TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üroloji uzmanından uyarı: Prostat zamanında tedavi edilmezse ölümle sonuçlanıyor

Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, "Prostat kanseri çok ciddi bir kanser türüdür. Eğer zamanında teşhis edilmez ve tedavi edilmezse, akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilen ölümcül bir kanser haline gelebilir" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2024 08:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2024 08:00
Kaynak: İHA
Üroloji uzmanından uyarı: Prostat zamanında tedavi edilmezse ölümle sonuçlanıyor

Üroloji Uzmanı Dr. İsrafil Ağaoğlu, prostat kanserinin vücutta sinsi bir şekilde ilerleyen bir hastalık olduğunu belirtti. Normalde 45-50 yaşından sonra erkeklerde büyümeye başlayan bir organ olan prostatın, bazen kanser olmayan normal dokularla (adenom) büyüdüğünü, bazen ise nadir de olsa kanserleştiğini ifade etti.

"Yüzde 5 veya yüzde 10 oranında kanser olarak büyüyebilir ve bu durum hayatı tehdit edebilir" diyen Dr. Ağaoğlu, her erkeğin 45-50 yaşından sonra düzenli olarak üroloji doktoruna muayene olması gerektiğini vurguladı. Basit bir elle muayene ve kan tahlili ile bu durumun tespit edilebileceğini belirten Dr. Ağaoğlu, şüphelenildiğinde prostattan parça alınarak tanının konulabileceğini ve gerekli tedavinin yapılabileceğini dile getirdi. Prostat kanserinin ilaç tedavisi veya ameliyat ile tedavi edilebileceğini, son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle artık bu ameliyatların robotlarla yapılabildiğini ifade etti. Dr. Ağaoğlu, prostat kanseri ameliyatlarını artık Mardin gibi ileri teknolojiye sahip merkezlerde gerçekleştirebildiklerini, birkaç gün önce daha ağır vakalarda başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini ve hastaların kısa sürede taburcu edildiğini belirtti.

Erken tedavi edilmediğinde hastalığın ölümle sonuçlanabileceğine dikkat çeken Dr. Ağaoğlu, "Prostat kanseri çok ciddi bir kanser türüdür. Zamanında tedavi edilmez, tespit edilmez veya göz ardı edilirse, akciğer, beyin ve kemiklere sıçrayabilen bir kanserdir. En kötü durumda ölümcül bir sonuca yol açabilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.