TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#Karşıyaka Belediyesi

Karşıyaka Belediyesi haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, Karşıyaka Belediyesi haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor Haber

Karşıyaka’da En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’na başvurular başlıyor

Kent yaşamında yeşil dokunun önemine dikkat çekmeyi ve vatandaşları çevre düzenlemesine teşvik etmeyi amaçlayan Karşıyaka Belediyesi, geleneksel hale getirdiği ‘En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nı bu yıl 22’inci kez gerçekleştirecek. ‘En Güzel Balkon’, ‘En Güzel Bahçe’ ve ‘En Güzel Apartman Bahçesi’ olmak üzere, üç ayrı kategoride yapılacak yarışmaya katılmak isteyenler, 22 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında 444 1 575 numaralı telefondan başvuruda bulunabilecek. 3 KATEGORİDE İLK 3’E GİRENLERE ÖDÜL Ödüllü yarışmada hem renkleri ve kokularıyla kenti güzelleştiren, hem de geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik gibi kriterlere uyum sağlayarak çevreye değer katan balkon ile bahçeler seçilecek. Bu kapsamda jüri tarafından başvuru sahiplerine yapılacak ziyaretlerde; balkon ve bahçelerde kullanılan çiçek çeşitliliği, özgünlük, sürdürülebilirlik, geri dönüşümlü malzemelerin kullanımı, aydınlatma ve sulama sistemleri, kent bahçeciliği, saksı ve süs eşyalarının uyumu gibi kriterlere göre puanlama yapılacak. Her kategoride ilk 3’e girenlere törenle ödülleri takdim edilecek. DUYARLI KENTLİLER ÖRNEK OLACAK Uzun yıllardır devam eden yarışmanın bu sene de yoğun ilgi göreceğine inandığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal “Kentimizle özdeşleşen En Güzel Balkon Bahçe Yarışması’nı bu yıl 22’nci kez gerçekleştirecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Karşıyaka insanının çevresine olan saygı ve sevgisini yansıtan bu organizasyon, aynı zamanda duyarlı yurttaşlarımıza bir teşekkür niteliği taşıyor. Yarışmamızla yaşam alanlarını yeşillendiren ve güzelleştiren Karşıyakalıları ödüllendirecek ve örnek göstereceğiz. Herkesi bu güzel heyecana ortak olmaya davet ediyoruz” dedi.

Karşıyaka'da İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği coşkusu Haber

Karşıyaka'da İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği coşkusu

İzmir’deki 3. Yaş Üniversitelerine devam eden 60 yaş ve üzeri öğrencilerin renkli gösteriler sunduğu şenlikte, sağlıklı ve aktif yaşlanmaya dair farkındalık yaratıldı. Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi, Ege 3. Yaş Üniversitesi ve Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi Yaşlılara Saygı Haftası kapsamında şenlikte buluştu. Üç okulun iş birliğinde düzenlenen “İzmir 3. Yaş Üniversiteleri Şenliği” 21 Mart’ta Karşıyaka Belediyesi’nin ev sahipliğinde Taypark’ta yapıldı. RENKLİ ETKİNLİKLER Renkli görüntülere sahne olan şenlik, ortak olarak sergilenen bendir dinletisi ile başladı. Ege 3. Yaş Üniversitesi Korosu’nun seslendirdiği şarkıların ardından Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi Kuşaklararası Dayanışma Korosu sahne aldı. Ege 3. Yaş Üniversitesi öğrencilerinin sergilediği halk oyunlarının devamında Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi öğrencileri zumba gösterisi yaptı. FRANSIZCA GÖSTERİ Ayrıca Dünya Frankfoni Haftası'nın da (Fransız Dili Bayramı) Yaşlılara Saygı Haftası ile aynı tarihlere denk gelmesi nedeniyle, Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi Fransızca dersi öğrencileri müzikli bir gösteri sundu. Program, tüm katılımcılarla yapılan Calipso ile aerobik etkinliği ile son buldu. Şenlikte söz alan Karşıyaka Belediyesi 3. Yaş Üniversitesi Sorumlusu Özge Güher Toksarı, Ege 3. Yaş Üniversitesi Öğrenci İşleri Sorumlusu Osman Nuri Tartılacı ve Karabağlar 3. Yaş Üniversitesi Sorumlusu Gülşen Salgar, azim ve özveriyle çalışarak birbirinden renkli gösteriler sunan çınarlara teşekkür etti; ileri yaşlı bireylerin daha başarılı ve sağlıklı bir yaşam sürmesini desteklemek için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir haber: Karşıyaka'da ücretsiz tamir hizmetine yoğun ilgi Haber

