TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sirtfood Diyeti: Meşhur Adele diyeti

Ünlü şarkıcı Adele'in 22 kilo vermesine yardımcı olan sirtuin, diğer adıyla sirtfood diyeti nedir, nasıl uygulanır? Detaylar haberimizde...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2023 07:53
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sirtfood Diyeti: Meşhur Adele diyeti

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte insanlar, kışın aldıkları fazla kilolardan bir an önce kurtulmanın yollarını araştırmaya başlıyor. Fazla kilolarından şikayetçi olanların uyguladığı yöntemler arasında spor, çeşitli kürler ve diyet listeleri yer alıyor. Uzmanlar sağlıklı bir şekilde kilo vermek için düzenli sporu, sağlıklı beslenmeyle desteklemeyi önerse de yakın tarihte tatil planı yapanlar ve spora zaman ile para ayıramayacak kişiler için diyet listeleri biçilmez birer kaftan oluyor. 

Bu haberimizde sizlere ünlü şarkıcı Adele'in yaklaşık 22 kilo vermesine yardımcı olmasıyla popülerleşen sirtfood diyetinden bahsediyor olacağız...

Sirtfood diyeti diğer adıyla sirtuin diyeti, hücresel sağlığı düzenleyen sirtuin isimli protein gruplarının, besin yoluyla vücudumuza alınarak kilo yönetiminde olumlu etki sağlamasıyla gerçekleşen bir diyet biçimidir. Sirtuin isimli protein grubu, hücrelerin kendi içerisinde dengelenmesini ve bu denge sayesinde metabolizma hızının artmasını sağlar. Sirtuin kontrolü insan vücudu için oldukça önemlidir. Yüksek sirtuin içeren beslinlerin kilo vermek isteyen kişilerin öğünlerine mutlaka eklenmesi tavsiye edilir. Sirtfood diyeti, İngiltere'de çalışan iki beslenme uzmanı tarafından geliştirilmiştir. Ve sirtfood diyetinin temelinde, vücuttaki sirtuin proteinlerini arttıracak besinler tüketerek bu proteinlerin sentezinden sorumlu genleri aktive etmek yatar. Peki sirtfood diyeti için hangi besinler tüketilmelidir?

Sirtuin proteini bakımından zengin olan besinler;

Süs lahanası
Kırmızı şarap
Çilek
Soğan
Soya
Maydanoz
Sızma Natürel Zeytinyağı
Bitter Çikolata (%85 kakao)
Matcha yeşil çay
Karabuğday
Zerdeçal
Ceviz
Roka
Kereviz
Kuş Gözü Acı Biber
Hurma
Hindiba
Yabanmersini
Kapari
Kahve

Sirtfood diyeti nasıl uygulanır?

Sirtfood diyeti toplamda 21 gün süren iki aşamalı bir diyet türüdür. Diyetin 7 günlük ilk aşamasında, 3 gün boyunca gün içerisinde 3 kez, 2-3 saat arayla sirtfood özel yeşil içeceği içmek, bununla beraber gün içerisinde 1 kez, sirtfood besinlerinin ağırlıkta olduğu bir ana öğün yapmanız gerektiği ifade ediliyor. Gün içerisinde almanız gereken enerji miktarı yaklaşık 900-1000 kcal arasında olması gerektiği de ekleniyor.
İlk aşamanın son 4 günü ise, gün içerisinde 2 kez 2-3 saat arayla sirtfood özel yeşil içeceği içmek, sonrasında 2 kez, 2-3 saat arayla sirtfood besinleri ağırlıklı olmak üzere ana öğünler yemek gerekiyor. Bu 4 günde toplam almanız gereken enerji miktarı ise 1400-1500 kcal arasında olması gerektiği belirtiliyor.

Diyetin ikinci aşaması 14 gün sürüyor. Bu aşamada diyeti uygulayan kişilerin gün içerisinde 3 ana öğün sirtfood besinleri ile zenginleştirilmiş menüler tüketmesi ve bununla birlikte günde 1 öğün ise sirtfood yeşil içeceği içmesi önerilmekte. Gün içerisinde 4-5 farklı sirtfood’un beslenmelere dahil edilmesi isteniyor.

Ana öğünlerde Sirtuinleri artırdığı iddia edilen besinlerin dışında da besin tüketimine izin veriliyor. Yumurta, tavuk, balık, kırmızı et ve diğer meyveleri bu diyette tüketmekte bir sakınca görülmediği ifade ediliyor. Ama bu gıdaları pişirirken Sirtfood grubu besinlerle zenginleştirmeniz bekleniyor. HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.