TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Nioli yağı nedir? Nioli yağının faydaları neler, nasıl kullanılır?

Nioli esansiyel yağının kış enfeksiyonlarına karşı mücadelede ve hatta yüzeysel yanıkların tedavisinde etkili olabileceğini biliyor muydunuz? Nioli yağı nedir? Nioli yağının faydaları neler, nasıl kullanılır? İşte nioli yağıyla ilgili bilmeniz gereken önemli detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2024 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2024 12:19
Kaynak: HABER MERKEZİ
Nioli yağı nedir? Nioli yağının faydaları neler, nasıl kullanılır?

Çok yönlü bir yağ olan nioli esansiyel yağının bir dizi özelliği bulunmaktadır: Bağışıklık sistemini uyarıcı, antiseptik, antiviral, solunum mukus inceltici, venöz ve lenfatik dekonjestan, antimikotik, cilt radyoprotektörü gibi... Nioli yağı nedir? Nioli yağının faydaları neler, nasıl kullanılır? Nioli yağı hakkında bilmeniz gereken önemli detaylar...

Nioli yağı

NİOLİ YAĞI NEDİR?

Nioli yağı, oleik asit, linoleik asit ve stearik asit gibi sağlıklı yağ asitlerini içerir. Ayrıca, antioksidan maddeler olan e vitamini, karotenoidler ve flavonoidleri de içermektedir. Cildi besleyici, yaşlanma karşıtı ve nemlendirici etkileri bulunmaktadır.

Nioli yağı, kozmetik sektöründe sıkça kullanılmasının yanı sıra ağız bakım suları, gargaralar, yara ve yanık kremleri gibi tedavi edici formülasyonlarda da tercih edilmektedir. Ağrı kesici, antiseptik ve yara iyileşmesini hızlandırıcı özelliklere sahiptir. Aromatik kokusuyla stresin azaltılması, odaklanma ve dikkati arttırma gibi amaçlarla kullanılır. Aromaterapide okaliptüs, kekik, nane gibi yağlarla birlikte kullanımı yaygındır.

NİOLİ YAĞININ FAYDALARI NELER?

Nioli yağı, analjezik etkisiyle ağrı kesici krem, merhem ve masaj yağlarında kullanılabilmektedir. Kas ve eklemleri uyararak biriken ürik asidi uzaklaştırır, bu özellikle romatoid artrit, fıtık, gut gibi hastalıkların ağrılarında faydalı olabilir. Ayrıca, terlemeyi artırarak vücuttaki toksinlerin atılmasını hızlandırarak ateşi düşürebilir.

Nioli yağının antiseptik özelliği, yaraların enfeksiyon kapmasını önlemekte ve yara iyileşmesini hızlandırmaktadır. Balgam söktürücü etkisi sayesinde solunum yolu hastalıklarında kullanılabilecek olan nioli yağı, difüzör veya buhurdanlık yardımıyla solunduğunda nefes alışverişini hafifletebilir. Sinüslerde biriken mukusun gevşetilerek dışarıya akıtılmasına yardımcı olarak astım, alerjik rinit, KOAH gibi hastalıkların etkilerini azaltabilir ve rahatlama sağlayabilir.

Akne tedavisinde antiseptik özelliğiyle faydalı olan nioli yağı, yıkama jelleri ve bakım kremleri içine eklenerek kullanılabilir. Ayrıca, nioli yağının aromatik kokusu, böcekleri uzaklaştırmaya yardımcı olabilir ve doğal sinek kovucu karışımların hazırlanmasında kullanılabilir.

Nioli yağı

NİOLİ YAĞI NASIL KULLANILIR?

Nioli Yağının Kullanım Alanları

Aromaterapi Uygulamaları

Nioli yağı, balgam söktürücü özelliği ve keskin kokusuyla solunum yolu hastalıklarına destek olmak amacıyla tercih edilmektedir. Buhurdanlık, difüzör veya buhar banyosu içerisine birkaç damla eklenerek solunarak kullanılır. Bu uygulama stres ve uykusuzluk için de etkilidir.

Nioli yağı, odaklanmayı arttırarak dikkati yükseltir. Sınav hazırlığı yapan çocukların ders çalışma ortamlarına buhurdanlık içerisine birkaç damla eklenerek çalışma verimliliği artırılabilir.

Masaj Yağları

Nioli yağının ağrı kesici etkisinden yararlanmak için hazır masaj yağlarına eklenerek veya hindistancevizi, zeytinyağı gibi taşıyıcı yağlara 2 damla oranında eklenerek kullanılabilir. Bu karışım, ağrı olan bölgeye masaj yaparak uygulanır.

Böcek Kovucu Sprey

Su ve alkol içeren bir karışıma birkaç damla nioli yağı ekleyerek böcek kovucu sprey hazırlanabilir. İsterseniz çay ağacı yağı, lavanta gibi yağlar da eklenerek etkisi artırılabilir.

İdrar Yolu Enfeksiyonu ve Vajina Mantarı İçin Uygulama

Vajina mantarı ve idrar yolu enfeksiyonu, sık görülen ve tekrarlayan hastalıklardır. Yıkanan iç çamaşırlarının suyuna birkaç damla nioli yağı eklenerek tedavi ve hastalıkların tekrarının önlenmesine yardımcı olabilir. Nioli yağı doğrudan iç çamaşırına birkaç damla damlatılarak da kullanılabilir.

Saç Bakımı

Nioli yağı, saç ve saç derisi için sağlıklı bir içeriktir. Saçları nemlendirir, canlandırır ve solgun görünümü giderir. Saç derisini rahatlatır ve temizlenmesini sağlar. Kullanılan şampuan ve kremlere birkaç damla eklenerek saç bakım rutinine entegre edilebilir. Ayrıca, diğer sağlıklı yağlarla karıştırılarak duşta saç maskesi olarak kullanılabilir, 5-10 dakika bekletildikten sonra durulanabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.