TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak kimdir?

Eğitim ve siyasi hayatı boyunca birçok faaliyette bulunan Rümeysa Kadak kimdir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2024 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2024 12:48
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak kimdir?

Eğitim hayatı boyunca pek çok projede aktif olarak yer alan ve birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak sorumluluk üstlenen Rümeysa Kadak kimdir? Projeleri ve tüm çalışmalarının yanı sıra siyasi hayatın içerisinde de bulunan Rümeysa Kadak hakkında merak edilenleri, haberimizin devamında sizin için derledik.

Rümeysa Kadak kimdir?

16 Mayıs 1996 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelen Rümeysa Kadak, aslen Malatyalıdır. İhlas Anadolu Lisesi'ni 2014 yılında tamamlayan ve Marmara Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencisi olan Kadak, 2016 yılında Marmara Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Rümeysa Kadak, dört uluslararası ve altı münazara turnuvasında Türkiye ve Dünya münazara şampiyonlarını bir araya getiren koordinatörlük görevini üstlendi. Başkanlığını yaptığı Meridyen Münazara Kulübü, ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazandı ve Sivil Toplum Farkındalık Ödülleri'nde Yılın Eğitim Projesi Ödülü'ne layık görüldü. Bunların yanı sıra Meridyen Derneği, KADEM, Organize Deliler, Okçular Vakfı gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler üstlenmen ve bir ulusal ile üç uluslararası projede yer aldı. Rümeysa Kadak günümüzde de Genç KADEM'de Proje Sorumlusu ve Meridyen Derneği'nde Meridyen Genç Koordinatörü olarak çalışmalarına devam ediyor. Eğitim hayatına devam ederken Daily Sabah ve TRT World'de staj yapma fırsatı bulan Kadak'ın ilgi alanları arasında röportaj yapmak, münazaralara katılmak ve farklı kültürleri araştırmak bulunuyor. İyi derecede İngilizce bilen Rümeysa Kadak, aynı zamanda Fransızca, Korece ve Almanca öğrenmektedir.

Rümeysa Kadak kaç yaşında?

1996 yılında dünyaya gelen Rümeysa Kadak, 27 yaşındadır.

Rümeysa Kadak siyasi hayatına nasıl başladı?

2017-2018 yılları arasında AK Parti (Adalet ve Kalkınma Partisi) Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı'nda Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Rümeysa Kadak, gençler ve karar mercileri arasında köprü kurmayı amaçlayan yedi farklı projeye liderlik etti. I. Dönemde İstanbul Milletvekili olarak seçilen ve TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevini yürüten Rümeysa Kadak, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İstanbul Milletvekili olarak seçildi.

Rümeysa Kadak ne iş yapıyor?

Rümeysa Kadak, AK Parti milletvekilidir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.