TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hangi doğal taş neye iyi gelir? Doğal taşlar ve anlamları

Bileklik, kolye, yüzük, küpe olarak kullanılan doğal taşların isimlerini, anlamlarını ve şifa veren özelliklerini derledik. Detaylar haberimizde

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2023 08:34
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Hangi doğal taş neye iyi gelir? Doğal taşlar ve anlamları

RABİA AYKUT

Eski zamanlardan bu yana çeşitli hastalıklardan korunmak için kullanılan doğal taşlar aynı zamanda tedavi edici olarak görülür. Peki Hangi doğal taş hangi hastalıktan korur? Detaylar haberimizde…

Doğal taşlar kolye, yüzük, küpe, bileklik olarak kullanılmak üzere biçimlendirilip kullanılır. Bazı doğal taşları özelliklerine göre sadece yanınızda taşımanız yeterli olabilir. Bazılarını üzerinizde süs eşyası olarak kullanmanız gerekirken bazı doğal taşları çantanızda ya da cüzdanınızda taşımanız yeterli olur.  Şifa için kullanılan doğal taşları sizin için derledik. Detaylar haberimizde…

akik_ilkses

Akik Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Akik taşı ikizler ve başak burçları ile uyumludur. Akik taşı beden, ruh ve zihin dengesini sağlar. Negatif enerjiyi dönüştürerek aurayı temizler. Gerginliğe iyi gelen akik taşı analitik yetenekleri de geliştirir. Pek çok rengi bulunan akik taşı en bilinen renkleri lacivert ve yeşildir. Lacivert akik taşı daha çok ruhsal dengelenmede kullanılır.  Yeşil akik taşı ise hayat enerjisi için kullanılır.

akumarin_ilkses

Akuamarin Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Akuamarin taşı koç, ikizler akrep, kova ve balık burçları ile uyumludur. Olumsuz enerjilerden arınmak için kullanılan akuamarin taşı cesaret taşı olarak da bilinir. Eski zamanlarda denizcilerin yolculuğa çıkmadan akuamarin taşı aldığı rivayet edilir.

Akuamarin taşı stresi azaltır ve kafa karışıklığını giderir. Aurayı koruduğu için meditasyon yaparken de kullanılması tavsiye edilir. Eski zamanlarda hamile kadınların hem kendisini hem bebeğini korumak için akuamarin taşı kullandığı söyleniyor.

amazonit_ilkses

Amazonit Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Amazonit taşı başak burçları ile uyumludur. Amazonit taşı yatıştırıcı taşlar arasında yer alır. Sinirleri yatıştırarak sakinleşmeye yardımcı olur. Eril ve dişil enerji dengesinin sağlanmasında yardımcı olur.

ametist_ilkses

Ametist Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Ametist taşı yay, başak, oğlak, kova ve balık burçları ile uyumludur. Adı en çok bilinen taşlar arasında yer alan ametist taşı stresi ve gerginliği giderir, sinirleri yatıştırır. Kötü enerjilere karşı koruma kalkanı oluşturur. Doğal sakinleştirici etkisi ile ruh halini dengeler.

apatit_ilkses

Apatit Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Apatit taşı ikizler burcu ile uyumludur. Apatit taşının aura üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor. Sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin apatit taşı kullanması tavsiye ediliyor. Metabolizmayı güçlendiren apatit taşı sağlıklı beslenmek isteyen kişilere yardımcı olur.

Aventurin Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Aventurin taşı koç ve aslan burcu ile uyumludur. Liderlik özelliğini geliştirmek isteyen kişilerin aventurin taşı kullanması önerilir. Eski zamanlarda şans, bolluk ve bereket için aventurin taşı kullanılırmış. Aventurin taşını cüzdan ya da çantanız da bulundurarak kullanabilirsiniz.

ay taşı_ilkses

Ay Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Ay taşı akrep, terazi ve yengeç burçları ile uyumludur. Ay taşının duygusal karmaşıklıkları giderdiğine inanılır. Duygu dünyasını dengeleyen ay taşı iletişim becerilerini de geliştirmeye yardımcı olur. Tokluk hissi veren ay taşının kilo vermek isteyenlerin kullanması öneriliyor.

florit_ilkses

Florit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Florit taşı oğlak ve balık burçları ile uyumludur. Florit taşı denge ve koordinasyon taşı olarak bilinir. Enerjiyi dengeleyen florit taşı aynı zamanda öğrenme becerilerini de artırır.

güneş_ilkses

Güneş Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Güneş taşı aslan ve terazi burçları ile uyumludur. Güneş taşı yaşamı ve yaşam enerjisini temsil eder. Ay taşı iler birlikte kullanıldığında güneş taşı daha çok enerji verir. Güneş taşı sezgiyi güçlendirir, korkuyu dağıtır, canlılığı artırır. Güneş taşı özgüveni artırır.

