TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Klinik destek elemanı kimdir? Klinik destek elemanları hangi bölümler içerisinde çalışır?

Klinik destek elemanları sağlık sektörü içerisinde hastane ya da klinik gibi sağlık kuruluşlarında çalışmakta olan ve sağlık hizmetlerinin etkin olarak sunulmasını desteklemekte olan bir role sahiptir.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 14:11
Kaynak: HABER MERKEZİ
Klinik destek elemanı kimdir? Klinik destek elemanları hangi bölümler içerisinde çalışır?

Klinik destek de çalışanlar sağlık ekiplerine yardımcı olmaktadır ve hastaların bakımları, tedavisi ve de genel anlamda sağlık hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde işleyişi açısından çeşitli görevleri de yerine getirmektedir.

Klinik destek elemanları genel olarak sağlık sektörü içerisinde çalışırlar ve hastaneler, poliklinikle, tıp merkezleri, laboratuvarlarda ya da diğer sağlık kurumlarında istihdam etme şansları bulunmaktadır.

klinik destek elemanı

Klinik destek personellerinin görevi nedir?

Hastaların hastane içerisinde karşılanması ve yönlendirilme yapılması;

 Hastaları kayıt işlemlerini gerçekleştirerek gerekli olan belgeleri toplar. Hastaları doğru olarak yönlendirerek ve ihtiyaçlarına uygun olan hizmetleri almalarını sağlarlar.

Dökümantasyon ve veri girişi işlemlerinin sağlanması; Sağlık kayıtları düzenlenmeli ve de güncellenmelidir. Bunun gibi dökümantasyon işlemlerini gerçekleştirmektedirler. Hastaların bilgilerini sistem üzerine girerek gerekli bulunan belgeleri hazırlar.

3/3 Temizlik ve sterilizasyon işlemleri; Klinik destek elemanları, muayene odalarını temizlemektedir. Medikal araç ve gereçleri sterilize ederek ve hijyenik bir ortam gerçekleşmesine yardımcı olurlar.

Malzeme ve envanter yönetimi yapılması; Tıbbi malzemeler ve ekipmanların envanter durumunu takip ederek, siparişlerin verilmesi ya da alınması gibi görevleri yerine getirirler.

İletişim ve hasta memnuniyetinin büyük oranda sağlar; hastalarla iyi iletişim kurar, hastaların sorularını yanıtlayarak bu şekilde yardımcı olur. Hasta memnuniyetinin sağlanması açısından ve hasta hizmetlerinin iyileştirilmesi açısından çalışmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.