TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yağmurlu bir günde İzmir’de gezilecek 10 yer

Yağmurlu bir günde İzmir’de neler yapılır. Görülmesi gereken yerler. İşte yağmurlu havada İzmir’de gezilecek yerler…

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Yağmurlu bir günde İzmir’de gezilecek 10 yer

Tarihi, kültürü, doğası, havası, mutfağı derken İzmir’in pek çok kişi tarafından dikkat çeken birçok özelliğini sıralamak mümkün oluyor. Sonbahar ve hatta kış aylarının da genellikle yağmurlu geçtiği kentte, yağmurlu havalarda neler yapılabileceği merak konusu oluyor. Yağmurlu bir günde İzmir’de gezilecek 10 yer listemizi, haberimizin devamında sizin için derledik.

Yağmur yağarken İzmir’de gezebileceğiniz 10 yer

Yerli halkına ve dışardan gelen misafirlerine yılın her dönemi ayrı bir keyif yaşatmayı başaran şehirlerden biri olan İzmir’de, yağmurun gezilerinize eşlik etmesine ne dersiniz? Yağmur yağarken İzmir’de gezebileceğiniz 10 yer önerilerimizi birlikte göz atalım.

izmir resim heykel müzesi

10. Resim ve Heykel Müzesi

İzmir’de sanatın kalbinin attığı önemli müzelerden biri olan Resim ve Heykel Müzesi, kentin kalbinin attığı noktalardan biri olan Atatürk Bulvarı içerisinde konumlanıyor. İzmir’in sanatçılarının pek çok eserinin içerisinde sergilendiği bu müze, yağmurlu bir günü değerlendirmek için en güzel yerlerden biri.

izmir asansor

9. Tarihi Asansör Binası

Yağmurlu havada eşsiz İzmir manzarasını izlerken bir şeyler atıştırmak ya da kahvenizi yudumlamak için Tarihi Asansör Binası son derece güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. İzmir’in merkezi sayılan Konak ilçesi sınırları içerisinde yer alan Tarihi Asansör Binası, yılın dört mevsimi binlerce turistin uğrak noktası olmayı başarıyor.

izmir avm

8. Alışveriş Merkezleri

Yağmurlu havalarda İzmirlilerin en fazla gittiği noktalar arasında alışveriş merkezleri de bulunuyor. Kapalı alanları sayesinde hava koşullarından etkilenmeden vakit geçirilmesini sağlayan alışveriş merkezleri; mağalazarı, oyun alanları, yemem – içme bölümleri ve sinema salonları ile kişileri kendine çekiyor.

key museum

7. Key Museum

İzmir’in Torbalı ilçesinin sınırları içerisinde yer alan Key Museum, açıldığı 2015 yılından bu yana hem kent içinden hem de kent dışından binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Ülkemizin en kapsamlı klasik otomobil ve motosiklet müzesi olma özelliği gösteren Key Museum, yağmurlu bir günde İzmir’de gezilecek en güzel yerlerden biri olarak kendini gösteriyor.

şirince

6. Şirince

Yaz kış pek çok insanın vakit geçirmek için gittiği Şirince, İzmir’in en popüler köylerinden biri. Köy içerisinde bulunan küçük oteller sayesinde konaklama imkanının da bulunduğu Şirince’de, bölgeye özgü şarapları tadımlarken ve Ege mutfağının eşsiz lezzetlerini deneyimlerken, yağmuru izleyebilirsiniz.

adnan saygun

5. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi

Şehrin yağmurla temizlendiği ve berraklaştığı bir günde, ruhunuzu sanatla doyurmaya ne dersiniz? Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde konserlerden tiyatrolara, çeşitli atölyelerden dans gösterilerine kadar pek çok sanat kolu sergileniyor. Merkezin etkinlik programını inceleyerek, kendinize en uygun içeriği tercih edebilirsiniz.

izmir deniz müzesi

4. İnciraltı Deniz Müzesi

Yağmur yağarken denizi izlemeyi sevenlerdenseniz, İnciraltı Deniz Müzesi size tarif edilemez bir deneyim yaşatacaktır. Özellikle müzeye dahil olan denizaltının içini gezerken, dışarıdan gelen yağmur sesini dinlemeyi çok seveceksiniz.

izmirr karagol

3. Karagöl Tabiat Parkı

Yağmur altında kamp yapmanın tadını çıkarmak isteyenler için eşsiz bir seçenek olan Karagöl Tabiat Parkı, İzmir’in Karşıyaka ilçesi sınırları içerisinde yer alıyor. Yemyeşil ağaçların göl manzarası ile birleştiği Karagöl’de ister günü birlik ister de kamp yapma seçenekleri ile yağmurun keyfini yaşayabilirsiniz.

izmir mask müzesi

2. Mask Müzesi

Alsancak’ın en ünlü caddesi olan Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin ara sokağında konumlanan İzmir Mask Müzesi, Türkiye’nin ilk mask müzesi olma özelliği göstermektedir. Aynı zamanda butik bir müze olan Mask Müzesi’nin içerisinde sergi salonu, kafeterya, dinlenme alanı ve atölyeler yer alıyor. Yağmurlu havayı değerlendirmek için son derece güzel bir seçenek olan Mask Müzesi, ziyaretçilerine unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor.

balçova teleferik

1.Balçova Teleferik Tesisleri

Yağmurlu bir günde İzmir’i izlemek için Balçova Teleferik Tesisleri’ni tercih edebilirsiniz. Ancak yağmurun şiddetini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Yoğun ve fırtınalı bir havada değil de yağmurun daha yumuşak olduğu bir zamanda Balçova Teleferik ile havanın tadını çıkarabilirsiniz.

BU HABER DE İLGİNİZE ÇIKABİLİR: İzmir’de sonbaharın tadını çıkaracağınız 5 yer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.