TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın kimdir?

Aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın olarak belirlendi. İşte, "AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın kimdir, nereli ve kaç yaşında" sorularının yanıtları...

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 13:37
Kaynak: HABER MERKEZİ
AK Parti Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın kimdir?

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus, 6 Ocak'ta Tahir Büyükakın'ın belediye başkan adaylığını resmi sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı resmî açıklama ile Tahir Büyükakın'ın adaylığı kesinleşti. Peki, AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın kimdir? Tahir Büyükakın nereli? Tahir Büyükakın hangi partiden? İşte, Tahir Büyükakın'ın hayatı ve siyasi kariyeri...

TAHİR BÜYÜKAKIN KİMDİR?

Tahir Büyükakın, 1969 yılında Derince, Kocaeli'de dünyaya geldi. Seyfettin ve Semra Büyükakın'ın oğlu olarak ailesinin çocuğu oldu. İlkokulu Turgut Reis İlkokulu'nda, ortaokulu İzmit İmam Hatip Ortaokulu'nda, liseyi ise İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nde alarak mezun oldu. Akademik kariyerine Kocaeli Üniversitesi'nde 1993 yılında araştırma görevlisi olarak başladı. Bu süreçte İstanbul Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Kocaeli Üniversitesi'nde akademisyen olarak görev yaptığı dönemde, 2007 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde genel sekreter olarak çalışmaya başladı.

2017 yılında Bakanlar Kurulu kararıyla Bilecik'e vali olarak atanmasıyla görev yeri değişti. Ancak, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma kararı alması nedeniyle 2018 yılında Bilecik Valiliği görevinden istifa etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın,  31 Mart seçimlerinde seçilmişti ve 4 Nisan 2019 tarihinde mazbatasını alarak görevine başladı. Ayrıca, 2024 Türkiye yerel seçimlerinde tekrar AK Parti tarafından aday gösterildi. Tahir Büyükakın, evli ve üç çocuk babasıdır.

TAHİR BÜYÜKAKIN KAÇ YAŞINDA?

Tahir Büyükakın, 2024 yılı itibariyle 55 yaşındadır.

TAHİR BÜYÜKAKIN NE MEZUNU?

İlköğrenimini Derince'deki Turgut Reis İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaokulu İzmit İmam Hatip Ortaokulu'nda ve liseyi İzmit Endüstri Meslek Lisesi'nde geçirdi. Yükseköğrenimine devam ederek İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.