TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Numan Kurtulmuş kimdir? Numan Kurtulmuş ne başkanı olarak görev yapıyor? Şu ana kadar hangi görevlerde bulundu?

Numan Kurtulmuş kimdir? Aslen nereli, kaç yaşında? Hangi partiden, şu ana kadar hangi görevleri yaptı? Merak ettiğiniz soruların cevapları haberimizde!

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2023 02:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2024 15:18
Kaynak: HABER MERKEZİ
Numan Kurtulmuş kimdir? Numan Kurtulmuş ne başkanı olarak görev yapıyor? Şu ana kadar hangi görevlerde bulundu?

Toplam 7 adayın yarıştığı seçimde, 3'üncü tur sonunda AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Numan Kurtulmuş, Meclis'in yeni başkanı oldu. Sizler için Numan Kurtulmuş’un hayatını araştırdık. Numan kurtulmuş kimdir, şu an ki görevi nedir, şu ana kadar hangi görevlerde bulundu? gibi merak ettiğiniz her şey ve daha fazlası haberimizde!

NUMAN KURTULMUŞ KİMDİR?

Numan Kurtulmuş, 23 Mart 1959 tarihinde Ordu'nun Ünye ilçesinde dünyaya geldi. Baba tarafından Gürcü asıllıdır. İsmini aldığı dedesi Numan Kurtulmuş, Türk Kurtuluş Savaşı'nda Çanakkale, Erzurum, Batum ve Azerbaycan cephelerinde binbaşı olarak görev almış, Balkan Savaşı'nda ve Sakarya Meydan Muharebesi'nde bulunmuş ve yaralanarak gazi unvanıyla emekli olmuştur. Ayrıca, dedesi latin harfleriyle yazılmış ilk Türkçe ilmihal kitabı olarak bilinen Amentü Şehri’nin de yazarıdır. Babası Dr. İsmail Niyazi Kurtulmuş'tur. Hala ailesi ile birlikte İstanbul'un Fatih ilçesinde ikamet etmektedir. Lise eğitimini İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra yüksek öğrenimine devam etti. 1988'de Sevgi Kurtulmuş ile evlenen Kurtulmuş'un Ayşe, İsmail ve Emir adlarında üç çocuğu vardır.

1990-1993 yıllarında yine ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations’nda misafir öğretim üyesi olarak görev yaptı ve 1992'de İstanbul Üniversitesi'nden doktora derecesini aldı. 1994'te İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde doçent, 2004 yılında profesör oldu.

Eğitimini tamamladığı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde siyaset, çalışma ekonomisi ve insan kaynakları yönetimi hocalığı yaptı. Ayrıca, çeşitli uluslararası ve Türk kuruluşların sempozyum ve seminerlerinde konuşmacı olarak yer aldı. 2010-2012 tarihleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi'nde ekonomi ve siyasal iletişim dersleri verdi. Siyaset yaşamına, Fazilet Partisi'nde başlayan Kurtulmuş, Fazilet Partisi'nin Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmasının ardından 2001 yılında Saadet Partisi'ne katıldı. 2008 yılında yapılan parti kongresinde genel başkan olarak seçilmiş, 2010 yılında partisinden ayrılarak Halkın Sesi Partisi'ni kurmuştur. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifi üzerine 2012 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile HAS Parti bütünleşmiştir. Bu bütünleşme çerçevesinde HAS Parti'nin kendini feshetmesinin ardından Kurtulmuş ve birçok partili AK Parti'ye katılmıştır.

NUMAN KURTULMUŞ NERELİ?

Numan Kurtulmuş, Orduludur.

NUMAN KURTULMUŞ KAÇ YAŞINDA?

1959 yılında dünyaya gelen Numan Kurtulmuş, 64 yaşındadır.

NUMAN KURTULMUŞ HANGİ ÜNİVERSİTEYİ BİTİRDİ?

Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimini 1982 yılında ve 1984 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. 1988-1989 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde giderek, Temple Üniversitesi School of Business & Management’da lisansüstü çalışmalarına devam etti.

NUMAN KURTULMUŞ ŞU AN NE BAŞKANI OLARAK GÖREV YAPIYOR?

7 Haziran 2023'te Türkiye Millet Meclisi'nde yapılan başkanlık seçimlerinin üçüncü turunda 321 oy alarak 30. TBMM Başkanı seçildi.

NUMAN KURTULMUŞ ŞU ANA KADAR HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Fazilet Partisi (1998-2001)

1998 yılında siyaset yaşamına Necmettin Erbakan'ın yanında girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev aldı.

Saadet Partisi (2001-2010)

Saadet Partisi'nde İstanbul İl Başkanlığı ve genel başkan yardımcılığı görevlerini birlikte yürüttü. 25 Ekim 2008 tarihine kadar partide siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Halkın Sesi Partisi (2010-2012)

Numan Kurtulmuş, Filistin Başbakanı İsmail Haniye ile (2012) Kurtulmuş'un Medeniyet Siyaseti Hareketi etrafında bir araya gelen 235 kişi 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi (HAS Parti)'ni kurduğunu açıkladı.

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ (2012-20023)

Numan Kurtulmuş hakkında en fazla merak edilen soruların başında "Numan Kurtulmuş ne zaman AK Parti'ye geçti?" sorusu yer alıyor. 2012 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile HAS Parti bütünleşmiştir. Bu bütünleşme çerçevesinde HAS Parti'nin kendini feshetmesinin ardından Kurtulmuş AK Parti'ye katılmıştır.

BU HABER DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Zafer Partisi Başkanı Ümit Özdağ kimdir?

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.