TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cilt bakımında ön plana çıkan Gua Sha taşı ne işe yarar? Gua Sha taşı nasıl kullanılır?

Gua Sha Taşı, tıp ilminin odak noktalarından birini oluşturan bir keşif konusudur. Bu özel taş, Çin tıbbında kendine özgü bir konumda bulunmaktadır ve Gua Sha Taşı'nın işlevi, bu alandaki araştırmalar kapsamında detaylı bir şekilde incelenir. Peki, Gua Sha taşı nedir? Gua Sha taşı nasıl kullanılır?

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 17:10
Kaynak: HABER MERKEZİ
Cilt bakımında ön plana çıkan Gua Sha taşı ne işe yarar? Gua Sha taşı nasıl kullanılır?

Son dönemde tıp alanında popülerlik kazanan ve özellikle Çin tıbbında önemli bir yer tutan Gua Sha Taşı, cilt masajında kullanılan özel bir taş türüdür. Gua Sha taşı nedir, ne işe yarar gibi sorular, merakla araştırılan konular arasında yer alıyor. Çin kültüründe özel bir konumu olan bu taş, cildin sağlığına olan katkılarıyla dikkat çekiyor. Gua sha taşı kullanımı ve daha fazlası haberimizde…

GUA SHA TAŞI NEDİR?

Gua Sha taşı, mineral taşları kullanılarak oluşturulan ve yüz masajında kullanılan, V şeklinde kıvrımlara sahip özel bir masaj aletidir. Bu özel V formu, yüzün belirli noktalarına daha iyi oturarak masajın etkinliğini artırır ve yüz hatlarının daha belirgin olmasına katkı sağlar.

GUA SHA TAŞI KULLANIMI

Gua Sha masajına, çene altından kulak memelerine doğru başlayarak adım atılır. Kulak memelerinden çene altına yapılan geri dönüşlerde, cildin gergin olması büyük bir önem taşır. Bir sonraki aşamada ise yanak bölgesine odaklanılır. Yanak masajında taşın aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirilmesi gerekmektedir.

GUA SHA TAŞI NASIL TEMİZLENİR?

  • Doğal taşları temizlerken, su kullanılmaktan kaçınılmalıdır. Bu tip Gua Sha taşları, kullanımdan sonra nemli bir bezle silinmelidir.
  • Taşın uzun süre su altında bırakılması veya sıcak suda bekletilmesi gibi işlemlerden kaçınılmalıdır.
  • Gua Sha taşında bakteri oluşumunu önlemek için, saf sabun kullanılarak temizlenmesi önerilmektedir. Ardından hemen durulanmalı ve kurulanmalıdır.

GUA SHA TAŞI GÜNDE KAÇ KEZ KULLANILIR?

Gua Sha taşının günde 1 kere uygulanması önerilir.

GUA SHA TAŞI GERÇEK OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR?

  1. Eğer sahip olduğunuz Gua Sha taşı gerçekse, sahte taşlara göre daha ağırdır; çünkü sahte taşlar genellikle plastik veya cam kullanılarak üretildikleri için daha hafif olma eğilimindedir.
  2. Orijinal Gua Sha taşları, gerçek olduğu durumda bile oda sıcaklığında ısınmaz ve her zaman soğuk kalır. Gerçek olmayan taşlar, içerisinde plastik bulunduğu için oda sıcaklığında ısınabilir.
  3. Gerçek ve orijinal bir Gua Sha taşı doğal bir görünüme sahip olacaktır. Gerçek olmayan taşlarda ise muhtemelen boya kullanıldığı için daha yapay bir görüntü olabilir.
  4. Taşın gerçek olup olmadığını anlamanın başka bir yolu da taşı bir mum üzerinde ısıtmaktır. Eğer Gua Sha taşınızda herhangi bir boya atması olmuyorsa, bu taşın gerçek ve orijinal olduğunu gösterir. Çünkü gerçek olmayan ve boyanmış taşlarda ısıya maruz kalma durumunda boya yanabilir ve taşın dokusu bozulabilir.
  5. Gua Sha taşı satın alırken, taşın sertifikalı olup olmadığına dikkat etmek de önemlidir. Eğer taşın bir sertifikası varsa, o taş gerçek bir taştır.

GUA SHA MASAJI FAYDALARI NELERDİR?

  • Yaşa bağlı sorunları en aza indirmeye yardımcı olan bu yöntem, sarkan çene çizgileri, alın kırışıklıkları ve gözaltı şişkinliği gibi problemleri hafifletmektedir.
  • Kan dolaşımını canlandırmaya destek olmaktadır.
  • Kolajen üretimini teşvik etmekte ve daha belirgin elmacık kemikleri ile çene hattı sunmaktadır.
  • İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltma konusunda önemli bir rol oynamaktadır.
  • Yüzdeki şişlik ve ödemi azaltma konusunda etkilidir.
  • Koyu halkaların belirginliğini azaltmaktadır.
  • Akne ve sivilce izlerini azaltarak cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olmaktadır.
  • Cildin sıkılaşmasına destek olmaktadır.
  • Boyundaki sarkmaları engellemede yardımcıdır.
  • Cilt tonunu aydınlatma özelliğine sahiptir.
  • Yüz kaslarını şekillendirme konusunda etkili bir destek sunmaktadır.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.