TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

#doğal taş

doğal taş haberleri, son dakika gelişmeleri, detaylı bilgiler ve tüm gelişmeler, doğal taş haber sayfasında canlı gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Cemar Genel Müdürü Yusuf Yalçın: Doğal taş fuarına son gününe kadar yoğun katılım oldu Haber

Cemar Genel Müdürü Yusuf Yalçın: Doğal taş fuarına son gününe kadar yoğun katılım oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen doğaltaş sektörünün en büyük küresel buluşması Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, bu yıl 29. kez ziyaretçilerine kapılarını açtı. 17 Nisan’da resmi açılışı yapılan Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın ana sponsoru olan Cemar Mermer ve Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın, fuarın son gününe dair açıklamalarda bulundu. Geçen yıllara oranla fuarın ilk 3 gününün yoğun geçtiğini, özellikle 1. ve 2. gün çok daha fazla yoğunluğun yaşandığını kaydeden Yalçın, “Bugün son gün olmasından dolayı özellikle saat 15.00'dan sonra, toparlanma saatleri başlıyor. Bugün bir yoğunluk beklemiyoruz. Fuarı önceki yıllara göre kıyasladığımız zaman çok verimli ve güzel geçtiğini söyleyebilirim” dedi. ‘Render’ çalışması Bu yıl fuara dair iki adet sürprizlerinin olduğundan bahseden Yalçın, “Bunlardan bir tanesi ‘render’ çalışmamız. İki tane villanın renderini yaptık. Bir yapı, iş merkezi, site, villa gibi herhangi bir alana, bir taş uygulamak istediğinizde, ‘bu taş nasıl gözüküyor?’ diye görebiliyorsunuz. Taşa tıklayıp yapının üzerine geldiğimiz zaman direkt o yapıyı kaplıyor. Bu şekilde bir uygulamamız başladı. Onun uygulamalarını fuarda da yapıyoruz” ifadelerine yer verdi. “Değişen şartlara ayak uydurmamız lazım” Fuarda VR gözlük çalışmasını yapmalarının sebebini anlatan Yalçın, bunun sadece görsel bir şov olmadığını, yurt dışından gelen ziyaretçilerin fazla zamanı olmamasından dolayı böyle bir projeyi gündeme getirdiklerini belirtti. Yalçın, şunları kaydetti: “Standımızı ziyarete gelen müşterilerimizin ‘tesislerimizi gezmek istediğini ama zaman olmamasından dolayı gidemediğini’ daha önceki fuarda yaşayınca, bu sefer ‘acaba bunu nasıl yapabiliriz?’ diye arkadaşlarımızla fikir alışverişi yaptığımızda, aklımıza VR gözlük geldi. Arkadaşlar güzel bir çalışma yaparak dört dakikalık VR gözlük görüntülerini yüklediler. Burada şu anda VR gözlüğü takan misafirlerimiz canlı olarak bir dron ile fabrikamıza gelmiş ve fabrikanın içi de dahil olmak üzere tesislerimizi görmüş oluyorlar. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bu ve benzeri yeniliklerimiz de devam edecek. Biz inovatik her türlü çalışma ve projenin içinde var olmak istiyoruz. Çünkü değişen şartlara ayak uydurmamız lazım.”

Türk doğal taşlarına "yeşil mermer" de eklendi Haber

Türk doğal taşlarına "yeşil mermer" de eklendi

Bu yıl 29. kez düzenlenen İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Türk taşlarının çeşitliliğini ve estetiğini sergileyerek dikkatleri üzerine çekti. Fuarda, "Elazığ vişnesi", "Afyon beyazı", "Diyarbakır petrol yeşili" gibi markalaşmış taşlar başta olmak üzere yüzlerce renk ve desen seçeneği sunuldu. Özellikle son yıllarda talebi artan Elazığ vişnesi ve aynı ocaktan çıkarılan yeşil mermer, ziyaretçilerin ilgisini çekti. Elazığ'da yaklaşık 1,5 yıl önce üretime başlanan ve genellikle özel projelerde kullanılan yeşil mermerin ihracatı hızla arttı ve kısa sürede 40 bin tonu aştı. Yeşil mermerin çıkarıldığı ocağı işleten şirketin yönetim kurulu üyesi Mertcan Yaşlı, yaptığı açıklamada, 40 yıldır mermer sektöründe faaliyet gösterdiklerini ve Türkiye'de 6 mermer ocağı bulunduğunu dile getirdi. Elazığ'da 3 fabrikalarının olduğunu belirten Yaşlı, işlenmiş mermer ürünlerini ihraç ettiklerini ve bunun yüzde 80'inin dış pazarlara gittiğini ifade etti. Yeşil mermerin sektörde moda olmaya başladığını da sözlerine ekledi. Yaşlı, şu ifadelerle konuştu: "Elazığ vişnesi diye adlandırdığımız mermerimiz var. Dünyada eşi ve benzeri yok bu mermerin. Sadece Elazığ'dan çıkan bir mermer. Yeşil mermer de sektörde moda olmaya başladı. İtalya, Çin ve Türkiye'deki lüks yapılar, projelerden talep alıyor. Güzel projelere imza atmaya başladık. Bunu en büyük ayrıştıran özelliklerden birisi de Elazığ vişnesinin içinde çıkması. Rengiyle, dokusuyla, yapısıyla, mermer sektöründe özel bir yer aldı. Yakın zamanda Çin fuarından geldik. Taşa aşırı talep geldi. Bu sene Çin'de yeşil ekstradan modaydı. Orada villa projeleri, rezidanslar, AVM'ler ya da devlet büyüklerinin ofisleri, masaları gibi güzel yerlerde taşlarımız kullanıldı. Bu taşımızı 60 ülkeye ihraç ediyoruz. En çok Çin ve İtalya'ya gidiyor. Genelde yer döşemeleri, masa, jakuzi ve görsel amaçlı kullanılıyor."

