TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nadir görülen bir vaka:  Şans eseri tespit edilen apendiks kanserinden böyle kurtuldu

Kayseri'de yaşayan 53 yaşındaki bir hasta, karın ağrısı şikayetiyle Kayseri Şehir Hastanesi'ne başvurdu. Safra kesesinde taş tespit edilen hasta, kapalı yöntemle ameliyata alındı. Ancak, ameliyat sırasında şans eseri kamera alanına giren kanser hücreleri, nadir görülen apendiks kanseri olduğunu ortaya çıkardı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2024 05:00
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2024 05:00
Kaynak: İHA
Nadir görülen bir vaka:  Şans eseri tespit edilen apendiks kanserinden böyle kurtuldu

Kayseri Şehir Hastanesi Genel Cerrahi ve Gastroentoloji Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ersin Gündoğan, hastanın durumunu şu şekilde açıkladı: Hastanın daha önce de karın ağrıları nedeniyle hekime başvurduğu ancak teşhis konulamadığı belirtildi. Safra kesesi taşı teşhisi konulan hastanın ameliyatı sırasında şans eseri kamera alanına giren kanser hücreleri fark edildi. Yapılan tetkikler sonucunda, bu kanser hücrelerinin apendiks kanseri olduğu belirlendi.

Doç. Dr. Gündoğan, hastanın karın zarındaki tümörlü bölgenin ameliyatla temizlendiğini ifade etti. Ameliyat sırasında kalın bağırsağın sağ tarafı ve karaciğerin sağ yarısının da alındığı ve bağırsağın kalan kısımlarının birleştirildiği belirtildi. Ameliyatın yaklaşık 7 saat sürdüğü ve hastaya sıcak kemoterapi uygulandığı aktarıldı.

Apendiks kanserinin nadir görülen bir tür olduğunu belirten Doç. Dr. Gündoğan, dünya literatüründe 1-2 milyonluk bir insidansa sahip olduğunu ve bu nedenle tedavi rejiminin de nadir olduğunu vurguladı. Hastanın ameliyat sırasında bu nadir kanserin tesadüfen tespit edilmesinin, erken teşhis ve tedavi için bir şans olduğunu söyledi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.