İzmir haber: Karşıyaka'da ücretsiz tamir hizmetine yoğun ilgi

İlçede yaşayan çınarları memnun eden ücretsiz tamir ve tadilat hizmeti ile bugüne kadar Karşıyaka’da 3 bin 500’den fazla haneye ulaşıldı. Sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde çalışmalarına yön veren ve her yaştan vatandaşa dokunacak hizmetler üreten Karşıyaka Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş üstündeki bireylere de desteğini sürdürüyor. Kültür sanattan spora, sağlıktan sosyal yaşama kadar birçok alanda ileri yaştaki bireyler için hizmet üreten Belediye, sunduğu ücretsiz tamir tadilat desteğiyle de çınarları yalnız bırakmıyor. TAMAMEN ÜCRETSİZ 2021 yılında hayata geçirilen tamir hizmetinden bugüne Karşıyaka’da yaşayan 3 bin 500’den fazla ileri yaşlı birey yararlandı. Sunulan hizmet ile evlerde küçük arıza, tadilat, tesisat sorunları, tamir ve bakım ihtiyaçları gideriliyor. Tamamen ücretsiz bir şekilde verilen hizmetten 65 yaş ve üzeri yaş almış büyükler Belediye ile iletişime geçerek destek alabiliyor. Karşıyaka Belediyesi tamir, bakım ve arıza hizmetleri için 444 1 575 veya 0232 324 82 68 numaralı hatlardan iletişim kurulabiliyor. “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ” Karşıyakalı çınarların hayatlarını konforlu bir şekilde sürdürmelerine destek olmak için özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi sorumlusu Derya Söğüt, “Karşıyaka’da yaşayan ileri yaşlı yurttaşlarımızın yaşamlarını mutlu, huzurlu ve konforlu bir şekilde sürdürmelerine yardımcı olabilmek için tüm çabamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi çatısı altında gerçekleştirdiğimiz çeşitli kültür sanat aktivitelerinin yanı sıra sunduğumuz ücretsiz tamir tadilat desteği ile kendi kişisel yaşamlarında da onlara destek olmaya çalışıyoruz. Karşıyaka’da yaşayan hiçbir yurttaşımız kendini yalnız hissetmesin diye elimizden geleni yapıyoruz. Hizmetten yararlanan yurttaşlarımız ve Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi üyelerimiz memnuniyetlerini her fırsatta dile getiriyor ve bu çalışmanın sürdürülmesi gerektiğini belirtiyor. Yurttaşlarımızın güvenini ve sevgisini kazanan güler yüzlü teknik ekibimize ve tüm çalışma arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ederiz. Yurttaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka’da “dijital arşiv” ile hızlı ve etkin hizmet Haber

