TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şehir Hastanesi’nin kapıları duvar oldu: Hastalara kapalı

Depreme dayanıksız olduğu ve üç ayrı blokunda deprem güçlendirme çalışmaları yapıldığı iddia edilen İzmir Şehir Hastanesi’nin açılışı bilinmezliğini korurken konuya ilişkin İLKSES’e konuşan CHP İzmir eski Milletvekili Bedri Serter, hastanenin kapılarının hastalara kapandığını ifade etti

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Şehir Hastanesi’nin kapıları duvar oldu: Hastalara kapalı

Temeli Mart 2014’te dönemin AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle atılan Bayraklı’daki İzmir Şehir Hastanesi’nin depreme dayanıksız olduğu iddialarının ardından hastanenin açılışı bir kez daha muallakta kaldı.

2011 genel seçimlerinde de hükümetin seçim vaatlerinden biri olan, Türkerler Holding ve Gama Holding ortaklığıyla 622 bin 530 metrekare arsa üzerinde, 573 bin 546 metrekare toplam inşaat alanına sahip olan 2 bin 60 yataklı dev hastanenin 30 ayda tamamlanıp 2017’de hizmete gireceği duyurulmuş ancak açılış 7 kez ertelenmişti.

Son olarak 27 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışının yapılacağı söylenen hastanenin depreme dayanıksız olduğu ve üç ayrı blokunda deprem güçlendirme çalışmaları yapıldığı iddia edilmişti.

İddialara ilişkin İlkses’e konuşan CHP İzmir eski Milletvekili Bedri Serter, binada depreme dönük kompresör sisteminin binanın tamamında değil belli bir bölümünde kullanıldığını söyledi. Serter ayrıca, yüzde 70 doluluk oranı taahhüdü verilen hastanenin kapılarının hastalara kapandığını ifade etti.

bedriserter_ilkses

DEPREME DAYANIKLILIK GÖSTERMELİK BÖLÜMDE

Hastanenin fay hattı bölgesinde bulunduğunun altını çizen Serter, depreme dayanıklı yapının hastanenin sadece bir bölümünde geçerli olduğunu belirterek, “Şehir Hastanesi’ni milletvekilliği dönemimden beri takip ediyorum. Yapılan işlemlerin hepsi hatalı. Öncelikle müteahhit firma orada sistemini yeterince kuramadı. Baştan beri işçi uyumsuzluğu çok fazlaydı ve hala da devam ediyor. Hemen hemen birkaç ayda bir işçiler grev yapar gibi hareket ediyorlar. Daha önce Meclis’te de bunu konuşmuştum. Hastanenin olduğu alandan Turgutlu fay hattı geçiyor. Ancak bana verdikleri cevapta bu inşaat yapılırken depreme dönük kompresör sistemi görevi görecek bir sistem yaptıklarını söylediler. Ama bina o kadar büyük ve o kadar geniş bir cepheyi karşılıyor ki her tarafına bu sistem yapılmamış. Sadece göstermelik bir yere yapmışlar. Açılışta yaptıkları gibi” dedi.

İNŞAATTA SORUNLAR OLDUĞU ÇOK NET ORTADAYKEN…

Ortaya atılan iddialar ve hastanenin açılışının ne zaman olacağına ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı açıklama yapmaya davet eden Serter, “Açılışta da Cumhurbaşkanı Erdoğan geldi göstermelik bir yeri açtı. Ben ertesi gün gittim, tansiyonumu ölçtüremedim orada. Kimse yok. Hali hazırda inşaat sistemi devam ediyor. Bu tür olaylar hala vuku bulmakta. Depreme dayanıksız olduğu ortada. Kolonların tekrardan elden geçirildiği… İçine girmeden bu tür sorunlar yaşarsak yarın öbür gün yaşanacak bir depremde yepyeni bir hastane yapıldı deniliyor. İzmir bu hastaneden faydalanamazsa ne yapacağız? Bunu yetkililere ve Sağlık Bakanlığı’na tekrar soruyorum. Ne yapacağız? İzmir ne yapacak? Çok kötü bir yerde böyle büyük devasa bir hastane yaptılar. Ama yolu yok. Göstermelik bir açılış yaptılar. Halen inşaatta sorunların olduğu çok net ortadayken İzmir’e bir cevap vermesi lazım Sayın Sağlık Bakanı’nın. Bu hastane ne zaman açılacak? Ne zaman sorsam ‘6 ay sonra’ deniliyor. Artık İzmirliler olarak biz de bıktık. Ya açsınlar ya da açmayacağız desinler. Bu kadar yatırımı kim göğüsleyecek? Burada daha tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Bunun vebalini nasıl ödeyecekler” ifadelerini kullandı.

HASTAYI BİLE ALMIYORLAR

İddiaların ardından hastanenin kapılarının hastalar da dahil olmak üzere herkese kapandığını belirten Serter, şunları söyledi; “Ben oraya inşaat mühendisi arkadaşımı gönderdim. Ama ana kapıdan hiç kimseyi almıyorlar. Hasta olup da oraya gidilmesi mümkün değil. O kadar vahim. Arkadaşımı ana kapıdan içeri almamışlar. Kendisi hastayım demiş. Ona rağmen almamışlar. Hastayı bile almıyorlar. Çok acayip bir durum yaşıyoruz. Bir yandan devasa bir hastane. İçine girmeden çökmüş. O hastaneye kaç milyar lira harcandı kim bilir. Biz onu da sorduk onu da doğru düzgün sunmadılar. Daha maliyeti bile net belli değil. Bir hastane var ama içinde ne döndüğünü hiçbirimiz bilmiyoruz. Ben yine soruyorum. Bu hastane ne zaman açılacak? Açılışı yine yalanlarla dolanlarla yaptınız, İzmirliyi kandırmaya çalışıyorsunuz. Bu hastane ne zaman faaliyete geçecek?”

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Bayraklı Şehir Hastanesi kolonları ile gündemde

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.