TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti İzmir’de hayal kırıklığı

AK Parti İzmir İl binasında yerel seçim sonuçlarını takip etmek için kurulan alan AK Parti’nin ilk açıklanan verilerde geride olması sebebiyle boş kaldı

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2024 21:23
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2024 21:23
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti İzmir’de hayal kırıklığı

KEMAL ÖZKURT /  Türkiye yerel seçimlerde son kararı vermek için sandık başına gitti. Türkiye genelinde an itibariyle resmi olmayan sonuçlara göre açılan sandık oranı yüzde 38.17. Açılan sanıklarda ise Cumhuriyet Halk Partisi yüzde 38.82, AK Parti yüzde 37.23, DEM Parti yüzde 5.62, İYİ Parti yüzde 3.16 ve MHP yüzde 3.36 oranında oy aldı.

İzmir’de ise sandıkların yüzde 53.59’u açıldı. Paylaşılan son verilere göre CHP’nin adayı Cemil Tugay yüzde 47.96 ile birinci sırada yer alırken AK Parti’nin adayı Hamza Dağ yüzde 37.24, DEM Parti adayı Akın Birdal ise yüzde 3.24 oranında oy aldı. İlk açıklanan bu sonuçlar AK Parti İzmir’de hayal kırıklığına sebep oldu.

Hamza Dağ ve AK Parti İzmir il Başkanı Bilal Saygılı seçimleri AK Parti İzmir İl Binası'ndan takip ediyor. İl binasında vatandaşların seçim sonuçlarını takip edebilmesi için dev ekranlar kuruldu. Fakat yerel seçimlerde AK Parti’nin büyükşehirde ve ilçelerde yaşadığı hayal kırıklığı alana da yansıdı. Geride bıraktığımız genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zafere ulaşmasıyla İzmirli vatandaşlar seçimin coşkusunu yine bu alanda yaşamıştı. Açıklanan ilk verilere göre AK Parti’nin İzmir’de istediği başarıya ulaşamamasıyla il binasının önü sessizliğe büründü.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.