Karşıyaka’da “dijital arşiv” ile hızlı ve etkin hizmet

Uygulama sayesinde resmi evraklar dijital ortamda daha güvenli şekilde saklanırken, fotokopi ve kâğıt gibi masraflar en aza indirilerek ekonomiye ve ekolojiye de katkı sağlandı. Karşıyaka Belediyesi Arşiv Müdürlüğü tarafından yürütülen dijital arşiv çalışması kapsamında kurumun İmar ve Şehircilik, Etüt Proje, Kentsel Dönüşüm, Plan ve Proje, Yapı Kontrol, Ruhsat Denetim ve Sağlık İşleri Müdürlükleri ile ilgili evrak, dosya ve dokümanlar dijital ortamda da kayıt altında tutuluyor. Bu kapsamda yaklaşık 5 milyon 518 bin sayfa evrak ve 550 bin metre proje taranıp dijitalleştirilerek Arşiv Yönetim Sistemine (AYS) aktarımı sağlandı. Arşiv Müdürlüğü’nün görevleri arasında yer alan ekspertiz hizmetleri de mesai saatleri içerisinde yapılıyor. HIZLI RAPORLAMA Dijital arşiv projesi ile kullanılacak belgelerin fiziksel arşivde aranması ile doğacak zaman ve iş gücü kaybı ortadan kaldırılıyor. Yüksek güvenlik standartları altında kayda alınan belgelerin dosya bütünlüğü ve içerik orijinalliği de korunmuş oluyor. Ömür boyu saklanabilen belgeler hızlı, sağlıklı ve güncel bir şekilde raporlanabiliyor. Dijital dosyalama ile yer kaybı azaltılırken fotokopi, kâğıt, kartuş gibi masraflardan da tasarruf ediliyor; Karşıyaka’nın karbon salınımının azaltılmasına katkı sağlanıyor. Arşiv Yönetim Sistemi üzerinden suret hizmetleri daha hızlı bir şekilde veriliyor. Arşiv Müdürlüğü dijitalleşme sürecine diğer müdürlüklülerin evraklarının eklenmesi ve e-ekspertiz hizmetinin devreye girmesi için çalışmalarına devam ediyor.

Karşıyaka Belediyesi çalışanları maaşlarını alamıyor Video Galeri

Karşıyaka Belediyesi çalışanları maaşlarını alamıyor

Karşıyaka Belediyesi çalışanları, maaş ve geriye dönük alacakların ödenmemesi nedeniyle Karşıyaka Belediyesi önünde eylem yaptı. DİSK üyesi Karşıyaka Belediyesi çalışanları, belediye binası önünde toplanarak maaş ve geriye dönük alacakların ödenmemesine tepki gösterdi. İşçiler adına açıklama yapan DİSK'e bağlı Genel-İş 8 No'lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin, "Uzun süredir Karşıyaka Belediyesinde maaş ve geriye dönük işçi alacakları ile ilgili sıkıntı yaşamaktayız. Kent A.Ş.'de 2021 yılına ait iki ikramiye, 2022 yılına ait bir ikramiye, toplu iş sözleşmesinden kaynaklı bir aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemesinin yaklaşık yüzde 20'si henüz yatırılmamıştır. Personel A.Ş.'de ise 2022 ait bir aylık geriye dönük ve bu ayki maaş ödemesinin yüzde 18'i yatırılmamıştır ve ne zaman yatırılacağı henüz bilinmemekte, belediye yönetimi tarafından da net bir bilgi aktarılmaktadır" dedi. "Düzenli ve eksiksiz olarak talep ediyoruz" Açıklamasında Karşıyaka Belediyesi yöneticilerine seslenen Deniz Şahin Gümüştekin, "Biz işçiler olarak her gün işe düzenli olarak geliyor ve eksiksiz çalışarak iş üretiyorsak emeğimizin karşılığını da Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. ve Personel A.Ş. yönetiminden düzenli ve eksiksiz olarak talep ediyoruz. Güler yüzle, canla başla çalışmamızın karşılığında hakkımızı talep ediyoruz. Yerel yönetimlerin gelirleri; İller Bankası payı, emlak vergileri, katı atık bedeli ve benzeri ödemelerdir. İşçi maaşları Karşıyaka Belediyesine İller Bankasından gelen pay ile ödenmektedir. Eğer İller Bankasından gelen pay yüzde 50 civarında kesintiye uğratılırsa biz de tabii ki maaşlarımızı tam anlamayız. Her ay 35 milyon gelmesi gereken İller Bankası payı bu ay neye dayandırılarak 17 milyon olarak gönderilmiştir?" diye konuştu. Belediye önünde toplanan işçiler, "İşçiye verilen sözler tutulsun", "Karşıyaka uyuma işçine sahip çık", "İşçiler burada başkan nerede", "İşçiyiz haklıyız kazanacağız" sloganları attı. İHA

