TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CİSÜ’den test ve aşı çağrısı

Jinekolojik Kanser Ayı kapsamında duyuruda bulunan CİSÜ, erken tanının önemine dikkat çekti. Test ve aşı çağrısı da yapan CİSÜ, önemli mesajlar verdi

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 12:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
CİSÜ’den test ve aşı çağrısı

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları Platformu (CİSÜ), Jinekolojik Kanser Ayı olarak adlandırılan Eylül ayında ilişkin duyuruda bulundu. Erken tanının önemli olduğunu vurgulayan platform, test ve aşı çağrısı yaptı.

CİSÜ’nün yaptığı açıklama şöyle: “Erken tanı pek çok jinekolojik kanser türünün tedavisini kolaylaştırıyor. Jinekolojik Kanser Ayı olan Eylül ayına özel olarak tüm kadın+’ları tarama testi yaptırmaya ve aşılanmaya davet ediyoruz.”

JİNEKOLOJİK KANSER AYI HAKKINDA

Kadın kanserleri dünyada yaklaşık 1 milyondan fazla kişide görülebiliyor. Ülkemizde ise bu rakamlar; rahim kanserinde 5 bine yakın kadın, yumurtalık kanserinde yaklaşık 3 bin kadın, rahim ağzı kanserinde ise yaklaşık bin 500 kadın şeklinde ortaya çıkıyor. Çoğu zaman ihmalkarlık, çoğu zaman ise korkudan yaptırılmayan kontroller hayati sonuçlara neden olabiliyor. Bu yüzden her Eylül ayında Jinekolojik Kanserler Farkındalık Ayı’na dikkat çekiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.