Türk Doğal Taş ihracatçıları 87 firma ile Çin’de fuara katıldı Haber

Türk Doğal Taş ihracatçıları 87 firma ile Çin’de fuara katıldı

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu yaptığı Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türkiye, 87 firmayla yer alarak uluslararası katılımda dünya lideri konumundaydı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, “Bu sene en büyük ihraç pazarımız Çin’de düzenlenen Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na 87 firmayla başarılı bir katılım gerçekleştirdik. Türkiye her Xiamen Fuarında olduğu gibi bu sene de 87 firma ile en yüksek katılımcı sayısına sahipti. İtalya, Brezilya, Mısır, Portekiz, İran, Pakistan, Yunanistan, Hindistan, Vietnam gibi dünya çapından 2 binden fazla katılımcı fuarda bir aradaydı. Fuar 4 günlük etkinlik süresince 151 bin 845 ziyaretçi çekti. Ege Maden İhracatçıları Birliğimizin Avrupa Birliği Projesinin dijital çıktısı olan VR Gözlüklü İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Simülasyonunun tanıtımı da Çince olarak gerçekleştirildi.” dedi. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Altınpınar, “Fuarda Hindistan, Rusya, Avustralya, Güney Kore, Tayland, ABD, Malezya, Türkiye, Vietnam, Çin ve yurtdışı ülkelerden alıcılar, tasarımcılar, dernek delegasyonları ve tüketiciler tarafından da büyük ilgi vardı. 2022 yılında Çin’e doğal taş ihracatında 419 milyon dolar, 2023 yılında Çin’e 432 milyon dolara ulaştık. Türk doğal taş sektörü olarak uzun vadede Çin’e 1 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bu hedefe Xiamen Fuarı ile bir adım daha yaklaştık.” diye konuştu.   Doğal taş sektöründe dünyanın en büyük buluşma noktası olan Xiamen Fuarı’nda Türkiye Pavyonunun açılışını Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Guanco Başkonsolosu Kaan Başkurt, Guanco Ticaret Ateşesi Şerife Yıldırım Demirel ve Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Altınpınar gerçekleştirdi. Çin’in Xiamen şehrinde 16-19 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen 24. Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda Ege Maden İhracatçıları Birliği Milli Katılım Organizasyonuyla 56 firma yer alırken, bireysel katılan Türk firması sayısı 31 oldu. Türkiye’nin doğal taş ihracatı 2024 yılının ocak-şubat döneminde yüzde 2’lik artışla 269 milyon dolardan 274 milyon dolara ulaştı. Amerika Birleşik Devletleri 64 milyon dolarlık tutarla doğal taş ihracatında tekrar zirveye çıkarken, Çin Halk Cumhuriyeti’ne olan doğal taş ihracatı yüzde 5’lik artışla 51,5 milyon dolara çıktı. Türkiye’nin doğal taş ihracatında üçüncü Pazar ise; 19,5 milyon dolarlık ihracatla Suudi Arabistan oldu. Bu ülkeleri 17,5 milyar dolarlık ihracatla Irak, 14,6 milyon dolarla Fransa, 11,5 milyon dolarla İsrail, 10,5 milyon dolarla Birleşik Arap Emirlikleri, 10 milyon dolarla Avustralya, 9 milyon dolarla Hindistan ve 6 milyon dolarla Almanya takip etti. Türkiye’nin doğal taş ihracat ettiği ülke sayısı 144 oldu. Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na; Batı Akdeniz İhracatçı Birlikleri de info stand ile katılım sağladı.

Safir taşı anlamı: Safir taşı özellikleri neler? Safir taşı faydaları nelerdir? Haber

Safir taşı anlamı: Safir taşı özellikleri neler? Safir taşı faydaları nelerdir?

