TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır?

Hamilelik belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterebilecek semptomlardır, ancak genellikle çoğu belirtiler büyük ölçüde aynıdır. Hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hamilelik belirtisi nasıl anlaşılır?

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
Hamilelik belirtileri nelerdir? İlk hamilelik belirtileri nasıl anlaşılır?

Hamilelik, birçok kadının hayatında dönüm noktası olan önemli bir süreçtir. Hamile olup olmadığınızı anlamının birçok yolu bulunuyor. Bu sürecin başlangıcında vücut, hormonal değişiklikler ve fizyolojik uyumlarla kendini gösteren belirtilerle tepki verebilir. Hamilelik belirtileri her bireyde farklılık gösterebilirken, genel olarak bazı yaygın işaretler uzmanlar tarafından sıkça belirtiliyor. Uzmanlara göre, her kadının deneyimi farklı olsa da bu belirtileri tanımak, hamilelik sürecini anlamak ve gerektiğinde konuyla ilgili uzman doktorlar iletişim halinde olmak, anne adaylarının sağlığı açısından kritik bir öneme sahiptir. 

Hamile olup olmadığınızı en sağlıklı doktora giderek öğrenebilirsiniz, aynı zamanda şüpheli bir durumda eczanelerde satılan gebelik testlerini de deneyebilirsiniz. Hamileliğinizi erkenden öğrenmek istiyorsanız eğer, sizler için erken hamilelik belirtilerini haberimizde derledik. İşte hamilelik belirtileri…

gebe_ilkses

HAMİLELİK BELİRTİLERİ NELERDİR?

Adet Gecikmesi: Hamilelik belirtisi olarak çıkan ilk belirtisi genellikle regl döneminde gecikmedir.  Normal adet döngüsünden sapma fark edildiğinde hamilelik düşünülebilir.

Mide Bulantısı: Özellikle sabahları daha sık görülen mide bulantısı ve kusma hamilelikte sıkça karşılaşılan bir belirtidir. Çoğu zaman ağır kokular bu bulantıyı tetikleyebilir. Mide bulantısı belirtisi genellikle hamileliğin ilk 3 ayı içerisinde görülebiliyor ve bu durum genellikle ilerleyen gebelik dönemi ile birlikte ortadan kalkmaya başlar.

Vajinal akıntı: Hamilelik döneminde vajinal akıntı miktarındaki artış hamileliğin ilk hafta belirtisi olarak sayabileceğimiz en belirgin semptomlardan. Bunun sebebi ise gebeliğin başlamasıyla birlikte artış gösteren hormonlar.

Hamilelik sırasında vajinal sıvılarda değişiklikler gözlenebilir. Akıntının artması, kötü koku, idrar yaparken ağrı gibi semptomlar gelişebilir. Ancak bu semptomlar geliştiğinde bir hekimden destek alınması gerekir. Bu belirtiler normal kabul edilebileceği gibi vajinal enfeksiyon geliştiğini de gösterebilir. Aynı zamanda bu akıntı lekelenme şeklinde de gerçekleşebilir.

Göğüslerde Hassasiyet: Hamilelik döneminde doğum ile birlikte bebeğin ihtiyaçları karşılanabilmesi için annede süt oluşumu başlar. Bu nedenler göğüslerde büyümeler görülebilir. Süt oluşumunun dışında ise değişen hormonlar sebebiyle göğüslerde şişme, hassasiyet, meme ucunun daha belirgin bir görünüm alması veya ağrı hissi de hamilelik belirtisi olabilir.

Yorgunluk: Gün içerisinde aşırı yorgunluk hamileliğin erken dönemlerinden itibaren ortaya çıkamaya başlar. Hamilelik ile birlikte meydana gelen progesteron hormonundaki artış metabolizmayı yavaşlatmaya neden olabileceği gibi artan hormon seviyeleri nedeniyle yorgunluk hissi sıkça yaşanabilir. Yorgunluğun bir diğer sebeplerinden biri ise hamilelik sırasında vücudun demir ihtiyacının artmasıdır. Gerekli demir desteği almayan kadınlarda anemi gelişebilir ve bu durum yorgunluk hissedilmesine neden olabilir.

Sık İdrara Çıkma: Hamilelik sırasında rahmin büyümesiyle birlikte mesane baskı altına alındığı için sık sık idrara çıkma ihtiyacı oluşabilir. Hamileliğin ilk haftalarında idrar sık çıkma çoğu hamile kadında görülen belirtilerden biridir.

Kabızlık veya İshal: Sindirim sistemi de hamilelikten etkilenebilir, bu nedenle kabızlık veya ishal yaşanabilir. Kabızlık problemi yaşamamak için gün içerisinde bol bol su içmek, diyet lifini artırmak gibi gebelik dönemi beslenme değişiklikleri ve yorucu olmayan fiziksel olarak egzersiz yapmak size yardımcı olabilir.

Baş ağrısı: Baş ağrısı erken hamilelik belirtileri arasında yer alır. Hormon değişiklikleri baş ağrılarına neden olabilir.

Ruh hali değişiklikleri: Hormonların etkisiyle duygusal dalgalanmalar yaşanabilir. Hamilelik hormonları nedeniyle ruh halinde çeşitli değişiklikler yaşanması normal kabul edilebilir.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Öğrenince şok olacaksınız! Bu ürünler aslında erkekler için üretildi

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.