TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun'da atıkları getirip harçlıkları aldılar

"Getir Atığını Al Harçlığını" kampanyası çerçevesinde İlkadım Belediyesi Atık Toplama Merkezi (ATOM) otobüsüne atıklarını getiren 10 bin 800 kişiden 50'si çekilişle 500 TL kazandı

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2023 16:46
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Samsun'da atıkları getirip harçlıkları aldılar

ATOM otobüsüne yalnızca atıkları getirenlerin katılabileceği çekilişte her ay 50 aileye 500 TL sahiplerini buluyor. 10 aylık bir süredir devam eden “Getir Atığını Al Harçlığını” projesi kapsamında belediyenin toplantı salonunda Samsun 8. Noter Katibi Cahit Cengiz Gülsevin gözetiminde 10 bin 800  bilet arasından kazanan 50 kişi yapılan çekilişle belli oldu. 

Programda konuşan ve atık ayrıştırmanın önemine değinen İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık, “Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş'ın hassasiyetle üzerine durduğu Sıfır Atık Projesi’ne öncülük etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geri dönüşebilir atıkların kaynağında ayrıştırılması, israfın önlenmesi, çevre duyarlılığının artırılması ve toplumda farkındalık oluşturulması amacıyla bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Davranışların insanlarımızda alışkanlık haline gelmesi zaman alıyor. Biz de bu noktada geri dönüşüm bilincini ilçe halkımıza aşılama gayreti içerisindeyiz. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras daha temiz bir çevre olacak. Bunun için çalışıyoruz” dedi. 

Konuşmasının ardından ilk 5 talihliyi İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Şerif Mırık kutudan çekti. Geri kalan 40 asil 10 yedek talihli biletleri ise noter katibi tarafından belirlendi.  

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR - Samsun'da otomobil akaryakıt tankerine çarptı

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.