ATV'de ekrana gelen Safir dizisinde sıkça vurgulanan ve parıltısıyla dikkat çeken safir taşı, merak konusu oldu. Ancak, safir taşı hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için sorular gündeme geldi. Safir taşı özellikleri neler? Safir taşı faydaları nelerdir? SAFİR TAŞI ANLAMI Safir, Korindon mineral grubuna ait bir taş türüdür ve geniş bir renk yelpazesine sahiptir. Ancak, kırmızı renkteki safire "Yakut" adı verilir. Safirin sıkça karşılaşılan renkleri arasında beyaz, kahverengi, gri, pembe, yeşil, turuncu ve sarı bulunur. SAFİR TAŞI FAYDALARI NELERDİR? Safir taşının insanlar üzerinde etkileyici faydaları olduğuna dair bir inanış mevcuttur, bu taşın zihinsel ve fiziksel yararları olduğuna inanılır. Bu inanışa göre, safir taşı iletişimi güçlendirme, özgüven kazandırma, sadakati teşvik etme ve negatif enerjileri uzaklaştırma gibi faydalar sunar. Ancak, safir taşı faydaları renklere bağlı olarak değişebilir. Mavi safir taşının faydaları arasında cesaret ve özgüveni artırma öne çıkar. Mavi safir taşı, özgürlük, cesaret ve özgüveni artırmada motivasyon kaynağı olarak kabul edilir. Aynı zamanda huzur ve sakinliği simgeler, bu da çiftlerin birbirlerine daha sevgi dolu ve anlayışlı olmalarına katkı sağlayabilir. Nazara karşı koruma sağlayan mavi safir taşını kolye veya bilezik olarak taşımak, negatif enerjileri bertaraf etmeye yardımcı olabilir. Mavi safir taşı, kötü enerjilere karşı bir kalkan oluşturabilir. Uğursuzluk ve kötü şans getirmenin mavi safir taşı zararları arasında bulunduğuna dair olan inanış ise yanlıştır. Mavi safir taşı, şansı ve talihi artırmak için kullanılan bir taş olarak bilinir. Sarı safir taşının faydaları arasında zekayı ve idrak yeteneğini artırma yer alır. Sarı safir taşı, konsantrasyonu kolaylaştırma ve zihni açma gibi etkilere sahip olduğuna inanılır. Bu özellikler sayesinde iş ve okul hayatında başarıya ulaşmada yardımcı olabilir. SAFİR TAŞININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR? Safir taşının özellikleri arasında dayanıklılık ve sağlamlık öne çıkar; bu taş, elmastan sonraki en sert taşlardan biri olma özelliğine sahiptir ve kristal bir yapıya sahiptir. Safir taşı, saydam ya da yarı saydam olabilir ve ışığı yansıtma kapasitesiyle takılara benzersiz bir parlaklık kazandırır. Safir taşı, kolye, yüzük, bilezik ve küpe gibi birçok takı tasarımında kullanılarak, tasarımlara ışıltı ve zenginlik katan bir unsur olarak öne çıkar. Safir taşının içerdiği estetik değer, takıları seçkin bir zevkin göstergesi haline getirir. Safir Taşının Renkleri ve Anlamları Safir taşı, doğal taşlar arasında en zengin renk çeşitliliğine sahip olanlardan biridir ve bu renklerin anlamları ve faydaları renklere göre değişir. Safir taşı genel olarak özgürlüğü, güveni ve sadakati temsil eder. Bu taş, çiftler arasında yeni bir başlangıca adım atmak isteyenler için anlamlı bir tercih olabilir. Söz, nişan veya evlilik törenlerinde safir taşı yüzük, çiftlerin bağlılığına ve aşkına şahitlik eder, bu nedenle safir yüzük, sonsuz aşkın nişanesi olarak öne çıkar. Safir taşının sahip olduğu renklerin anlamları şu şekildedir: Mavi: Genellikle safir taşı denince akla gelen renk mavidir. Mavi safir taşı, özgürlüğü simgeler ve huzur, sakinlik ve dinginlik anlamına gelir. Lacivert: Safir taşı, mavinin her tonunu içerir ve lacivert safir taşı, otoriteyi, resmiyeti ve sonsuzluğu temsil eder. Beyaz: Bilgelik ve zihin gücü beyaz safir taşının anlamları arasında yer alır. Kararlılık ve zorlukların üstesinden gelme iradesini simgeler. Yeşil: Güven, umut ve şefkat duygularını uyandıran yeşil safir taşı, huzurlu bir ruh bütünlüğüne ulaşmaya yardımcı olabilir. Siyah: Gizemi ve gücü temsil eden siyah safir taşı, hedef odaklı motive olma konusunda etkilidir ve iş hayatında başarıya destek olabilir. Mor: Asaletle ilişkilendirilen mor safir taşı, zenginlik ve lüks hayatı sembolize eder, ayrıca iktidar ve güç sahibi olmak isteyenlere enerji sağlar. Sarı: Zeka ve akıl gücünü çağrıştıran sarı safir taşı, neşe ve heyecan duygularını harekete geçirebilir. Her bir renk, safir taşının taşıdığı farklı enerji ve anlamı yansıtarak kişilere çeşitli faydalar sunabilir.

Doğal taş sektörü Güney Kore yolcusu Haber

Doğal taş sektörü Güney Kore yolcusu

Ege Maden İhracatçıları Birliği, yıllık 1,5 milyar doları aşkın doğal taş ithalatı yapan Güney Kore’de yapı malzemeleri sektörlerinin buluşma noktası olan Korea Build Week (KINTEX) Fuarına Türkiye Milli Katılım Organizasyonu düzenlemek için harekete geçti. Dünya’nın en büyük doğal taş fuarı olan Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu uzun yıllardır başarıyla yaptıklarını anlatan Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, bu süreçte Türkiye’den Çin’e yapılan doğal taş ihracatının büyük bir gelişme gösterdiğini, Korea Build Week (KINTEX) Fuarı’nda Türk doğal taşlarını tanıtarak Güney Kore pazarında da benzer bir gelişim hedeflediklerini dile getirdi. Güney Kore’nin yıllık 1,5 milyar doları aşan doğal taş ithalatından Çin’in 955 milyon dolarlık pay aldığı bilgisini veren Alimoğlu, ithalatında öne çıkan diğer ülkelerin Japonya, ABD, Vietnam ve İtalya olduğunu, Türkiye’nin Güney Kore’ye yıllık 7 milyon dolar seviyesinde olan ihracatını geliştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Türkiye ile Güney Kore arasındaki tarihi dostluk bağlarının ticaret yapma zeminini güçlendirdiğini aktaran Alimoğlu, “Aralarında Hyundai, LG, KT & G gibi dev şirketlerin de yer aldığı 226 Kore’li firmanın ülkemizde başta otomotiv, bilişim ve elektronik, madencilik, turizm ve imalat sanayi olmak üzere çeşitli alanlarında yaklaşık 451 milyon ABD Doları yatırımı mevcut. En son T.C. Seul Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliğinin de katkılarıyla çelik devi POSCO’nun Bursa’da 24 milyon ABD Doları tutarında yatırım yapma kararı alması Güney Kore’li firmaların küresel kriz döneminde dahi ülkemizi bölgesel bir üretim ve dağıtım üssü olarak değerlendirmeye devam ettiğinin somut bir göstergesidir. Türkiye-Güney Kore arasında Türkiye aleyhine 7 milyar doları aşan dış ticaret açığımızı azaltmak istiyoruz” diye konuştu. Ticaret Bakanlığı’nın Uzak Ülkeler Stratejisi kapsamında Güney Kore’nin hedef ülkeler listesinde yer aldığını paylaşan Başkan Alimoğlu, Korea Build Week (KINTEX) Fuarına katılacak firmaların devlet desteklerinden 20 puan ilaveli yararlanabileceklerini belirtti. Korea Build Week (KINTEX) Fuarı 1986 yılından beri her yıl düzenleniyor. 2023 yılında Başta Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere, Hindistan, Almanya, Vietnam, İtalya, Yunanistan ve Türkiye’den 54 yabancı firma toplamda 654 firma katılırken, 68 bin 28 kişi fuarı ziyaret etti. Fuar yeni teknolojilerin ve ürünlerin sergilenmesinin ötesinde endüstriyel trendlerin takibi ve Kore pazarına giriş yapmak isteyen firmalar için büyük öneme sahip. BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Tekstilcilerle hazırgiyimciler karşı karşıya geldi

