TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bezircilioğlu’ndan Çıray’ın ‘anlaşma’ iddialarına tepki

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu, İYİ Parti’den istida eden Aytun Çıray’ın İYİ Parti’yle anlaşma yapıp İzmir’de aday çıkarmama iddialarına tepki gösterdi

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 09:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bezircilioğlu’ndan Çıray’ın ‘anlaşma’ iddialarına tepki

Türkiye, güneyinde devam eden savaşın gölgesinde Mart 2024 Yerel Seçimi için geri sayarken siyasi arenada aday hareketliliği artarak devam ediyor.

Aday adaylıkları için resmi olmayan açıklamalar art arda gelirken İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adaylığı için ise ilk resmi aday İYİ Parti’den gelmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzBB Başkan adayının İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale olduğunu açıklamıştı.

Özlale’nin adaylığı kent siyasetinde büyük yankı uyandırırken geçtiğimiz günlerde İYİ Parti’den istifa eden ve yaptığı açıklamalarda dikkat çeken Aytun Çıray’dan ses getiren bir açıklama daha geldi.

Çıray, “İYİ Parti’nin Türkiye’nin her yerinde aday çıkarması şartıyla, İzmir’de AK Parti’nin aday çıkarmama ihtimali tartışılıyor” ifadelerini kullanmıştı.

Çıray’ın çıkışına art arda tepkiler gelirken İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu da Çıray’ın açıklamalarına tepki gösterdi.

BİZİ BU YOLDAN KİMSE ÇEVİREMEZ

Özlale’nin adaylığında kararlı olduklarını vurgulayan Bezircilioğlu, “Bu sadece bir spekülasyondan ibarettir. Aslı yoktur. Bu konu kayda değer bir konu değildir. Biz çıktığımız yolda yürümeye devam ediyoruz. Bizi bu yoldan kimse çeviremez. İzmir’i İYİ Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak için elimizden geleni ardımıza koymayacağız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedef başarıyı yakalamak ve İzmir’de birinci parti olmaktır” dedi.

PEK ÇOK KESİM RAHATSIZ OLDU

Özlale’nin adaylığının artından ortaya atılan spekülasyonların yıpratma çalışması olup olmadığı konusuna da değinen Bezircilioğlu, “Yıpratma çalışması olabilir. Ümit Özlale’nin adaylığı pek çok kesimi rahatsız etti. Hem iktidarı hem de yerel iktidarı rahatsız etti. İzmir’de iki yumruk arasına mengene gibi sıkışmış İzmirli hemşerilerimizin önüne üçüncü bir yol koyduk. Üçüncü bir alternatif sunduk. İzmir seçmenini rahatlatacak bu adım tabii ki birçok kesim tarafından rahatsızlıkla karşılandı. Rahatsız olanlar, sıkıntı yaşayanlar bu spekülasyonları yayıyor olabilir. Üçüncü yol Türkiye’nin çıkışı ve kurtuluşu olacak” diye konuştu.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: İYİ Parti tutuklu gazeteciler için alana indi: ‘Pankart’ detayında ‘milliyetçilik’ tepkisi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.