TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayır’dan ‘liste krizinde’ kurultayda risk yorumu: Böyle oyunlar yapılıyorsa….

CHP'de kurultaya sayılı günler kala parti içi hareketlilik artarken son olarak yaşanan ‘liste krizi’ gündeme damgasını vurdu. Yaşanan ‘liste krizinde’ adı geçen CHP İzmir 27. Dönem Milletvekili Tacettin Bayır, kurultayda ‘risk’ yorumu yaptı

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2023 12:25
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Bayır’dan ‘liste krizinde’ kurultayda risk yorumu: Böyle oyunlar yapılıyorsa….

Mayıs genel seçimleri sonrasında kongre sürecini başlatan CHP’de gözler 4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek 38. Olağan Kurultay'a çevrilirken kulislerde hareketlilik arttı.

“Değişim” seslerinin duyulduğu partide peş peşe destek açıklamaları gelirken son olarak CHP'nin 27. dönem milletvekilleri arasında 21 isim Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yayımladı.

Açıklamada Genel Başkan Adayı Özgür Özel'in İzmir mesaisinde ki toplantıya katılan 27.Dönem İzmir Milletvekili Tacettin Bayır'ın da imzasının yer alması dikkat çekerken ‘liste krizinin’ yaşandığı gündeme geldi.

Metinde, "Bizler, aşağıda ismi/imzası bulunan 27. Dönem Milletvekilleri olarak; CHP 38. Olağan Kurultayımızda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz" ifadeleri yer alırken Bayır, kendisine gönderilen metinde bu bölümün olmadığını söyledi.

Yaşanan ’liste krizini’ değerlendiren Bayır, yapılanların kurultaya ilişkin ‘risk’ mesajı olabileceğini söyledi.

GENEL BAŞKANA ŞİRİN GÖZÜKMEK İÇİN…

Metinde yapılan değişiklikten haberi olmadığına vurgu yapan Bayır, “Atila Sertel vekilim bana 3 saat önce bir metin attı. Metni okudum ve gayet güzel olmuş dedim. ‘Biz bu metnin altına imza atıyoruz. Senin için bir mahsuru var mı?’ dedi. Ben de mahsuru olmadığını söyledim. Ama bana gönderilen metinle basına gönderilen metin farklı. Basına gönderilen metinde ‘Biz, aşağıda imzası bulunan 27. Dönem milletvekilleri olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun destekliyoruz’ diye. Çok ayıp edildi. Bir aldatmaca bu. Kılıçdaroğlu’nun buna ihtiyacı mı var? Kaldı ki ben delege bile değilim. Atila vekili aradım ama ulaşamıyorum. Belki o da aldatılmıştır. O da bana gönderilen metin üzerinden ‘evet’ demiş olabilir. Ama sonrasında birileri Sayın Genel Başkana şirin gözükmek için eklemiş olabilir” dedi.

40 YILDA BÖYLESİ BAŞIMA GELMEDİ

Partide 40 yıllık emeği olduğuna dikkat çeken Bayır, partide birçok olaya şahit olduğunu ancak böylesini yaşamadığını belirterek “Daha önce böyle bir olay balıma gelmedi. Partide çok büyük haksızlıklara maruz kaldığı oldu ama böylesi başıma gelmedi” diye konuştu.

NE KILIÇAROĞLU’NUN NE DE ÖZEL’İN BENİM DESTEĞİME İHTİYACI YOK

Yapılan ‘liste oyununun’ dengeleri değiştire çabası olarak yorumlanabileceğini ifade eden Bayır, şunları söyledi; “Kurultay’a 3 gün kala böyle ayak oyunlarının yapılması… Sabah 95 vekil Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. Dün İstanbul’da 195 milletvekilinin 180’den fazlası Özgür Özel diyor. O açıklamayı gölgede bırakmaya yönelik girişimler olarak geliyor bana Ben buna karşıyım. Her iki tarafın yaptıklarını da doğru bulmuyorum. Bu parti büyük bir parti. Çatırdayıp ikiye bölünecek bir parti değil bunu yapanlar aracı olan insanlar ve yakışık almıyor. Ne Sayın Kılıçaroğlu’nun ne de Özgür Özel’in benim desteğime ihtiyacı yok. Doğru şeyler konuşulmalı.”

Partinin değişime ihtiyacı olduğunu belirten Bayır, ‘liste krizinin’ kurultaya ilişkin önemli bir alt mesaj olabileceği yorumunda bulunarak “Partiye değişimin gelmesi gerekiyor. Başarıya ulaşmak için başka bir şans yok. Ama şimdi bunu görünce… Birilerinin Kılıçdaroğlu’na destek sağlamak adına gerçek olmayan kağıtlar üzerinde oynama yaparak basına servis etmesine bakarsak demek ki Kurultay riskli durumda. Başa baş giden bir çekişme var demek ki herkes lehine çevirmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

GİTTİĞİMDE ÖZGÜR ÖZEL’İ DESTEKLİYOR DEĞİLDİM

Geçtiğimiz hafta İzmir’de miting havasında basın açıklaması yapan Özgür Özel’in toplantısına katılmasına da açıklık getiren Bayır, “Özgür Özel, 8 sene partide grup başkanvekilliği yaptı. Ben de 8 yıl milletvekiliydim. İyi bir dostluğumuz var ve beni telefonla özel olarak çağırdı. Ben gidip kendisini dinledim. Basına kapalı toplantıda da projelerini, partiyi nasıl büyüteceğini, üye yapısının ne olacağı gibi konularda bilgilendirmelerde bulundu. Mantıklıydı. Ben gittiğimde Özgür Özel’i destekliyor değildim. Ama dinledikten sonra bir rahatlama oldu. Sayın Kılıçoğlu da partiyi sağlıklı ellere verebilir imajı oldu. Ayrıca Sayın Kılıçdaroğlu da ben gitmem diyen birisi değil. Ben 8 genel başkanla çalıştım. Gelen 9. olacak” dedi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: CHP İzmir’den yurt önünde ‘Zeren Ertaş’ isyanı: Kaza değil cinayet!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.