TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Cerrahi hemşirelerini buluşturacak kongre

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ile Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneğinin iş birliğiyle, bu yıl uluslararası boyutta düzenlenecek Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Kongresi, 500’den fazla sağlık çalışanını bir araya getirecek

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2023 09:59
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: İHA
Cerrahi hemşirelerini buluşturacak kongre

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında; 'Yenilikçi yaklaşımlarla ilerleyen, liderlik eden, ilham veren cerrahi hemşireleri' temasıyla düzenlenecek kongrede; İrlanda, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Hırvatistan ve İsrail’den alanında uzman isimler konuşmacı olarak yer alacak. Depremde cerrahi, sağlık uygulamalarında; yapay zeka, hızlandırılmış iyileştirme protokolleri, cerrahi alan enfeksiyonları, cerrahide inovasyon, sağlıkta şiddet, pandemi sonrası hemşire-insan gücü planlaması gibi temel konuların ele alınacağı kongrede ortaya çıkan sonuçlar, ayrıntılı bir rapor haline getirilerek kamuoyu ile de paylaşılacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı, Türk Cerrahi ve Ameliyathane Hemşireleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Filiz Öğce Aktaş, kongrenin kapsamını bu yıl daha da geliştirdiklerini belirtti. Cerrahi ve ameliyathane hemşirelerinin en iyi şartlarda, donanımlı bir şekilde hizmet vermesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Öğce Aktaş, “Türkiye genelinde cerrahi ve ameliyathane alanında çalışan hemşirelerimizin katılımıyla gerçekleştireceğimiz kongremizi; 13’üncü kez ulusal, 5’inci kez de uluslararası boyutta düzenlemiş olacağız. Kongremizde, meslektaşlarımızla bir araya gelmek için sabırsızlanıyoruz. Cerrahi ve ameliyathane hemşireliği, sağlık sistemi için çok önemli bir alan. Kongremizde, hemşirelerimizin mesleki donanımlarını artırmanın yanı sıra güncel sorunları ve çözüm önerilerini de konuşacağız. Unutulmamalı ki; cerrahi ve ameliyathane hemşirelerimizin en iyi şartlarda hizmet vermesi demek, toplumumuzun aldığı sağlık hizmetinin kalitesinin de artması demek. Bu noktada kongremizin bilimsel açıdan da oldukça faydalı, gerekli ve önemli olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: 

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.