Ermaş’a Marmomac Fuarı’nda yoğun ilgi Haber

Ermaş’a Marmomac Fuarı’nda yoğun ilgi

Ermaş Madencilik, Türkiye milli katılımıyla İtalya Verona şehrinde düzenlenen Marmomac Fuarı’na katıldı. Ermaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Doğaltaş sektöründeki deneyimimizle dünyadaki trendleri yakından takip ediyoruz. Dünyada bu yıl antrasit tonları moda. Biz de bu çerçvede geçtiğimiz aylarda pazara Yatağan’daki ocaklarımızdan çıkardığımız Tyana ve Spica ismini verdiğimiz taşları sunduk. Yeni taşlarımızı nisan ayında 28. Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda sergiledik. Bu ürünlerimizin Marmomac Fuarı’nda da İzmir’deki gibi büyük ilgi görmesi bizleri çok mutlu etti. Fuarda Avrupalı ve Amerikalı ziyaretçiler, ürünlerimize büyük ilgi gösterdi” dedi. Dünya yapı sektöründe değişen moda akımlarına yanıt verecek çeşitliliğe sahip olduklarını ifade eden Ercan; “Ermaş Grubu olarak sektördeki gelişmeleri yakından takip ederek, edindiği tecrübeyi inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarıyla üretime hızlı şekilde aktaran bir firmayız. Marmomac gibi uluslararası önemi büyük fuarlarda da ürünlerimizin dünya modasındaki karşılığını görebiliyoruz. Dünya çapındaki firmaların işlerini inceleyebiliyoruz ve etkileşim sağlıyoruz. Ermaş olarak, uluslararası piyasaya yön vererek global ölçekteki yatırımlarımızı artırmaya devam ediyor ve kaliteli ürünlerimizle ekonomiye önemli katkılar sağlıyoruz. Yeni yatırımlar, tasarım ve Ar-Ge konusunda da önemli adımlar atarak büyümeye devam etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR- Hangi doğal taş neye iyi gelir? Doğal taşlar ve anlamları

Ay taşı nedir? Ay taşı özellikleri nelerdir? Haber

Ay taşı nedir? Ay taşı özellikleri nelerdir?

Moonstone veya toprak ana taşı olarak da bilinen ay taşı, diğer doğal taşlarda olduğu gibi, kullananlara şifa dağıtıyor. En az diğer taşlar kadar kıymetli bulunan ve mücevher yapımında sıkça tercih edilen ay taşının, tarihte çoğunlukla Romalılar tarafından kullanıldığı biliniyor. Bakıldığında opak halde görünen ay taşı, ışığa tutulduğunda beyaz renkli yarı şeffaf bir görünüme kavuşuyor ve üzerinde turuncu ile mavi renklerinde yansımalar barındırıyor. AY TAŞI ÖZELLİKLERİ NELERDİR? Labradorit ile aynı grupta yer alan ay taşı, 6/6,5 oranında bir sertliğe sahip olup orta sert taşlar grubunda yer alır ve bu sebeple hassas davranılması gereken taşlar arasında bulunur. Işığa tutulduğunda ay yüzeyine benzer yansımalar yaydığından adını buradan almıştır. Ay taşı aksesuar olarak kullanılabileceği gibi dekoratif amaçlı olarak da sıkça tercih edilir. Aksesuar olarak kullanıldığında yaydığı etkiyi artırmak amacıyla taşın tene temas etmesi önerilir. Kalp çakraları, alt karın ve güneş sinirağı için kullanılan ay taşı, duygusal dengeleyici bir özelliğe sahiptir. Çoğunlukla Amerika, Tanzanya, Brezilya, Sri Lanka, Madagaskar, Burma, Almanya, Hindistan, ve Meksika’da çıkarılmakta olan ay taşı, güneş taşı ile birlikte kullanımında sağladığı etki artar. AY TAŞI FAYDALARI Rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Stres seviyelerini azaltırken kişiye özgüven sağlar. Kişilerin tokluk hissine ulaşmasını sağlayarak kilo vermelerine yardımcı olur. Regl sancılarını azaltıcı etkisi bulunurken aynı zamanda doğurganlığı da artırır. Astrolojide dişil enerjiyi temsi eden ay taşı dişil enerjinin yükselmesine neden olur. Nazar ve kötü enerjiyi uzaklaştırdığı için özellikle yıldızı düşük olan kişileri negatif enerjiden korumaya yardımcı olur. AY TAŞI HANGİ BURÇ İLE UYUMLUDUR? Ay taşının uyumlu olduğu burçlar arasında yengeç burcu, balık burcu ve ikizler burcu yer almaktadır. GERÇEK AY TAŞI NASIL ANLAŞILIR? Ay taşının sağladığı etkiler ancak taş gerçek ise açığa çıkar. Orijinal olmayan taşlardan herhangi bir etki göstermesi beklenemez. Ay taşının gerçekliği ise ışığa tutulduğunda anlaşılır. Işığa tutulduğunda renk değişimleri gözlenen taşlar gerçektir. Aksi halde değişim gözlenmeyen taşlar sahtedir. AY TAŞI NASIL TEMİZLENİR? Tüm doğal taşlarınızda uygulayabileceğiniz temizleme yöntemlerini ay taşınız için de uygulayabilirsiniz. Bu yöntemler arasında; adaçayı tütsüsünün dumanını kullanarak yapılan temizlik, 24 saat toprağa gömerek yapılan temizlik, akan bir su altında bekleterek yapılan temizlik ve dolunay ışığının altında bekleterek yapılan temizlik yer alıyor. BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ritüellerin vazgeçilmezi; Tütsü ile ilgili merak edilenler…

