TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlık sektöründen yeni aşılama önerileri

Kovid-19 salgınında yeni aşılama önerileri paylaşıldı: “Kovid-19’un yakından izlenmesi, Türk Tabipleri Birliği ve ilgili uzmanlık dernekleriyle iş birliği yapılması ve kamuoyuyla doğru, şeffaf bilgi paylaşımına ihtiyaç duyulmaktadır.”

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 11:15
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Sağlık sektöründen yeni aşılama önerileri

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK), Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER), Türk Toraks Derneği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği ve Türk Tabipleri Birliği Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu (TTB UDEK), Kovid-19 salgınında yeni aşılama önerilerini paylaştı.

Dernekler tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kovid -19 pandemisi üç buçuk yıl önce başlamış, etkisi zamanla azalsa da yeni varyantlarla devam etmektedir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, 21 Eylül 2023 tarihine kadar dünyada 770 milyon 778 bin 396 kesinleşmiş olgu ve buna bağlı olarak 6 milyon 958 bin 499 ölüm meydana gelmiştir. Türkiye’de ise Sağlık Bakanlığı’nın toplam vefat sayısı olarak paylaştığı 102 bin 174 sayısına rağmen Türk Tabipleri Birliği’nin fazladan ölüm çalışmalarının da gösterdiği üzere pandemi kaynaklı 300 binden fazla ölümün olduğu tahmin edilmektedir” denildi.

GELECEK İÇİN HAYATİ ÖNEMDE

Kovid-19 salgınının yeni varyantlarla sürdüğünü paylaşan Kurul, “Bu nedenle Kovid-19’un yakından izlenmesi, Türk Tabipleri Birliği ve ilgili uzmanlık dernekleriyle iş birliği yapılması ve kamuoyuyla doğru, şeffaf bilgi paylaşımına ihtiyaç duyulmaktadır. Toplumun hem Kovid-19 hem de diğer bulaşıcı hastalıklardan korunması için bilimsel gerçeklerin ışığında gerekli önlemlerin alınması, Kovid-19 salgını süresince yapılan hatalardan ders çıkarılıp aşı kararsızlığıyla mücadele dahil toplum sağlığına yönelik her türlü düzenlemenin toplumun da içinde olduğu şekilde yapılması, yeni Kovid-19 aşılarının temin edilip belirlenen yüksek riskli gruplara uygulanması gelecek için hayati önemdedir” bilgisini kaydetti.

Açıklamanın devamına buradan ulaşabilirsiniz:

https://ttb.org.tr/udek/haber_goster.php?Id=568

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Eris varyantı Omicron’dan daha mı bulaşıcı?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.