TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bakan Bolat CHP’ye yüklendi: Soğan-patates istismarı bitti

AK Parti İzmir İl Teşkilat Buluşması’na katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CHP’ye ‘seçim’ ve ‘ekonomi’ üzerinden yüklenerek, “Sığındıkları varsa yoksa market. Bir ürünün fiyatı zıpladı diye onu istismar etmeye çalışıyor. Sadece kırmızı et fiyatlarında küçük bir artış var kesime giden hayvan sayısının azalmasından dolayı. Bu seçimde soğan- patates istismarı yapamıyorlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2024 12:50
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2024 13:00
Kaynak: TENZİLE AŞÇI
Bakan Bolat CHP’ye yüklendi: Soğan-patates istismarı bitti

Bir dizi programa katılmak üzere İzmir’e gelen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen teşkilat buluşmasına katıldı.

ÜÇ Kademe Yönetim Kurulu Üyeleri toplantısının ardından gerçekleşen teşkilat buluşmasında Bakan Bolat’a AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekili ve Konak Belediye Başkan Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı ve AK Parti MKYK üyesi Dilek Yıldız Büyükdağ eşlik etti.

Bolat, buluşmada gündeme dair açıklamalar yaparken hükümetin İzmir yatırımlarını hatırlatarak ‘soğan-patates’ hesabı üzerinden CHP’ye yüklendi.

BOLAT: 15 BİN KİŞİYE İŞ ÇIKACAK

İzmir programı hakkında kısa bir bilgi veren Bakan Bolat, “İzmir çok şeyi hak ediyor. Bugün burada seçim çalışmaları yapılıyor. Biz de Bergama’da Serbest Bölge açılışı için geldik. Bunun anlamı şu… Bu İzmir’in üçüncü, ülkenin 19. serbest bölgesi olacak. 15 bin kişiye iş çıkacak. Gelmişken Çiğli Atatürk OSB’yi de ziyaret edeceğiz. Ama ilk durağımız teşkilat” dedi.

TEŞKİLATA 100 KİŞİ ÖDEVİ

Teşkilata 100 kişi ödevi veren Bolat, “Her yerde İzmir’de bu sefer İnşallah büyük bir müjdenin ayak izleri konuşuluyor. İzmir bu defa bir başka güzel diyorlar. İzmir için çok güzel bir Büyükşehir Belediye Başkan adayı var. Kendisiyle 10 sene önce MKYK üyesiyken çalışmıştım Hazma Bey, enerji dolu, heyecan dolu. Gece gündüz projeleri ve ekibiyle beraber çalışıyor. İzmir’e Cumhur İttifakı’nın iddialı ve gerçek belediyeciliğini getirmek üzere çalışıyor. İzmir İnşallah özlediği gerçek belediyeciliğe kavuşacak. İzmir’in sonucu 31 Mart seçimlerinde büyük yankı yapacak ve ses getirecek. Sadece 13 gün kaldı. ‘Ah keşke çok çalışaydım da 5 tane daha oy getirseydim, kıl payı olmasaydı’ dememek için… Her biriniz elinize boş kağıt alıp isimleri yazacaksınız. Rehberinizde kimler varsa onlara ‘Alo’ deyip ikna etme çalışması içinde olmanız lazım. Her kişi en az 100 kişiye ulaşıp ikna etse bu seçim kazanılır” diye konuştu.

İzmir’e hükümet tarafından yapılan yatırımları da hatırlatan Bakan Bolat, “AK Parti döneminde İzmir’e 455 milyar liralık kamu yatırımı yapılmış. Bize oy vermediler, seçmediler diye hizmetlerden asla mahkum bırakılmadı. Türkiye’nin her tarafına ne yapılıyorsa İzmir’e de fazlasıyla yapıldı. Çevre yolu, İstanbul-İzmir otoyolu… İzmir’de 12 OSB var. Üçüncü serbest bölgeyi bugün açıyoruz. Dördüncü serbest bölge Menemen’de yolda” ifadelerini kullandı.

“SIĞINDIKLARI VARSA YOKSA MARKET”

CHP’yi de ‘seçim’ üzerinden eleştiri yağmuruna tutan Bolat, “Biz insanlar arasında ayrımcılık yapmadık. Kimseyi mezhep, gelir düzeyi, cinsiyeti olarak ayırmadık. Ama onlar iktidarı ele alsalar nasıl bir tek parti faşizmi gösterecekler bunu hep birlikte yaşadık. Gezi olaylarında da yaşadık. İzmir’e Şehir Hastanesi yaptık. Yakında İzmir-Ankara Hızlı Treni yapılacak. İzmir’in okullarının ve hastanelerinin tamamı yenilendi. İnsanların satın alma gücü ve refahı en az 3 katına yükseltildi. Geçen sene 20 milyar lira esnafımıza kredi vermişiz. Bu sene ilk iki ayda 1,4 milyar lira esnaf finansman desteği sağladık. Çiftçilerimizin gelirlerimizin enflasyon üzerinde olmasını sağladık. İşçilerimize TÜFE üzerinden artış sağladık. Onlar, becerisizlikleriyle bir şey yapamadıklarını biliyorlar. Sanal dünyadaki palavra reklamlarla hükümetin ve AK Parti’nin yaptıklarını kendileri yapmış gibi propaganda yapıyorlar. Sığındıkları varsa yoksa market. Bir ürünün fiyatı zıpladı diye onu istismar etmeye çalışıyor. Sadece kırmızı et fiyatlarında küçük bir artış var. Kesime giden hayvan sayısının azalmasından dolayı. Bu seçimde soğan- patates istismarı yapamıyorlar. 1 Nisan’da bu istismar siyaseti bitecek ve eser siyaseti başlayacak. Kötü bir yönetimle karşılaşmamak için oylarımızın kıymetini bilmemiz lazım.”

SAYGILI: KADER GAYRETE AŞIKTIR

Seçime son 13 kala teşkilata ‘vites artırma’ ödevi veren İl Başkanı Saygılı, “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmazmış. Ben burada harmanda yüzü olanları görüyorum. Gecenizi gündüzünüze katıp çalışıyorsunuz. Biz İzmir’de AK belediyecilik anlayışını en güzel şekilde ortaya koymak için gece gündüz çalışıp mücadele ediyoruz. Biz güçlü olacağız. Güzel bir hükümet sistemimiz var ve kabinemiz çok güçlü. Eğer bizler de onların o çalışmalarının karşısında güzel çalışmalar ortaya koyarsak… Kader gayrete aşıktır. Bizler son 13 günümüzü hiç yorulmadan en güzel şekilde geçirmeye, koşmaya hazır mıyız? Durmak yok, yola devam. Hazma Başkanımızı 31 Mart’ta Büyükşehir başkanımız olarak görmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: TENZİLE AŞÇI

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.