Hangi doğal taş neye iyi gelir? Doğal taşlar ve anlamları Haber

Hangi doğal taş neye iyi gelir? Doğal taşlar ve anlamları

RABİA AYKUT Eski zamanlardan bu yana çeşitli hastalıklardan korunmak için kullanılan doğal taşlar aynı zamanda tedavi edici olarak görülür. Peki Hangi doğal taş hangi hastalıktan korur? Detaylar haberimizde… Doğal taşlar kolye, yüzük, küpe, bileklik olarak kullanılmak üzere biçimlendirilip kullanılır. Bazı doğal taşları özelliklerine göre sadece yanınızda taşımanız yeterli olabilir. Bazılarını üzerinizde süs eşyası olarak kullanmanız gerekirken bazı doğal taşları çantanızda ya da cüzdanınızda taşımanız yeterli olur.  Şifa için kullanılan doğal taşları sizin için derledik. Detaylar haberimizde… Akik Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Akik taşı ikizler ve başak burçları ile uyumludur. Akik taşı beden, ruh ve zihin dengesini sağlar. Negatif enerjiyi dönüştürerek aurayı temizler. Gerginliğe iyi gelen akik taşı analitik yetenekleri de geliştirir. Pek çok rengi bulunan akik taşı en bilinen renkleri lacivert ve yeşildir. Lacivert akik taşı daha çok ruhsal dengelenmede kullanılır.  Yeşil akik taşı ise hayat enerjisi için kullanılır. Akuamarin Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Akuamarin taşı koç, ikizler akrep, kova ve balık burçları ile uyumludur. Olumsuz enerjilerden arınmak için kullanılan akuamarin taşı cesaret taşı olarak da bilinir. Eski zamanlarda denizcilerin yolculuğa çıkmadan akuamarin taşı aldığı rivayet edilir. Akuamarin taşı stresi azaltır ve kafa karışıklığını giderir. Aurayı koruduğu için meditasyon yaparken de kullanılması tavsiye edilir. Eski zamanlarda hamile kadınların hem kendisini hem bebeğini korumak için akuamarin taşı kullandığı söyleniyor. Amazonit Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Amazonit taşı başak burçları ile uyumludur. Amazonit taşı yatıştırıcı taşlar arasında yer alır. Sinirleri yatıştırarak sakinleşmeye yardımcı olur. Eril ve dişil enerji dengesinin sağlanmasında yardımcı olur. Ametist Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Ametist taşı yay, başak, oğlak, kova ve balık burçları ile uyumludur. Adı en çok bilinen taşlar arasında yer alan ametist taşı stresi ve gerginliği giderir, sinirleri yatıştırır. Kötü enerjilere karşı koruma kalkanı oluşturur. Doğal sakinleştirici etkisi ile ruh halini dengeler. Apatit Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Apatit taşı ikizler burcu ile uyumludur. Apatit taşının aura üzerinde olumlu etkileri olduğu biliniyor. Sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin apatit taşı kullanması tavsiye ediliyor. Metabolizmayı güçlendiren apatit taşı sağlıklı beslenmek isteyen kişilere yardımcı olur. Aventurin Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Aventurin taşı koç ve aslan burcu ile uyumludur. Liderlik özelliğini geliştirmek isteyen kişilerin aventurin taşı kullanması önerilir. Eski zamanlarda şans, bolluk ve bereket için aventurin taşı kullanılırmış. Aventurin taşını cüzdan ya da çantanız da bulundurarak kullanabilirsiniz. Ay Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Ay taşı akrep, terazi ve yengeç burçları ile uyumludur. Ay taşının duygusal karmaşıklıkları giderdiğine inanılır. Duygu dünyasını dengeleyen ay taşı iletişim becerilerini de geliştirmeye yardımcı olur. Tokluk hissi veren ay taşının kilo vermek isteyenlerin kullanması öneriliyor. Florit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Florit taşı oğlak ve balık burçları ile uyumludur. Florit taşı denge ve koordinasyon taşı olarak bilinir. Enerjiyi dengeleyen florit taşı aynı zamanda öğrenme becerilerini de artırır. Güneş Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Güneş taşı aslan ve terazi burçları ile uyumludur. Güneş taşı yaşamı ve yaşam enerjisini temsil eder. Ay taşı iler birlikte kullanıldığında güneş taşı daha çok enerji verir. Güneş taşı sezgiyi güçlendirir, korkuyu dağıtır, canlılığı artırır. Güneş taşı özgüveni artırır. Jasper Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Jasper taşının uyumlu olduğu burçlar aslan akrep ve başak burçlarıdır. Jasper taşı meditasyon ve yoga yaparken kullanılır. Jasper taşı huzuru sağlar, negatif enerjilere karşı koruma sağlar. Hayal gücünü harekete geçiren jasper taşını sanatçıların kullanması tavsiye edilir. Kan Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Kan taşı koç, terazi ve balık burçları ile uyumluluk gösterir. Temizleyici özelliği dikkat çeken kan taşı koyu yeşil ve mavi renklerindedir. Taşların üzerinde bulunan ve kana benzeyen kırmızı lekelerden dolayı kan taşı adını almıştır. Kan taşı canlandırır ve sezgiyi güçlendirir. Alternatif tıpta kanı güçlendirmek için kullanılan kan taşı aynı zamanda kan akışını da düzenler. Bu özelliği ile kan taşı ritim bozukluğu ve kalp rahatsızlıklarına da iyi gelir. Kaplan Gözü Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Oğlak burcu ile uyumlu olan kaplan gözü taşı parlak sarı ve kahverengi tonlarında bulunur. İyi şans getirdiğine inanılan kaplan gözü taşı aynı zamanda korku ve endişeyi gidermeye yardımcı olur.  