Jasper Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Jasper taşının uyumlu olduğu burçlar aslan akrep ve başak burçlarıdır. Jasper taşı meditasyon ve yoga yaparken kullanılır. Jasper taşı huzuru sağlar, negatif enerjilere karşı koruma sağlar. Hayal gücünü harekete geçiren jasper taşını sanatçıların kullanması tavsiye edilir.

kan taşı_ilkses

Kan Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Kan taşı koç, terazi ve balık burçları ile uyumluluk gösterir. Temizleyici özelliği dikkat çeken kan taşı koyu yeşil ve mavi renklerindedir. Taşların üzerinde bulunan ve kana benzeyen kırmızı lekelerden dolayı kan taşı adını almıştır. Kan taşı canlandırır ve sezgiyi güçlendirir. Alternatif tıpta kanı güçlendirmek için kullanılan kan taşı aynı zamanda kan akışını da düzenler. Bu özelliği ile kan taşı ritim bozukluğu ve kalp rahatsızlıklarına da iyi gelir.

Kaplan Gözü Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Oğlak burcu ile uyumlu olan kaplan gözü taşı parlak sarı ve kahverengi tonlarında bulunur. İyi şans getirdiğine inanılan kaplan gözü taşı aynı zamanda korku ve endişeyi gidermeye yardımcı olur.  Cesareti ve özgüveni artıran kaplan gözü taşı duygusal enerjiyi dengeler.

kristal kuvars_ilkses

Kristal Kuvars Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tüm burçlar ile uyumlu olan kristal kuvars taşı şeffaf renkli, sivri uçludur. Şifa verdiğine inanılan kristal kuvars taşı kişide konsantrasyon artışı sağlar. Dengelemeğe ve temizlenmeğe yardımcı olan kristal kuvars taşının meditasyon yaparken kullanılması tavsiye ediliyor.

labradorit_ilkses

Labradorit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Aslan, akrep ve yay burçları ile uyumlu olan labrodorit taşı adını Labrodor yarımadasından alır. Işıkta renk değiştiren labradorit taşı güç verir, aurayı dengeler. Korkulara karşı kullanılan labrodorit taşı aynı zamanda hayal gücünü harekete geçirmede kullanılır. Bütün bunların yanı sıra labrodorit taşı kaygı ve strese de iyi gelir.

lapis lazuli_ilkses

Lapis Lazuli Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Başak, boğa, terazi ve yay burçları ile uyumlu olan lapis lazuli taşının içinde Sümer tanrılarının ruhunun yaşadığına inanılır. Lapis lazuli taşı Mısır’da ise gökyüzünün sembolü olarak görülmüştür. Akılla ilişkilendirilen lapis lazuli taşı koruma taşı olarak kullanılır. Stresi azaltarak huzura ermeye yardımcı olur. Lapis lazuli taşı duyguların anlaşılması ve ifade edilmesi için kullanılır.

malahit taşı_ilkses

Malahit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Malahit taşı terazi, akrep ve oğlak burçları ile uyumludur. Açık ve koyu yeşil tonlarında olan malahit taşı negatif enerjilerden arınmak için kullanılır. Malahit taşı radyasyona karşı koruma sağlar. Risk almayı ve değişimi teşvik eden malahit travmalardan arınmaya yardımcı olur.

obsidyen_ilkses

Obsidyen Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Obsidyen taşı yay ve akrep burçları ile uyumludur. Koruyucu taşlar arasında yer alan obsidyen taşı adeta bir kalkan görevi görür.  Strese ve gerginliğe iyi gelen obsidyen taşı ruha şifa verir. Yaşam alanınızda bulundurarak obsidyen taşından faydalanabilirsiniz.

