TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Prof. Dr. Ercan’dan deprem riski taşıyan şehirler listesi

İzmir, İstanbul ve Mersin’e dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem riski taşıyan şehirleri baş harfleriyle birlikte aktarmaya devam ediyor

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2023 08:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Prof. Dr. Ercan’dan deprem riski taşıyan şehirler listesi

Deprem açıklamalarıyla sık sık gündeme gelen Prof. Dr. Ahmet Ercan, deprem riski taşıyan şehirleri baş harfleriyle paylaşmaya devam ediyor. Bu kez İzmir, İstanbul ve Mersin’e dikkat çekti. 

Ercan, şu ifadeleri kullandı: “Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; İçel; (M6,5) İstanbul (K.Marmara); M6,4-M6,7 (İstanbul kolu), M7,0-7,2.(Tekirdağ kolu), İzmir M7,3. Üç ilde de ivedi büyük deprem belirtisi yok.” 

PROF. DR. ERCAN ŞU İLLERE İŞARET ETTİ

Ercan, 14 Eylül’de yaptığı paylaşımda ise “6 Şubat 2023 depremlerinden sonra yerinde durum değerlendirmesi için, Defne Belediye Başkanının çağrısıyla 5 Eylül Cuma günü Adana, Hatay (İskenderun, Defne, Antakya, Samandağ’a) gidiyorum. Balıkesir güneyi Batı Anadolu göçüntülü, kuzeyi ise Kuzey Anadolu sağ yanal atımlı kırıklarından etkilenir. Balıkesir kuzeyinin deprem çekincesi M7,4, güneyinin ise M7,1’dir. Burhaniye, Edremit, Ayvalık M7,0’dır… Şu illerde gelecekte görülebilecek en büyük deprem büyüklüğü; Gaziantep; batısı M7,8, İçi ile doğusu M6,0 deprem odaksız, güvenli, Giresun6,0, deprem odaksız, güvenli, Gümüşhane: M6,0 deprem odaksız, güvenli” bilgisini paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.