Cesareti ve özgüveni artıran kaplan gözü taşı duygusal enerjiyi dengeler. Kristal Kuvars Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Tüm burçlar ile uyumlu olan kristal kuvars taşı şeffaf renkli, sivri uçludur. Şifa verdiğine inanılan kristal kuvars taşı kişide konsantrasyon artışı sağlar. Dengelemeğe ve temizlenmeğe yardımcı olan kristal kuvars taşının meditasyon yaparken kullanılması tavsiye ediliyor. Labradorit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Aslan, akrep ve yay burçları ile uyumlu olan labrodorit taşı adını Labrodor yarımadasından alır. Işıkta renk değiştiren labradorit taşı güç verir, aurayı dengeler. Korkulara karşı kullanılan labrodorit taşı aynı zamanda hayal gücünü harekete geçirmede kullanılır. Bütün bunların yanı sıra labrodorit taşı kaygı ve strese de iyi gelir. Lapis Lazuli Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Başak, boğa, terazi ve yay burçları ile uyumlu olan lapis lazuli taşının içinde Sümer tanrılarının ruhunun yaşadığına inanılır. Lapis lazuli taşı Mısır’da ise gökyüzünün sembolü olarak görülmüştür. Akılla ilişkilendirilen lapis lazuli taşı koruma taşı olarak kullanılır. Stresi azaltarak huzura ermeye yardımcı olur. Lapis lazuli taşı duyguların anlaşılması ve ifade edilmesi için kullanılır. Malahit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Malahit taşı terazi, akrep ve oğlak burçları ile uyumludur. Açık ve koyu yeşil tonlarında olan malahit taşı negatif enerjilerden arınmak için kullanılır. Malahit taşı radyasyona karşı koruma sağlar. Risk almayı ve değişimi teşvik eden malahit travmalardan arınmaya yardımcı olur. Obsidyen Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Obsidyen taşı yay ve akrep burçları ile uyumludur. Koruyucu taşlar arasında yer alan obsidyen taşı adeta bir kalkan görevi görür.  Strese ve gerginliğe iyi gelen obsidyen taşı ruha şifa verir. Yaşam alanınızda bulundurarak obsidyen taşından faydalanabilirsiniz. Oniks Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? İkizler ve aslan burçları ile uyumlu olan oniks taşı akıllıca karar verme gücünü harekete geçirir. Genellikle siyah renkte bulunan oniks taşının pembe, kırmızı ve yeşil renkleri de vardır. Oniks taşı dinçlik verir. Halsizlik şikâyeti olanların oniks taşı kullanması tavsiye edilir. Selenit Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Boğa burçları ile uyumlu olan selenit taşı kolayca çizilebilen bir taştır. Bu nedenle özenle saklanması ve su ile temas ettirilmemesi tavsiye edilir. Selenit taşı zihni berraklaştırır, kişinin farkındalığını arttırır. Ruhsal çalışmalarda kullanılan selenit taşının sakinleştirici etkisi vardır. Sitrin Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Sitrin taşı koç, ikizler, aslan ve terazi burçları iler uyumludur. En yaygın bulunan değerli taşlar arasında yer alan sitrin taşı kahverengi ve sarı renklerde karşımıza çıkar. Sitrin taşının diğer adı para taşıdır. Sitrin taşı zenginliği, refahı ve başarıyı temsil eder. Motivasyonu artıran sitrin taşı aynı zamanda zihni canlandırır. Sodalit Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Sodalit taşı yay burçları ile uyumludur. Düzen ve dinginliği temsil eden sodalit taşı duygusal dengeyi sağlar. Panik atak hastalarına iyi gelir. Özgüveni artırmaya yardımcı olur. Sodalit taşı uykusuzluğa iyi gelir. Önemli kararlar almanın eşiğinde olan kişilerin sodalit taşı kullanması tavsiye edilir.   Şungit Taşı Faydaları ve Özellikleri Nelerdir? Akrep, oğlak ve yengeç burçları ile uyumlu olan Şungit taşı yaşam taşı olarak da bilinir. Hem koruyucu hem iyileştirici özelliği ile dikkat çeken şungit taşının yaşamdan sorumlu elementlerden olduğuna inanılıyor. Astral seyahat seanslarında kullanılan şungit taşı seans sırasında vücudun sıcaklığının dengelenmesinde yardımcı olur. Hem bedene hem ruha enerji veren şungit taşı yorgunluğu alır. Turkuaz Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Turkuaz taşı yay, akrep, kova ve balık burçları ile uyumludur. Firuze taşı olarak da bilinen turkuaz taşı arınmayı temsil eder. Dışarıdan gelen kötü enerjiden, nazardan korunmayı sağlar. Mavi rengin üzerine siyah damarların gözüktüğü turkuaz taşı mavi renginden dolayı turkuaz adını almıştır.  Ani ruh hali değişimlerine karşı kullanılan turkuaz taşı iç huzuru dengelemeye yardımcı olur. Turkuaz taşını  kendini yorgun halsiz ve bitkin hissedenlerin kullanması tavsiye ediliyor. Turmalin Taşının Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Turmalin taşı başak, boğa, terazi, oğlak ve koç burçları ile uyumludur. Doğada siyah, yeşil ve pembe olarak görülür. Olumsuz duygulardan arınmak için kullanılan turmalin taşı özgüveni artırır, ilham verir. Turmalin taşı eril ve dişil enerjiyi dengelemeye yardımcı olur. Yeşim Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Yeşim taşı koç, boğa, ikizler ve terazi burçları ile uyumludur. Jade taşı olarak da biline yeşim taşı eski zamanlardan bu yana biblo, heykel ve hediyelik eşya yapımında kullanılıyor. Şimdiler ise yüz masaj aletlerinde karşımıza çıkan yeşim taşı toksinleri uzaklaştırmada yardımcı olur. Huzur ve saflığın sembolü olan yeşim taşı olumsuz düşüncelerden uzaklaşmayı destekler. Yıldız Taşı Özellikleri ve Faydaları Nelerdir? Yay burcu ile uyumlu olan yıldız taşı ışıltılı yansıması ile dikkat çeker. Mavi ve altın sarısı renkleri bulunan yıldız taşı enerji verir. Cesareti artırır. Canlandırıcı özeliği de bulunan yıldız taşının cilt sorunlarına iyi geldiği biliniyor.

