TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, seçim ittifakları hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Ahmet Davutoğlu, CHP ile yapılan seçim ittifakından pişmanlık duyduğunu CHP listelerinden seçime girmenin hata olduğunu açıkladı. Ali Babacan ise seçimdeki başarısızlığın nedenini, vatandaşlara altı parti olarak kavgasız ve uyum içinde yöneteceklerine dair güven verememelerine bağladı. 

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2023 07:43
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan, seçim ittifakları hakkında önemli açıklamalarda bulundu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazeteci Fatih Altaylı'nın programına konuk oldu. Davutoğlu, katıldığı yanında önemli açıklamalarda bulundu.

Özellikle 14 ve 28 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimlerde CHP ile yapılan ittifaka dair pişmanlığını dile getiren Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında imzalanan protokolden de haberi olmadığını ifade etti. 

"CHP LİSTELERİNDEN SEÇİME GİRMEK HATAYDI"

Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girmelerinin hata olduğunu söyledi. CHP'den 10 milletvekilliği alan Davutoğlu'nun seçimin ertesinde "CHP ile ittifaka pişmanım" ifadelerini kullanması sosyal medyada gündem oldu.

"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." diyen Davutoğlu, "Her şeyi denedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez beraber olalım dedim." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada kendilerinin haksız yere eleştirildiğini ifade ederken "Sanki biz CHP'yi dolandırdık. Beraber kazandık beraber kaybettik." dedi..

PROTOKOL KRİZİ DEVAM EDİYOR

Ahmet Davutoğlu, Fatih Altaylı'nın "Kılıçdaroğlu - Özdağ anlaşmasını bilseydiniz ittifaktan çekilir miydiniz?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

"Böyle bir protokolden hiçbirimizin haberi yoktu. Herkese saygım var ama Ümit Özdağ'ın İçişleri Bakanı olduğu bir ülkede bırakın aynı kabinede olmayı o denklemi bile kabul etmekte zorlanırım."

BABACAN'DAN DA İTİRAF GELDİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı canlı yayın programında CHP ve Altılı Masa hakkında itiraf niteliğinde açıklamalarda bulundu.

Seçimi neden kaybettiklerine ilişkin gelen soruya yanıt veren Babacan "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." dedi. 

Babacan kendi seçmenlerinin tamamını ikna edemediklerini de belirterek, "Biz kendi seçmenimizin tamamını CHP'ye oy vermeye ikna edemedik. Ama ortak listeyle girince daha çok vekil çıkaracaktık. CHP'nin listesinde girdiğimiz yerlerde CHP'nin çok oy artışı var" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: Aydınlık

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.