İzmirliler Ata’dan Ana’ya koştu Haber

İzmirliler Ata’dan Ana’ya koştu

İzmir'de Atatürk sevdalısı iki bin kayıtlı koşucu, omuz omuza verip Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na koştu. Yüzlerce yurttaş bu büyük heyecana ortak oldu. Koşuda renkli görüntüler oluştu.   Koşuda sonrasında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Bugün Karşıyaka’mızın geleneksel koşularından Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’nun 29.’sunu sizlerle birlikte çok büyük bir katılımla gerçekleştirdik. İlk defa 2 saat içerisinde 2 bin kayıtlı sporcuyla kapatmak zorunda kaldık. Ama yaklaşık 3 bin insan koştu bugün. Bu tablo elbette ki bizleri çok ama çok gururlandırıyor” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka'da, Karşıyaka Belediyesi tarafından, Ulu Önder’in ebediyete intikalinin 85. yılı anısına düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu bu yıl 29'uncu kez gerçekleşti. Gurur ve heyecan dolu koşuda, kayıt kontenjanı iki saat gibi rekor bir sürede doldu. 10 yaş ve üzeri iki bin kayıtlı koşucunun ter döktüğü etkinliğe Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eşi Öznur Tugay ve yüzlerce yurttaş da eşlik etti.  4 KİLOMETRELİK GÜZERGÂH Anayasa Meydanı’ndan başlayan yarış güzergahı; Bostanlı istikametinde Cemal Gürsel Caddesi (Yalı Bulvarı), Girne Bulvarı ve Atatürk Bulvarı’na devam etti ve Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda son buldu. Yarışmacılara verilen çipler üzerinden elektronik sistemle takip edilen 4 kilometrelik koşunun hemen ardından, kabir başında ödül töreni yapıldı. Erkekler genel sıralamada Ufuk Arda birinci, Mehmet Aydıngör ikinci, Okan Yumuk üçüncü olurken, kadınlar genel sıralamada Delfin Eylül Avcı birinci, Fatma Sarhan ikinci, Ece Özkan ise üçüncü oldu. Yarışmayı tamamlayan tüm koşuculara anı madalyası verilirken, toplam 15 kategoride dereceye giren sporculara Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda yapılan törenle kupaları takdim edildi. “BU TABLO BİZİ GURURLANDIRIYOR” Etkinlik sonrasında konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Bugün Karşıyaka’mızın geleneksel koşularından Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu’nun 29.’sunu sizlerle birlikte çok büyük bir katılımla gerçekleştirdik. İlk defa 2 saat içerisinde 2 bin kayıtlı sporcuyla kapatmak zorunda kaldık. Ama yaklaşık 3 bin insan koştu bugün. Bu tablo elbette ki bizleri çok ama çok gururlandırıyor. Çünkü burada pek çok büyüğümüz ile spor gruplarımızla, çocuklarımızla, muhtarlarımızla hep beraberdik. Bundan sonra da inşallah hep beraber olacağız. Atatürk’ümüzün emaneti Zübeyde Anne’mizin ebedi istirahatgahındayız. Pek çok etkinlik gerçekleştirdik burada. Acaba Zübeyde Anne’miz en çok hangi etkinliklerde mutlu oluyordur diye düşündüğümde her yaştan sporcunun katıldığı bu etkinlik onu en çok mutlu eden etkinlik oluyordur. Çünkü burada çağdaş Türkiye Cumhuriyeti var, geleceğin aydınlık insanları var. Her birinize yüreğimin en derinlerinden gelen saygıyla çok teşekkür ediyorum. Koşunun hazırlanmasında emek harcayan çalışma arkadaşlarımıza, sponsorlarımıza, atletizm federasyonu ve emniyeti sağlayan görevlilere teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıl 30.’sunda 5 bin kişi ile tekrar buluşmak üzere” şeklinde konuştu.  BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karşıyaka Belediyesi’nden 65 yaş ve üzeri için atak… Binden fazla haneye koştular

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.