Türk doğal taş ihracatçıları, Çinli alıcılarla bir arada Haber

Türk doğal taş ihracatçıları, Çinli alıcılarla bir arada

23.  Xiamen Uluslararası Taş Fuarı 5-8 Haziran 2023 tarihleri arasında 170.000 m2’lik alanda 22 holde 174’ü yabancı olmak üzere 1308 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.   Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonunu uzun yıllardır olduğu gibi bu yıl da Ege Maden İhracatçıları Birliği yaptı. Fuarda doğaltaşın yanı sıra, yapay taşlar, makina ve teçhizat, tasarım ve Türk taşlarının da yer aldığı doğal taş çeşitleri koleksiyon alanları ve sektörel medya stantları da yer aldı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, “2022 yılında Çin’e doğal taş ihracatımız 419 milyon dolar olarak gerçekleşti. 2023 yılı Ocak-Mayıs döneminde ise 152 milyon dolarlık ihracat yaptık. Türkiye her Xiamen fuarında olduğu gibi bu sene de 60 firma ile en yüksek yabancı katılımcı sayısına sahipti. 1746 m2’lik alanda 47 firma ile milli katılım sağlayan ülkemizin yanı sıra fuara İtalya, Brezilya, Mısır, Brezilya ve Portekiz de milli katılım organizasyonu düzenledi. Fuarı 4 günde toplam 139 bin 41 kişi ziyaret etti. Çinli ziyaretçiler 2019 yılına oranla yüzde 24 artarken yabancı ziyaretçiler de yüzde 50 artış gösterdi.  91 ülkeden ziyaretçi gelirken, başı çeken ülkeler Hindistan, Rusya, Güney Kore, Vietnam ve Malezya’ydı.” dedi. Türk doğaltaşları VR gözlük ile tanıtıldı Başkan Alimoğlu, “Yenilenen tasarımları ile fuarın odak noktalarından olan Türk firma stantlarında sergilenen Türk doğaltaşlarımız ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.  İlk günden fuarın son gününe kadar yoğun ziyaretçi trafiğine sahne olan ihracatçılarımızın stantları hem eski ticari ilişkileri canlandırmak için gelen müşterileri hem de yeni iş imkanlarına olanak sağlayacak ithalatçılar ile doldu. Xiamen Fuarı’nda Birliğimiz standında, sektör paydaşlarına bir yandan VR gözlük ile maden ocağını sanal ortamda görme ve ocaktaki olası risk faktörlerini uzaktan tanımlama eğitimi alma deneyimi kazandırılırken diğer yandan Amorf Tasarım Yarışmamız, sektörel etkinliklerimiz, ülkemiz ve sektörümüz tanıtıldı.” diye konuştu.    Canlı yayında Türk doğal taşları anlatıldı Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı, aynı zamanda pek çok etkinliğe de ev sahipliği yaptı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Halilullah Kaya ve Akın Yeşilkaya, Xiamen Stone Fair web sitesi ve Xiamen Stone Fair’s wechat kanalı üzerinden canlı yayınlanan programda Türkiye’den Çin’e ihracatın geliştirilmesi hedefiyle ülkemiz taşlarının çeşitliliği ve kalitesi ile Türkiye Madenciliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin ülkeler bazında gerçekleştirdiği ihracatının durumu ve Milli Katılım Organizasyonumuz hakkında bilgi aktarımında bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Guanco Başkonsolosu Mehmet Kurtuluş Aykan ve Guanco Ticaret Ateşesi Dilan Can 23. Xiamen Uluslararası Taş Fuarını ziyaret ederek Türk ihracatçılarımızın soru ve sorunlarını dinlediler ve Çin pazarı hakkında ihracatçılara bilgi verdiler. EMİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu Başkanlığındaki heyet (İbrahim ALTINPINAR, Efe NALBANTOĞLU, Halillullah KAYA, Olcay Arslan, Mehmet ŞEN, Akın YEŞİLKAYA, Oben İNCELER, Togan AKKOÇ, Yakup Burak ÜRPER) Çin Ulusal Doğaltaş Birliği ve Xiamen İthalat İhracat Birliği ile görüşmelerde bulunarak kurumlar arası iş birliğini artırma konusunda mutabakat sağladı. Ayrıca fuarda ve doğaltaşın Çin’deki merkezi Shitou’da incelemelerde bulunarak 4 yıl aradan sonra Çin’de yaşanan sektörel gelişmeleri yerinde inceledi, uluslararası camia ile istişarede bulunarak sektörümüz için tehdit ve fırsatları gözlemleme fırsatı buldu.   