TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan kimdir? Halit Doğan nereli, kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimler için partisinin büyükşehir belediye başkan adaylarını duyurdu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak belirlenen isim Halit Doğan oldu. Peki, Halit Doğan kimdir? Halit Doğan nereli? Halit Doğan hakkında merak edilenler…

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 14:32
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan kimdir? Halit Doğan nereli, kaç yaşında?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak, mevcut Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan'ı partisinin adayı olarak açıkladı. Buna göre, arama motorlarında Halit Doğan kimdir, Halit Doğan nereli gibi sorular yerini aldı. İşte, AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Halit Doğan ile ilgili detaylar...

HALİT DOĞAN KİMDİR?

1978 yılında Çarşamba Yenikışla Mahallesinde hayata gözlerini açan Halit Doğan, ilk eğitimini Çarşamba ilçesi Denizler Köyü ilkokulunda tamamladı. Orta ve lise öğrenimini ise Çarşamba İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştiren Doğan, 1996 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girmeyi başardı ve bu fakülteden 2000 yılında mezun oldu.

2002 yılından 31 Mart 2019 yerel seçimlerine kadar Çarşamba ilçesinde serbest avukatlık yaparak hukuki kariyerini sürdüren Halit Doğan, aynı zamanda Çarşamba İmam-Hatip Lisesi Mezunları Derneği'nde ve Çarşambaspor'da yöneticilik görevlerinde bulundu.

31 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı olarak atanarak siyasi arenaya adım atan Doğan, 5. ve 6. olağan kongrelerde tekrar başkan seçildi.

Cumhur İttifakı tarafından belirlenen AK Parti Çarşamba Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Halit Doğan, 31 Mart mahalli ve idari seçimlerinde Çarşamba halkının büyük desteğini alarak Belediye Başkanı seçildi.

HALİT DOĞAN HANGİ PARTİDEN?

Halit Doğan, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır.

HALİT DOĞAN KAÇ YAŞINDA?

1978 yılında dünyaya gelen Halit Doğan 2024 yılı itibariyle 46 yaşındadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.