TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 sağlıklı kahvaltılık önerisi

Güne başlangıcın en sağlıklı ve lezzetli öğünü olan kahvaltıların vazgeçilmezi olacak 5 sağlıklı kahvaltılık seçeneğini birlikte inceleyelim.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2023 05:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: HABER MERKEZİ
5 sağlıklı kahvaltılık önerisi

Türk kahvaltılarının ünü yalnızca ülkemize değil tüm dünyaya yayıldı. Pek çok lezzetle taçlandırılan kahvaltı sofralarına 5 sağlıklı kahvaltılık önerisi ile geliyoruz. Deneyen hemen hemen herkesin vazgeçilmezi olmayı başaran kahvaltılık tariflerinden 5 tanesini sizin için listeledik.

Bu tarifler çok seviliyor!

İşte güne kahvaltı yapmadan başlayamayanların favorisi olmaya aday 5 sağlıklı kahvaltılık önerisi...

yulafliomlet_ilkses

Yulaflı omlet

Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtayı yulafla denediniz mi? Sağlıklı olduğu kadar tok da tutan bu lezzetli tarif için ihtiyacınız olan malzemeler:

2 yumurta

2 dilim beyaz peynir

2 yemek kaşığı yulaf

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı süt

Dilediğiniz baharatlar

Tarif: Çatal yardımıyla bir tabağın içerisinde ezilen peynirlere yumurta ve süt eklenir. Ardından birbirleriyle karışıncaya kadar çırpılır. Bu işlemin ardından yulaf ve baharatlar da karışıma eklenerek, yeniden çırpa işlemi gerçekleştirilir. Zeytinyağı sürülen tavada güzelce pişirilen yulaflı yumurta, ağzı kapalı bir şekilde pişirilir. Afiyet olsun!

sebzelimuffin_ilkses

Sebzeli muffin

Tatlı hali ile aşk yaşanan muffin, sebzeli versiyonuyla da gönüllerde taht kurmayı başarıyor. Bir kere deneyenin vazgeçemediği kahvaltılık sebzeli muffin yapımı için gereken malzemeler:

2 yumurta

Birkaç tutam dereotu

2 yeşil biber

Yarım domates

6 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Tuz ve karabiber

Tarif: Fırına girecek olan muffin kaplarına az miktarda yağ sürülür. Tatlı kaşığı yardımıyla yulaf ezmesi kapların taban kısmına sürülür. Küçük küçük doğranan biber, domates ve dereotu üzerine eklenir. Tuz ve karabiberle ayrı bir kapta çırpılan yumurta üzerine eklenir. 15 dakika boyunca 200 derece sıcaklıktaki fırında pişirilir ve işte hazır!

kurudomateszeytin_ilkses

Kuru domatesli zeytin salatası

Zeytin severlerin çok seveceği son derece sağlıklı bir kahvaltılık önerisiyle karşınızdayız. Kendini şımartmak ve lezzete doymak isteyenlerin kahvaltı masalarından eksik etmeyeceği kuru domatesli zeytin salatası için gerekli olan malzemeler:

1 kase yeşil zeytin

2 yemek kaşığı nar ekşisi (isteğe göre)

10 adet kuru domates

Birkaç tane kırılmış ceviz içi

Zeytinyağı

1 dal taze biberiye

İstenen baharatlar

Tarif: Domatesler sıcak suyla ıslatır ve su soğuyana kadar içerisinde bekletilir. Ardından ıslatılan domatesler kağıt havlu ile kurutulur. Kurutulan domatesler küçük küçük doğranır. Geri kalan tüm malzemeler bir kaba alınır ve karıştırılır. Son olarak domatesler eklenir ve servise hazır hale getirilir.

sandvic_ilkses-1

Kahvaltılık Sandviç

Acelesi olanlar ama güne sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ideal bir seçim, sandviç. Hem kolay hem de lezzetli bir sandviç için gereken malzemeler:

2 dilim ekmek (isteğe göre seçilebilir)

Yarım avokado

Birkaç damla limon suyu

2 yumurta

Çok az tuz

Peynir (isteğe göre seçilebilir)

1 kaşık tereyağı (tatlı kaşığı)

Maydanoz

Taze nane

Tarif: Tereyağı tavada eritilir. Tuz eklenerek çırpılan yumurta tavaya eklenir ve pişmesi için bırakılır. İsteğe göre rafadan da pişirilebilir. Yarım avokado bir çatal yardımıyla ezilir. Üzerine az miktarda tuz ve limon suyu eklenir. 2 dilim ekmekten birinin üzerine peynir diğerine de avokado ile hazırlanan karışım sürülür. Son olarak da tavada pişirilen yumurta ekmeklerin arasına koyulur. Afiyet olsun!

sekersizpancake

Muzlu ve şekersiz pancake

Kahvaltıda farklı lezzet deneyimleri yaşamak isteyenler için son derece keyifli bir seçenek olan pancake, şeker ilavesi olmadan da oldukça lezzetli oluyor desek, ne dersiniz? Muzlu ve şekersiz pancake tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler:

1 büyük boy muz

1 büyük boy yumurta

4 yemek kaşığı yulaf

1 tutam tarçın

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif: Tüm malzemeler bir kabın içerisine alınarak karıştırılır. Ocakta ısıtılan ve önceden yağlanan tavaya, istenilen büyüklükte dökülür. Arkalı önlü olarak pişirilir. Servis tabağına alınan pancakeler isteğe göre ekstra muz dilimleri ve bal eklenerek tüketilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.