TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı’ndan Cemil Tugay'a salvo

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Keseli, düzenlenen basın toplantısında Karşıyaka Belediyesi'nin faaliyetlerine ilişkin Başkan Tugay'a sert eleştirilerde bulundu

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
AK Parti Karşıyaka İlçe Teşkilatı’ndan Cemil Tugay'a salvo

KEMAL ÖZKURT

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, Karşıyaka Belediyesi'nin faaliyetlerine ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ı ve yönetimini hedef aldı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Keseli, Karşıyaka'da depreme dayanıksız binaların kontrol edilmediğini, belediye personelinin maaşlarını alamadığını, seçim öncesi verilen birçok sözün yerine getirilmediğini, Örnekköy skandalı ve Tugay'a yakın isimlerin makam sahibi olduğuna ilişkin birçok konuya değinerek Karşıyaka Belediyesine eleştirilerde bulundu. İlçe binasında düzenlenen basın toplantısına, AK Parti Karşıyaka Belediyesi meclis üyeleri Ahmet Uğur Baran, Adem Öztürk ve Mustafa Yıldız da katılım gösterdi.

KARŞIYAKA'YA ARKA BAHÇE MUAMELESİ
Karşıyaka'nın yalnızca İzmir'in değil Türkiye'nin göz bebeği ilçelerinden biri olmasına karşın kötü yönetim, iş bilmezlik ve vurdumduymaz bir anlayışla her geçen gün CHP eliyle adeta arka bahçe muamelesi görüp cezalandırıldığını ifade eden Keseli, "Belediye Başkanı Sayın Cemil Tugay, göreve gelişinden 4 yıl geçmiş olmasına rağmen, ilçemizin kronikleşen sorunlarına çözüm üretemediği gibi, yeni dönemde de ortaya yeni sorunların çıkmasına kayıtsız kalmış, bazen de sorunların merkezinde bir figür olmuştur. Gerek Karşıyaka Belediyesi gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi ilçemizin gelişmesi için bir çaba göstermemektedir ve artık insan hayatıyla oynanmaya başlamışlardır" dedi.

"BİZ İSTİFA BEKLERKEN PİŞKİNLİK YAPTILAR"
İzmir depreminden sonra Karşıyaka'daki hasarlı binaların yıkımları söz konusuyken bu binalar yıkılırken belediyenin denetimsizliğinden dolayı insan hayatının hiçe sayıldığını ve binalardan kopan parçaların çevreye zarar verdiğini söyleyen Keseli, "Tüm uyarılarımıza rağmen sonrasında da ne yazık ki yıkımı yapılan bir bina sağlam bir binanın üzerine devrilmiştir. Denetim eksikliğinden kaynaklı facianın eşiğinden dönülmesinden sadece birkaç yıl sonra bu kez de İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı İZBETON'un aracılığıyla, Örnekköy'de reklamı demirinden fazla gelen bir inşaat skandalıyla karşılaştık. Karşıyakalıya reva görülen binanın demiri eksik, beton imalatı eksik çıktı. Bu skandalın sonucunda bizler istifa beklerken karşımızda gördüğümüz tam bir pişkinliğin örneğidir. Konuya ilişkin tek açıklaması, 'Büyükşehir bize bilgi verdi bizde mühürledik' diyen Cemil Tugay, Karşıyaka halkının hakkını savunabilmek için ağzını açıp iki cümle edebildi mi? Siz Karşıyakalıya konut mu dikiyorsunuz, yoksa halka tabut mu hazırlıyorsunuz diye sorabildi mi?" diye konuştu. 



"KARŞIYAKALI BU BAHANE SİYASETİNDEN YORULDU VE BIKTI"
Opera binasının ve stadyumun yıllardır yapılamadığına dikkat çeken Keseli, “Eğer Cemil Bey Karşıyakalının hakkını savunacak olsaydı, İzmir'in en güzel noktalarından Mavişehir'de 2016 yılında ilk ihalesi yapıldığı günden beri, vatandaşa opera yerine inşaat izleten anlayışa karşı mücadele eder, 'Burası bitecek, gerekirse biz de çalışacağız' derdi. Karşıyakalılara canhıraş bir şekilde CHP propagandası yapanlara soruyorum; Yahu opera binası ne oldu? Ne zaman bitecek bu bina? Yoksa orayı Karşıyaka'nın kalbinde bir hançer gibi utanç müzesi halinde mi bırakacaksınız? Bakın, Karşıyaka Stadı için 2021'de Sayın Cemil Tugay ne diyor? Stadı yapacağız. Aradan zaman geçiyor, Cemil Bey, çok iyi bir proje çizimi için çalıştıklarını söylüyor. Aradan biraz daha zaman geçiyor, 'Mimar muvafakatname vermiyor' deniyor. Şimdi gelinen noktada ne deniyor? 'Stadı bakanlık yapacak çünkü yetki bakanlıkta' Madem yetki bakanlıktaydı da 2021'den beri neyin proje çalışmasını yapıp, mimar ile muvafakatnameyi görüştünüz? Karşıyaka artık bu bahane siyasetinden yoruldu ve bıktı” diye belirtti.


MAKAMLAR BELEDİYESİ
Belediye çalışanlarının maaşlarını alamadığını ve belediyenin artık makamlar belediyesi olduğunu dile getiren Keseli, "1 Mayıs'ta sosyal medyada işçi bayramı kutlayan belediye başkanını siz Ramazan Bayramı'nda belediye personeliyle bayram kahvaltısı yaparken gördünüz mü? Siz Cemil Bey'i belediye şantiyesinde görüyor musunuz? Göremezsiniz çünkü maaşları yatmayan işçinin karşısına çıkmaya yüzü yok. Gerçi bu ay tam yatmış diye duyduk. Belki bu açıklamadan sonra şantiyeye gidip fotoğraf çektirip geri çıkabilir. Belediye demişken... İzmir'in en kalabalık personel sayısına sahip ilçe belediyesi olan Karşıyaka'da bu kalabalıklığı Başkan Tugay, kültür merkezlerimiz çok fazla var diyerek savunmaya kalkmıştı. Ben net bir şekilde Cemil Bey'den cevap gelmeyeceği için kamuoyu vicdanına sorayım, Karşıyaka Belediyesi'nde bankamatik personel sayısı kaçtır? Kaç müdürünüz vardır ve kaçının makam arabası vardır? Görüyoruz ki Karşıyaka artık bir makamlar belediyesi olmuştur. 11 müdürlüğü kendine bağlayıp bir de üstüne üçü de meclisten olmak üzere bir dünya belediye başkan yardımcısı bulunan Cemil Bey, adeta unvan dağıtmaktadır. Bu konuda da son olarak şunu soracağım, son 6 ay içinde CHP Karşıyaka İlçe Yönetimi'nden kaç kişinin yakın akrabası Karşıyaka Belediyesi'nde işe başlamıştır?" dedi. 

Konuşmasının sonunda Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın verdiği hiçbir sözü yerine getirmediğini ifade eden Keseli, "Büyükşehir ve Karşıyaka Belediyesi eliyle Karşıyakalılar adeta bir hizmetsizliğe mahkûm edilmiş, partinin maddi manevi arka bahçesi haline getirilmiş, tabir-i caizse sömürülmüştür. Diliyorum ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Bay Bay Kemal sözünde olduğu gibi yerel seçimde de Karşıyakalılar Bay Bay Cemil diyeceklerdir" ifadelerin kullandı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.