TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Zayıflamak isteyenler dikkat! En fazla faydayı akşam egzersizi sağlıyor

Avustralya'da yapılan bir araştırmada, aşırı kilolu (obez) bireyler için en faydalı egzersiz zamanının akşam olduğu tespit edildi. Sydney Üniversitesi Charles Perkins Merkezi'nden bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırma, Birleşik Krallık Biyobankası ivme ölçümü çalışmasından elde edilen 40 yaş üstü ve obez 29,836 kişinin sağlık verilerini 8 yıla yakın bir süre boyunca takip etti

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 04:30
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 04:30
Kaynak: AA
Zayıflamak isteyenler dikkat! En fazla faydayı akşam egzersizi sağlıyor

Araştırma süresince, katılımcılar arasında 1425 ölüm, 3980 kalp ve damar hastalığı vakası ile 2162 mikrovasküler fonksiyon bozukluğu tespit edildi. Araştırmacılar, 2995'ine tip 2 diyabet tanısı konulmuş bu veri setindeki yaklaşık 30,000 kişiyi, giyilebilir cihazlardan elde ettikleri verilere dayanarak sabah, öğleden sonra veya akşam saatlerinde orta ila şiddetli egzersiz yapanlar olarak sınıflandırdı.

Orta ila şiddetli fiziksel aktiviteleri genellikle akşam 6 ile gece yarısı arasında gerçekleştiren bireylerin, erken ölüm veya kalp ve damar hastalıklarından ölüm riskinin daha az olduğunu belirleyen bilim insanları, ayrıca bu tür egzersizleri yapma sıklığının günlük toplam fiziksel aktivite miktarından önemli olduğunu tespit etti.

Araştırmanın başyazarı Dr. Matthew Ahmadi, fiziksel aktivitelerde tür ayrımı yapmadıklarını ve çalışmanın aynı zamanda akşam yapılan egzersizin tip 2 diyabete karşı en koruyucu egzersiz olduğunu gösterdiğini belirtti.

Çalışmanın sonuçları, Diabetes Care dergisinde yayımlanmıştır.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.