TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prostat büyümesi olan hastalar için yeni bir tedavi yöntemi: Endoskopik Rezum Ameliyatı

Kastamonu'da prostat büyümesi yaşayan ve kullandıkları ilaçlardan fayda göremeyen hastalar için artık yeni bir tedavi seçeneği sunulmaya başlandı. Prostat büyümesi olan ve ilaç tedavisiyle sonuç alamayan hastalar için endoskopik (kapalı) rezum ameliyatı gerçekleştiriliyor

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2024 04:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2024 04:00
Kaynak: İHA
Prostat büyümesi olan hastalar için yeni bir tedavi yöntemi: Endoskopik Rezum Ameliyatı

Rezum yöntemi hakkında bilgi veren Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Sadi Turkan, şunları belirtti: "Rezum, prostat içine endoskopik cihazla sıcak su buharı vererek prostatın küçültülmesidir. Radyofrekans enerjisi ile oluşturulmuş özel su buharı enerjisi kullanılarak büyümüş prostat dokusunun küçültülmesidir. Prostat kanseri olmayan, prostat büyümesi olan ancak ilaçlardan fayda görmeyen 80 gramdan daha büyük olmayan prostatı olan hastalara Rezum uygulanır. Rezum tekniğinin en önemli avantajlarından biri anestezi yönünden riskli hastalara spinal veya lokal anestezi ile yapılabilmesidir."

Ameliyatın ardından hastaların yaklaşık 3 ay içinde prostatlarının küçülmeye başladığını vurgulayan Turkan, şu bilgileri verdi: "Hastalar ameliyat sonrası yaklaşık 3-10 gün arası sondalı kalırlar. Prostatın küçülmesi ameliyattan sonra 3 ay süre ile devam eder. Rezum yönteminin sağladığı avantajlar ise lokal veya spinal anestezi ile uygulanabilir. Cinsel fonksiyonlar zarar görmez. Kanama olmaz ve hastanede yatış süresi çok kısadır, ortalama 1 gündür."Turkan ayrıca, prostat kanseri, prostat iltihabı, penil protezi veya yapay sfinkteri olan hastalara da rezum ameliyatının uygulanabileceğini belirtti.

Bu yenilikçi tedavi yöntemi, Kastamonu'daki prostat büyümesi olan hastalar için umut verici bir alternatif sunuyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.