‘değişim’ seslerinin duyulduğu CHP’de başlayan kongre süreci 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen CHP 38. Olağan Kurultayı’yla sona erdi.

Genel merkezin adayı 13 yıl CHP’de genel başkanlık yapan Kemal Kılıçdaroğlu olurken ‘değişimcilerin’ adayı olan Özgür Özel, kurultayda ikinci tur oylamada oyların salt çoğunluğunu alarak partinin 8. Genel Başkanı seçildi.

Kurultay, siyasette çok ses getirirken kurultayda en çok dikkat çeken noktalardan biri de Kılıçdaorğlu’nun konuşmasında yaptığı ‘ihanet’ ve ‘hançer’ çıkışı olmuştu. Kılıçdaorğlu konuşmasında isim vermeden İYİ Parti’yi işaret ederek “Sırtımda hançerlerle seçime gittim” demişti.

Kılıçaroğlu’nun ‘hançer’ çıkışına ise İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu’ndan sert yanıt geldi.

KAZANAMAYACAK ADAYLA KAZANILAMADI

Kılıçdaroğlu’nun hançer çıkışına ‘kazanamayacak aday’ çıkışıyla yanıt veren Bezircilioğlu, “Ben bu ayrıntılara takılmak yerine işin sonucuna ve neticeye bakmak gerektiğini düşünüyorum Sayın Kılıçdaroğlu bu kadar inat etmeseydi, başka bir adayla girilseydi belki bugün başka bir Türkiye’de yaşıyor olacaktık. Cumhuriyetin kuruluşunun 100. Yılını bambaşka bir ortamda kutlayacaktık. Ülkemiz bambaşka bir vizyon ve bakış açısıyla geleceğe bakacaktı. O yüzden hançerle girmiş, o olmuş, bu olmuş… Bunlar teferruat. İşin neticesine bakmak gerekirse kazanamayacak adayla kazanılamadı. Ben ayrıntılara çok fazla girmenin gerekli ve doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

İÇİMİZ RAHAT, GÖNLÜMÜZ FERAH

Genel seçimlerde İYİ Parti’nin yeterince çalışmadığı eleştirilerine de yanıt veren Bezircilioğlu, “Biz Sayın Kılıçoğlu’nun kazanması için elimizden geleni yaptık bu konuda üzerimizde herhangi bir vebal yok. İçimiz rahat, gönlümüz ferah. Ama kazanamadık. Gönül isterdi ki kazanma ihtimali daha yüksek bir adayla girip kazanabilseydik. Bugün o meseleler konuşulmuyor olacaktı” diye konuştu.

İHANETLE NE ALAKASI VAR!

Kılıçaroğlu’nun kurultayda söylediği ‘ihanete uğradık’ sözlerine de yanıt veren Bezircilioğlu, “Biz niye ihanet edelim! Bizim ihanetle bir işimiz yok. İhanet kelimesi çok ağır bir kelime. Bunu hafifleştirmenin anlamı yok. Siyaseten beraber hareket edildi. Ama maalesef doğru aday olmayınca kazanılamadı. Bunun ihanetle ne alakası var” ifadelerini kullandı.

‘KOPUKLUK’ İDDİALARINA YANIT

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özlale ile teşkilat arasında kopukluk olduğu iddialarına da değinen Beziriclioğlu, “Aramızda herhangi bir kopukluk yok. Ümit Hoca’nın Ankara’daki programı yoğun. İzmir’e çok gelip gidemiyor. Bundan sonra daha sık gelip gidecek. Bundan sonra sahada beraber olacağız. Bir sıkıntı yok” dedi.

AKLA MANTIĞA AYKIRI

Bezircilioğlu ayrıca AK Parti’nin İzmir’de aday çıkarmayıp İYİ Parti’yi destekleyeceği ve bir ittifak olacağı iddialarına da yanıt vererek şunları söyledi; “Bana göre son derece gerçek dışı bir kulis ve gerçek dışı bir anlayış. Bu, tamamen bunu ortaya çıkaran kişilerin siyaseten ön plana çıkmak için uydurmuş oldukları bir kulis. Böyle bir şey akla mantığa aykırı.”

Bu haber de ilginizi çekebilir: İYİ Parti lideri Akşener İzmir’de boy gösterecek

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.