TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Partili Başdaş: Cumhur İttifakı İzmir’de birinci parti olacak

14 Mayıs seçimleri hakkında iddialı konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Sait Başdaş, “Cumhur İttifakı, İzmir’de birinci parti olacak. Birinci ve ikinci bölgede 6’şar milletvekili çıkaracağız” dedi

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2023 11:31
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Partili Başdaş: Cumhur İttifakı İzmir’de birinci parti olacak

HALİL YAYLAK

İLKSES TV ekranlarında yayınlanan ‘Erdek Erek ile Siyaset Kulisi’ programının bu haftaki konuğu AK Parti İzmir Milletvekili Adayı ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş oldu. Başdaş, seçim sürecinin ve kent gündeminin masaya yatırıldığı programda gazeteciler Erdal Erek, Adem Nakçı ve Adem Sarıkaya’nın sorularını yanıtladı.

SAHANIN DİLİNDEN ANLIYORUZ

Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini belirten Başdaş, “Çalışmalarımız güzel geçiyor zaten biz hiç ara vermemiştik. Daha önceki görevim itibariyle hep sahadaydık, şimdi de hep sahadayız. Cumhurbaşkanımız diyor ya, ‘Ben sahanın dilinden anlarım’… Biz de sahadan dilinden anlıyoruz. Her şey çok iyi olacak inşallah” dedi.

EN YÜKSEK OYUMUZU ALACAĞIZ

AK Parti’nin İzmir ve Türkiye genelinde oy kaybı yaşadığına ilişkin iddialara yanıt veren Başdaş, “Tam tersine… Şu anda bizim sahada gördüğümüz, sahanın dilinden anlıyoruz dediğimiz bu. CHP, 25 gün daha hayal etsin bakalım. Biz şu anda hem İzmir’de hem Türkiye’de tarihimizin en yüksek oyunu alacağız. Sahada hiç tepki yok tam tersine CHP’ye ve 7’li Masa’ya tepki var. Evvelsi akşam Sayın Bakanımızla birlikte Kordon’daydık, boydan boya yürüdük. Orada bile bir tane Allah’ın kulu çıkıp tepki vermedi. İnsanların hem Cumhurbaşkanımıza hem bakanımıza teveccühlerini ben gördüm. CHP’li vatandaşların bile tepkisi o kadar olumlu ki! Hiç kimse bu 7’li Masa’ya inanmıyor artık. Zaten hiçbir şeyde anlaşamayan bu masanın Türkiye’yi yönetmesi zor. CHP’li kardeşlerimiz de buna müsaade etmeyecek” ifadelerini kullandı.

7’Lİ MASA HEP HAYAL SATIYOR

Seçim vaatleri üzerinden CHP’ye sert sözlerle yüklenen Başdaş, “Ben 40 yıldır İzmir’de yaşayan bir kardeşiniz olarak o kadar vaatlerimiz var ki! Zaten yaptık. 40 yıldır CHP’nin bir tane projesini dahi görmedim Konak’ta, İzmir’de. Son 5 yıldır CHP’nin elle tutulur bir projesini gösterin… Ama biz muhteşem işler yaptık. 2 tane stat yaptık, Konak Tüneli’ni yaptık. Şimdi büyük bir şehir hastanesi yapıyoruz. CHP’nin 30 yıldır yapamadığı sadece merkezde biz yaptık. Depremi gördük, en acil yapmamız gereken kentsel dönüşüm. Sadece Ballıkuyu’da 11 yıldır kanayan bir yara var. İzmir’e hiç yakışmayan bir görüntü. Bir deprem olduğunda bu mahallelere araç dahi giremez. Sayın Kılıçdaroğlu İzmir milletvekili değil mi? İzmir’i yönetemeyen zihniyet Türkiye’yi nasıl yönetecek? Türkiye’yi İzmir’i yönettiğimiz gibi yöneteceğiz dediler. Türkiye’deki vatandaşlar İzmir’i bilmiyor. Bir gelip görsünler. CHP ve 7’li Masa hep hayal satıyor” şeklinde konuştu.

CHP ROMANLARDAN 1 OY ALAMAYACAK

CHP’nin İzmir’den Roman aday göstermemesinin hata olduğunu dile getiren Başdaş, “Roman oylarının hepsi bize gelecek. CHP onlardan 1 oy bile alamayacak. Roman vatandaşlarımıza AK Parti değer veriyor. Ve AK Parti son 10 yıldır Roman vatandaşlarımızla ilgili o kadar muhteşem açılımlar yaptı ki. Cemal Bekle vekilimiz 5’nci sıradan sorunsuz çıkacak. Bütün Roman kardeşlerimiz kenetlenmiş durumda destek olsun diye. Roman mahallelerde CHP’ye büyük tepki var” dedi.

İYİ ANLATAMIYORUZ

“Sokakta CHP’ye tepki var, yönetiyor diyorsunuz ama 20 yıldır da İzmir’de iktidar… Bunu neye bağlıyorsunuz?” sorusuna ise Başdaş, “O farklı bir konu. Kendimizde de hatalar buluyoruz. Demek ki iyi anlatamıyoruz. Burada taktiksel bir hata olmuş olabilir. Son 1 senedir özellikle PKK ile yanaşmaları ve oradan talimat almaları tamamen bitirdi bunları” yanıtını verdi.

