TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Vietnam’da gezilecek yerler. Vietnam’da nerelere gidilir?

Resmi adı Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti olan Vietnam’da gezilecek yerler nereler? İşte sizin için hazırladığımız Vietnam gezi noktaları…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 02:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Vietnam’da gezilecek yerler. Vietnam’da nerelere gidilir?

Uzakdoğu’nun en fazla merak edilen ülkelerinden biri olan Vietnam gerek tarihi gerek kültürü gerek de sahip olduğu mimari yapıları ile adından söz ettirmeyi başarıyor. Her yıl dünyanın dört bir tarafından çok sayıda turisti ağırlayan ülke, doğal güzellikleri ile de övgü topluyor.

Vietnam’da başlıca gezilecek yerler

Tatilini farklı bir kültürü keşfederek geçirmek isteyen kişiler için, adeta büyülü bir dünyanın kapılarını açan Vietnam, görülmeye değer pek çok bölgeye sahip. Vietnam’da başlıca gezilecek yerlerden birkaçını sizin için listeledik.

altinkoprudanang_ilkses

Altın Köprü Da Nang

Sadece Altın Köprü Da Nang’ı görmek için dahi Vietnam’a gitmek isteyen pek çok kişi bulunuyor. The Sun Worlds turizm kompleksi içerisinde yer alan ve bir tasarım harikası olan Altın Köprü Da Nang, 2018 yılından bu yana dünyanın dört bir tarafından milyonlarca kişi tarafından ziyaret edildi. Devasa boyutlarda iki el tarafından tutulan ve bu görüntüsü ile bir filmin içerisinde yer alıyormuş gibi hissettiren bu köprüye ulaşmak için teleferik kullanmak gerekiyor.

hochiminhmozolesi_ilkses

Ho Chi Minh Mozolesi

Vietnam’ın başkenti Hanoi’de bulunan ünlü Ba Dinh isimli meydanda konumlanan Ho Chi Minh Mozolesi, bulunduğu bölgenin en fazla ziyaretçi çeken yapılarından biridir. İçerisinde Vietnam’ın kurucu lideri Ho Chi Minh’in naaşı yer alır. Aynı zamanda burada bulunan müzede, Ho Chi Minh’in hayatına dair kesitler sergilenir.

azizjosephkatedrali_ilkses

Aziz Joseph Katedrali Hanoi

Başkent Hanoi’de bulunan en eski kilise olma özelliği gösteren Aziz Joseph Katedrali, Vietnam’ın koruyucu dini ismi Joseph’ten alır. Bölge halkı tarafından Büyük Kilise ismiyle anılan Aziz Joseph Katedrali, Fransız sömürge döneminde inşa edildi. Günümüze kadar bozulmadan gelmeyi başaran Aziz Joseph Katedrali, sahip olduğu ikiz çanlar ile Notre Dame Katedrali’nin mimari izlerini taşır.

thanglongimparatorlukkalesi_ilkses

Thang Long İmparatorluk Kalesi

Ly Viet Hanedanı tarafından11. yüzyılda Dai Viet’in bağımsızlığını sembolize etmesi için inşa edilen Thang Long İmparatorluk Kalesi, UNESCO tarafından 2010 yılında Dünya Mirasları Listesi’ne eklenmiştir. Günümüzde hala hem kalede hem de kale çevresinde arkeolojik çalışmalar devam ediyor. Vietnam tarihi açısından oldukça önemli olan bu kalede yer alan Bayrak Kulesi, Hanoi’nin en önemli simgelerinden biridir.

mermerdaglari_ilkses

Mermer Dağları Da Nang

Vietnam’ın Da Nang isimli bölgesine 9 kilometre mesafede yer alan Mermer Dağları, taş kesme ve heykelcilikle nam salan bir sahil bölgesinde konumlanıyor. Su, metali ateş, ahşap ve toprak elementlerinin ismine sahip olan beş adet tepeden meydana gelen bu dağlar; mağaraları, tepeleri, tünelleri ve tapınakları ile ünlüdür.

tuongphatbaquanam_ilkses

Tuong Phat Ba Quan Am Da Nang (Lady Buda Da Nang)

Vietnam sınırları içerisinde yer alan en büyük Buda heykeli olma özelliği gösteren Tuong Phat Ba Quan Am Da Nang, ülkenin en ünlü yapılarından biridir. 2004 yılında yapımına başlanmış, ziyarete ise 2010’da açılmıştır. Heykelin içerisinde bulunduğu kompleksin tarihi ise 18. yüzyıla dayanır. Pek çok kişi tarafından Lady Buda olarak anılan heykelin asıl adı “Merhametin Boddhistvası”’dır.

bitexcofinanskulesi_ilkses

Bitexco Finans Kulesi

Ho Chi Minh il sınırları içerisinde bulunan ve dünyanın en yüksek binalarından biri olan Bitexco Finans Kulesi, hayranlık uyandıran mimarisi ile bölgenin en popüler yapıları arasında yer alır. Yapımına 2007 yılında başlanan ve 2010 yılında tamamlanan Bitexco Finans Kulesi’nin seyir terası her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilir.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karadağ’ın kalbi Podgorica’da gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.