TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Sessiz katil’ hipertansiyon, tahribata yol açıyor! 

‘Sessiz katil’ olarak da tanımlanan hipertansiyon uzmanlara göre başta kalp damarları olmak üzere tüm vücutta büyük tahribata yol açıyor

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2023 08:11
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
‘Sessiz katil’ hipertansiyon, tahribata yol açıyor! 

SULTAN GÜMÜŞ KAYA

Uzmanlara göre ülkemizde her 3 kişiden 1’i hipertansiyon hastalığıyla karşı karşıya! Peki, hastalığa yakalanmamak için neler yapmalı ya da yakalandıktan sonra nelere dikkat etmeli?

TUZ TÜKETİMİ

Konuya dair görüş bildiren Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Özkan; şeker, tuz ve karbonhidrat kullanımına vurgu yaptı. Ayrıca egzersizin önemini de belirten Özkan, “Hipertansiyonu kontrol altında tutmak için tek yöntem düzenli ilaç kullanımı değil! Yaşam tarzında yapılacak birkaç basit değişiklik kan basıncını kontrol altına almaya katkı sağlayacaktır” dedi.

TANİSYON ÖLÇÜMÜ

SİNSİCE İLERLEDİĞİNDEN… 

Özkan, konuşmasına şöyle devam etti:

“Oldukça yüksek olan bu orandan daha da kötüsü ise; yarıya yakın tansiyon hastasının maalesef hastalığının farkında bile olmamasıdır. Sinsice ilerlediğinden ‘sessiz katil’ diye de anılan hipertansiyon başta kalp damarları olmak üzere tüm vücutta büyük tahribata yol açıyor.” 

Hipertansiyonu kontrol altında tutmak için tek yöntem düzenli ilaç kullanımı değil! Yaşam tarzında yapılacak birkaç basit değişikliğin kan basıncını kontrol altına almaya katkı sağlayacağını söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Özkan, hipertansiyona karşı 7 etkili önlem olan tuz, şeker, karbonhidrat, egzersiz, su, uyku ve strese dikkat çekti. 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.