TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’daki medrese binası kültür evi olarak hizmet verecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kullanım tasarrufunda bulunan tarihi Hazinedarzâde Süleyman Paşa Medrese binası yapılan çalışma ile birlikte ‘Kültür Evi’ olarak hizmet vermeye başladı

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2023 13:32
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Samsun’daki medrese binası kültür evi olarak hizmet verecek

210 yıllık tarihi binadaki Kültür Evi'nde lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak akademik içerikli kurs ve ders programları ile vatandaşların katılacağı söyleşiler düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihi yapının amacına uygun şekilde hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kullanım tasarrufunda bulunan tarihi Hazinedarzâde Süleyman Paşa Medrese binası yapılan özel çalışma ile birlikte ‘Kültür Evi’ne dönüştürüldü. Lise ve üniversite öğrencilerine yönelik olarak akademik içerikli kurs ve ders programları ile vatandaşların katılacağı söyleşilerin düzenleneceği ‘Kültür Evi’ bugün düzenlenen program ile birlikte hizmet vermeye başladı. Programa Samsun Vali Yardımcısı Şevket Cinbir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kentin kanaat önderleri ve vatandaşlar katıldı.

Samsun

“GAYRET, HAKKANİYET VE SAMİMİYETLE ÇALİŞİYORUZ”

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yerel yönetimler şehirlerin hemen hemen her alanda hizmetkarıdır. Belediyeler gece gündüz çalışma yeridir. Biz de bu konuda büyük bir gayret içindeyiz. Gayret, hakkaniyet ve samimiyetle kentimiz için çalışıyoruz. Bu noktada tarihi binamız yeni bir düzenleme ile artık ‘Kültür Evi’ olarak hizmet verecek. Gençlerimiz için çok güzel programlar burada düzenlenecek. Tarihi yapı amacına uygun şekilde hizmet vermeye devam edecek. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

TARİHİNDE BİRKAÇ KEZ YANGINLAR YAŞAMIŞ

Konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim okunup dua edilmesinin sonrasında katılımcılar ‘Kültür Evi’ni gezdi. Ayrıca vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. Hazinedarzâde Süleyman Paşa Medresesi, 1813 yılında Hazinedarzâde Süleyman Paşa tarafından inşa edilmiş. Uzun yıllar medrese olarak hizmet vermiş. Tarihinde birkaç kez yangınlar yaşamış. Bir müddet Vakıflar Bölge Müdürlüğü hizmet binası ve ticari işletmeler olarak hizmet vermiş. 2016 yılında Samsun Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce restorasyon çalışmalarına başlanan ve Saathane Meydanı Projesi içerisinde yer alan Süleyman Paşa Medrese ve Camisi 3 yıllık bir restorasyon sürecinden geçmiş. Restorasyondan sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne intikal etmiş.

Bu haber de ilginizi çekebilir: YÖREX Fuarı’nda Samsun rüzgarı esti

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.