Xiamen Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’na EMİB Türkiye Milli Katılım Organizasyonu ile katılan firmalar;  A İNŞAAT TAŞIMACILIK PETROL HAYVANCILIK MADENCİLİK ZİRAİ ÜRÜNLER ENERJİ SİSTEMLERİ SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, AKDAG GRANİT MERMER VE MADEN SAN.TİC.AŞ., ALİMOĞLU MERMER SAN VE TİC A.Ş, ALİMOĞLU TASARIM TAAH. MERMER İNŞAAT SAN. TİC. A.Ş., ARTMAR MERMER ARTI MERMER MADENCİLİK VE MADEN ÜRÜNLERİ ARAŞTIRMA SAN. VE TİC. A.Ş., AS GÜRELLER MERMER NAKLİYAT SAN. TİC. LTD. ŞTİ., AYMAR DOĞALTAŞ MADENCİLİK DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ., AYYILDIZ MADEN VE MERMER İNŞ. VE İNŞ. MALZEMELERİ  SAN.TİC.LTD.ŞTİ., BAŞARANLAR İNŞAAT MALZEMELERİ TİCARET VE SANAYİ A.Ş., BATI EGE MERMER SAN.VE.TIC.A.S., BATU MERMER MADENCİLİK SAN. VE TİC. AŞ., CANEL MÜNİP ÇOKER MADENCİLİK TİCARET SAN. A.Ş., ÇALIŞKANERLER MADENCİLİK SAN.TİC.İHR.İTH.A.Ş., ÇİFTYILDIZ MERMER OTOMOTİV GIDA İNŞAAT TAAHHÜT TURİZM NAKLİYE SAN. VE TİC. A.Ş., ÇOBANLAR MERMER MADENCİLİK TUR. TİC.VE.İNŞ.A.Ş., DEMAMER İNŞ.İTH.İHR.SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ., DEVREK MERMER SAN. TİC. A.Ş., DIMER MERMER INSAAT SAN. VE TIC A.S, EFAL MADEN İNŞAAT HAYVANCILIK AKARYAKIT OTO KİRALAMA SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, EFENDİOĞLU MERMER SANAYİ VE TİCARET A.Ş., EGARR MARBLE MADENCILIK INS. VE HARF. SAN. TIC.A.Ş, EGE DOĞALTAŞ SANAYİ VE TİCARET A.Ş., EKREM DEMİREL MADEN SAN. A.Ş., ESMER MERMER SANAYİ ve TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, HÜROK İNŞAAT MERMER LASTİK SAN. VE TİC. LTD.ŞTİ, İLTAŞ MADENCİLİK SAN. TİC. A.Ş., İSTMİN MADENCİLİK SAN. VE TİC. A.Ş., İZFAŞ İZMİR FUARCILIK HİZMETLERİ KÜLTÜR VE SANAT İŞLERİ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, KARAMAN DOĞALTAŞ VE MERMER İNŞ.NAK.SAN.TİC.LTD.ŞTİ., KAR-MAR MADENCİLİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ., KEFELİ MERMER GRANİT SAN VE DIŞ TİC LTD. ŞTİ., Labrador Mermer Proje Tasarım iç ve Dış Ticaret LTD. ŞTI., MABELLA MARBLE MADENCİLİK YAPI ELEMANLARI VE TEKNOLOJİLERİ SAN. TİC. A.Ş., MCD MADENCİLİK İNŞAAT SAN.TİC.A.Ş., MEDMAR MERMER MADENCILIK SAN VE TIC A.S., MER-MA MERMER MADENCİLİK A.Ş., MFC MADENCİLİK İNŞAAT OTOMOTİV PETROL GIDA SAN. TİC.LTD.ŞTİ., NAKOMAR Madencilik Mermer ve Enerji San. Tic. Ltd. Şti., NATURA MERMER MADENCİLİK İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş., PINAR DOGAL TAS MAD. NAK. AKARYAKIT ORMAN URN. INS. SAN. VE TIC. LTD. STI., RODOS MADENCİLİK MÜH. İNŞ. SAN ve TİC AS., SDR MADENCİLİK A.Ş., STONETERROİR DOĞAL TAŞ MAD. SAN. VE TİC. A.Ş., ŞAHİN KARDEŞLER ELEKT. MERMER SAN. TAAH. TİC. LTD. ŞTİ., ŞENLER MERMER SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, TEKMAR MERMER MADEN İŞLETMELERİ ÜRETİM İHRACAT VE TİC A.Ş., UNICORN STONE MADENCİLİK MÜHENDİSLİK İTH. İHR. PAZ. SAN. TİC. LTD. ŞTİ.” HABER MERKEZİ

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.