TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#samsun

samsun haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, samsun haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları bağışlandı: 5 kişiye umut oldu Haber

Samsun’da beyin ölümü gerçekleşen gencin organları bağışlandı: 5 kişiye umut oldu

Samsun'da 21 Mart'ta geçirdiği motosiklet kazası sonrası ağır yaralanan Ali Kara'nın, tedavi gördüğü Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dün beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin Organ Doku Koordinatörlüğü ekiplerinin görüştüğü aile, oğullarının organlarını bağışlama kararı aldı. Ailenin olumlu yanıtının ardından gerekli yerlere bilgi verilerek Kara'nın organlarının alınması için harekete geçildi. Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinatörleri Dr. Çağatay Erman Öztürk ile Dr. Recep Erik gözetiminde çıkarılan organlar, Samsun ve Erzurum'daki nakil bekleyen hastalara gönderildi. Dr. Çağatay Erman Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Acılı aileye sabırlar diliyorum. Aile tüm organlarını bağışladı ama biz karaciğer, böbrekler ve göz kornealarını alabildik. Diğer organlar kullanıma uygun bulunmadı. Hastanın ailesi yüce bir görev yaptı ve organlarını bağışladı. Karaciğer Erzurum'da nakil bekleyen hasta için gönderildi. Diğer organlar ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde nakil bekleyen hastalar için bu hastaneye gönderildi. Aileye böyle bir durumda karar verdiği için teşekkür ediyoruz. Çünkü böyle bir durumda karar vermek çok zor. Çünkü organlar yapılamayan tek şey. Dolayısıyla canlıdan yapılan organ bağışı gibi kadavradan organ bağışı da çok önemli. Tabii bu kararı vermek çok zor. Ama organ bekleyen binlerce hastamız var. Kadavradan organ bağışı olmazsa nakil yapamıyoruz maalesef."

Dilencilerin ilginç zulası: Parayı Ramazan pidesine sakladı Haber

Dilencilerin ilginç zulası: Parayı Ramazan pidesine sakladı

Yağmurlu ve soğuk havalarda duygusal manipülasyon yöntemlerini kullanarak daha fazla para toplamak amacıyla küçük yaştaki çocukları da dilenmeye getiren dilenciler, yetkililerin operasyonuyla suçüstü yakalandı. Araçlara bindirilen dilenciler, Dilenci Toplama Merkezi'ne götürüldü. Yapılan üst aramalarında, bazı dilencilerin üzerinden az miktarda para çıkarken, bazılarının paraları bir poşet içerisine (500 TL) ve Ramazan pidesinin içine (300 TL) sakladığı tespit edildi. Üst aramasında bulunan paralara el konulurken, dilencilere idari para cezası uygulandı. Bu operasyonla dilencilik faaliyetlerine karşı mücadele edilirken, vatandaşların da bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları sağlanmış oldu. Alışılagelmişin dışında bir yöntem Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı Dilenci Mücadele Amiri Kurtuluş Lafçı, halkın huzur ve refahının korunması ve insanların duygularının sömürülmemesi için düzenli aralıklarla operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Lafçı, şunları söyledi: “Samsun genelinde sorumluluk alanlarımızda denetimlerimiz sıklıkla devam ediyor. Özellikle Ramazan ayında sayısı artan dilencilerden tespit edilenlere Kabahatler Kanunu’na göre cezai yaptırım uygulanıyor. Ayrıca dilencilikten elde ettikleri gelirlere de el konularak kamu yararına geçiriliyor. Vatandaşlarımıza önerim, dilencilerin bu işi meslek olarak yaptıklarını unutmamalarıdır. Bunlar her gün planlı bir şekilde dilenerek kendilerine meslek haline getiren kişilerdir. Dilenciler paraları saç tokalarının içine, et ve balıkların içerisine, vatandaşların verdikleri gıda ürünlerinin içerisine, ekmek ve pidelerin içerisine saklayabiliyor.” Dilencilik yoluyla vatandaşları kandırdıkları tespit edilen kişilere Kabahatler Kanunu’na göre 977’şer TL idari para cezası uygulanıyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.