Oniks Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

İkizler ve aslan burçları ile uyumlu olan oniks taşı akıllıca karar verme gücünü harekete geçirir. Genellikle siyah renkte bulunan oniks taşının pembe, kırmızı ve yeşil renkleri de vardır. Oniks taşı dinçlik verir. Halsizlik şikâyeti olanların oniks taşı kullanması tavsiye edilir.

selenit taşı_ilkses

Selenit Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Boğa burçları ile uyumlu olan selenit taşı kolayca çizilebilen bir taştır. Bu nedenle özenle saklanması ve su ile temas ettirilmemesi tavsiye edilir. Selenit taşı zihni berraklaştırır, kişinin farkındalığını arttırır. Ruhsal çalışmalarda kullanılan selenit taşının sakinleştirici etkisi vardır.

sitrin taşı_ilkses

Sitrin Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sitrin taşı koç, ikizler, aslan ve terazi burçları iler uyumludur. En yaygın bulunan değerli taşlar arasında yer alan sitrin taşı kahverengi ve sarı renklerde karşımıza çıkar. Sitrin taşının diğer adı para taşıdır. Sitrin taşı zenginliği, refahı ve başarıyı temsil eder. Motivasyonu artıran sitrin taşı aynı zamanda zihni canlandırır.

Sodalit taşı_ilkses

Sodalit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Sodalit taşı yay burçları ile uyumludur. Düzen ve dinginliği temsil eden sodalit taşı duygusal dengeyi sağlar. Panik atak hastalarına iyi gelir. Özgüveni artırmaya yardımcı olur. Sodalit taşı uykusuzluğa iyi gelir. Önemli kararlar almanın eşiğinde olan kişilerin sodalit taşı kullanması tavsiye edilir.

şungit taşı_ilkses 

Şungit Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir?

Akrep, oğlak ve yengeç burçları ile uyumlu olan Şungit taşı yaşam taşı olarak da bilinir. Hem koruyucu hem iyileştirici özelliği ile dikkat çeken şungit taşının yaşamdan sorumlu elementlerden olduğuna inanılıyor. Astral seyahat seanslarında kullanılan şungit taşı seans sırasında vücudun sıcaklığının dengelenmesinde yardımcı olur. Hem bedene hem ruha enerji veren şungit taşı yorgunluğu alır.

turkuaz taşı_ilkses

Turkuaz Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Turkuaz taşı yay, akrep, kova ve balık burçları ile uyumludur. Firuze taşı olarak da bilinen turkuaz taşı arınmayı temsil eder. Dışarıdan gelen kötü enerjiden, nazardan korunmayı sağlar. Mavi rengin üzerine siyah damarların gözüktüğü turkuaz taşı mavi renginden dolayı turkuaz adını almıştır.  Ani ruh hali değişimlerine karşı kullanılan turkuaz taşı iç huzuru dengelemeye yardımcı olur. Turkuaz taşını  kendini yorgun halsiz ve bitkin hissedenlerin kullanması tavsiye ediliyor.

Turmalin Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Turmalin taşı başak, boğa, terazi, oğlak ve koç burçları ile uyumludur. Doğada siyah, yeşil ve pembe olarak görülür. Olumsuz duygulardan arınmak için kullanılan turmalin taşı özgüveni artırır, ilham verir. Turmalin taşı eril ve dişil enerjiyi dengelemeye yardımcı olur.

yeşim taşı_ilkses

Yeşim Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yeşim taşı koç, boğa, ikizler ve terazi burçları ile uyumludur. Jade taşı olarak da biline yeşim taşı eski zamanlardan bu yana biblo, heykel ve hediyelik eşya yapımında kullanılıyor. Şimdiler ise yüz masaj aletlerinde karşımıza çıkan yeşim taşı toksinleri uzaklaştırmada yardımcı olur. Huzur ve saflığın sembolü olan yeşim taşı olumsuz düşüncelerden uzaklaşmayı destekler.

yıldız taşı_ilkses

Yıldız Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Yay burcu ile uyumlu olan yıldız taşı ışıltılı yansıması ile dikkat çeker. Mavi ve altın sarısı renkleri bulunan yıldız taşı enerji verir. Cesareti artırır. Canlandırıcı özeliği de bulunan yıldız taşının cilt sorunlarına iyi geldiği biliniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.