TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

2024 muhtarlık seçim sonuçları sorgulama: Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir?

Muhtarlık seçim sonuçları 2024'ü merak eden vatandaşlar araştırmalarına başladı. 31 Mart Pazar günü gerçekleştirilen yerel seçimlerin tamamlanmasıyla mahalle muhtarlık seçim sonuçları netleşti. Peki, Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir? İşte cevabı..

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2024 01:37
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2024 01:42
Kaynak: HABER MERKEZİ
2024 muhtarlık seçim sonuçları sorgulama: Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir?

31 Mart Pazar günü seçim heyecanı dorukta yaşandı. Türkiye genelinde 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına akın etti. Ülkenin dört bir yanında, 973 ilçe ve 390 belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın seçimi gerçekleştirildi. Aynı zamanda il genel meclisi üyelikleri ve belediye meclis üyelikleri için de oy kullanıldı. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri, tamamlanmasıyla birlikte mahalle muhtar seçim sonuçları merak edilmeye başlandı. Peki, muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir? İşte muhtarlık seçim sonuçları 2024..

MUHTARLIK SEÇİM SORGULAMASI

2024 MUHTARLIK SEÇİM SONUÇLARI SORGULAMA

31 Mart'ta yapılan muhtarlık seçimlerinin sonuçları netleşmeye başladı. Güneşin doğuş ve batışına göre ayarlanan oy verme işlemleri, 32 ilde saat 07.00 ile 16.00 arasında gerçekleşti. Diğer illerde ise oy verme işlemi, 08.00 ile 17.00 arası yapıldı. Bu yerel seçimlerde büyükşehir, ilçe belediyesi, meclis üyeliği ve muhtarlık seçimleri yapıldı. Türkiye genelinde başarılı bir şekilde tamamlanan seçim günü ardından oy sayımı başladı ve sandıkların sayılmasıyla muhtarlık seçim sonuçları oluşmaya başladı.

MUHTARLIK SEÇİM SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

YSK, muhtarlık seçim sonuçlarını resmi web sitesinde açıklamaya başladı. Merak eden vatandaşlar için YSK'nın sorgulama ekranı aktif hale getirildi. YSK verilerine göre, oy kullandığınız sandıkta her partiye ne kadar oy çıktığını öğrenmek için aşağıdaki bağlantıya tıklayabilirsiniz. YSK'nın resmi web sitesinde bulunan bilgiler üzerinden 2024 muhtarlık seçim sonuçlarını aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2024 MUHTARLIK SONUÇLARINI BURADAN SORGULATABİLİRSİNİZ

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.