HÜDA PAR’IN NE OLDUĞUNU BİLMİYORLAR

AK Parti’nin HÜDA PAR ile ittifakına ilişkin tepkilere yanıt veren Başdaş, “AK Parti’den önce HÜDA PAR’a Sayın Kılıçdaroğlu gitti, Meral Hanım gitti, Saadet gitti. Onlar ittifak için gitmediler mi, gittiler. HÜDA PAR’ın ne olduğunu bilmedikleri için tepki gösteriyorlar. HÜDA PAR bütün terör örgütlerine terör örgütüdür diyor. Doğu ve Güneydoğu’da güzel işler yaptılar. Asla Türkiye’de bölücülük yapmadılar. Tam tersine vatanına ve bayrağına sahip çıkıyorlar. Biz vatanına bayrağına sahip çıkan herkesi kucaklıyoruz. Toprağına sahip çıkan herkes bizim kardeşlerimizdir. Ama bizden önce CHP de gitti onlara, İYİ Parti de Babacan da! Ama HÜDA PAR, Türkiye’nin bölünmesinden değil, büyümesinden yana oldular” diye konuştu.

TAM 2 YIL OYALADILAR

İzmir’in EXPO 2026 alanı olarak belirlenen Yeşildere’deki planların yargı kararıyla durdurulması hakkında da açıklama yapan Başdaş, şunları söyledi: “2026 EXPO Pınarbaşı’nda yapılacaktı hemen apar topar alıp Yeşildere’de yapacağız dediler. EXPO burada olur mu? Altyapısı yok, nasıl olacak? Amaçları devletin yaptıklarını engellemekti. 2 yıl oradaki vatandaşlara zaman kaybettirdiler. Bu hafta mahkeme karar verdi. Burada EXPO olmasının imkanı yok, altyapısı yok dedi. Gidiyorlar evleri kamulaştırmaya, vatandaşları çağırıyorlar. 3 katlı evi var, 700 bin lira para veriyorlar. Ya sen 700 bin liraya 3 katlı ev alabilir misin? Tam 2 yıl oyaladılar. Belki o 2 yolda kentsel dönüşüm bitmiş olacaktı. Neden hükümetle iş birliği yapılıp kentsel dönüşüm konusunda İzmirlilere hizmet getirilmiyor? Kendileri de yapmıyorlar.”

BİRÇOK BÖLGEDE İMAR PLANI YOK

Kentin birçok bölgesinin imar planının olmadığını söyleyen Başdaş, “80 bin insan Konak’tan göç ediyor. Hizmet olmadığı için göç ediyor, hizmet olan yerde insanlar başka yere kaçar mı? İnsanlar daha refah yaşayabilecekleri yerlere kaçıyorlar. İzmir’in birçok bölgesinde imar planı yok. 21’nci yüzyıldayız ya, nasıl olmaz. İmar planı yapamayan zihniyet Türkiye’yi yönetmeye kalkıyor. İmar planları olmadığı için kimse yatırım yapmıyor” dedi.

ÇÖZDÜĞÜ BİR KONU GÖRDÜNÜZ MÜ?

Kente hizmet noktasında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’i eleştiren Başdaş, “Kemeraltı’nın içinde havralar, mescitler var. İyi bir yerel yönetimin eline geçerse Konak turizm ilçesi olur. Esnaf isyan ediyor. Sayın Tunç Soyer’in İzmir’de çözdüğü bir konu gördünüz mü? Bu zihniyet Kemeraltı’na hiçbir şey yapamaz. İzmir’in hükümetten aldığı yatırımların haddi hesabı yok. Onların en fazla açabildikleri heykel. Zamanında İZBAN’ı yapamadılar. Aziz Kocaoğlu destek istedi ve aldı. Sayın Tunç Soyer, bana yardımcı olun dediklerinde olmadılar mı? Algı yaratmak için imza bekliyoruz diyorlar. Külliyen yalan” açıklamasını yaptı.

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINA ÇAĞRI

İzmir’in öncelikli sorununun kentsel dönüşüm be altyapı olduğunu kaydeden Başdaş, şöyle devam etti: “Depreme karşı önlem almamız gerekiyor. Ama İzmir’deki tüm milletvekili adaylarına çağrı yapıyorum. Gelin size bölgeyi bir göstereyim. Siz buraları biliyor musunuz? Sadece sahil kesimlerini gezerek, orada oturarak milletvekilliği yapılmaz. Gelin bir de arka sokakları görün.”

İKİ BÖLGEDEN DE 6’ŞAR VEKİL ÇIKARACAĞIZ

14 Mayıs seçimlerine ilişkin iddialı mesajlar veren Başdaş, “Cumhur İttifakı, İzmir’de birinci parti olacak. 20 yıldır iktidar olamıyorlar, 25 gün daha hayal kurmalarına müsaade edelim. Biz birinci bölgede ve ikinci bölgede 6’şar milletvekili çıkaracağız. Daha değişik de olabilir. CHP ise İzmir’de 6’nın da altına düşecek. Biz 6’yı çıkaracağız, 7 için de mücadele edeceğiz. Cumhurbaşkanımızı da en yüksek oyla seçtireceğiz. Milletvekillerinin üstünde oy alacak. Birçok tanıdığım CHP’li ve diğer partili arkadaşlarım diyor ki, ‘Oyumuz Erdoğan’a çünkü milli bir duruş var burada.’ Çok değişik bir seçim olacak. Cumhurbaşkanımız tarihin en yüksek oyunu alacak. Cumhurbaşkanımızın İzmir’e kattıklarını herkes biliyor. Onca sıkıntıya rağmen vatandaş, bir sorun varsa çözecek tek parti AK Parti’dir diyor” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.