TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karadağ’ın kalbi Podgorica’da gezilecek yerler

Karadağ’ın başkenti Podgorica’da gezilecek en güzel yerleri sizler için derledik. İşte size küçük bir Podgorica turu… Podgorica’da nereler gezilir? Buyrun detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2023 12:37
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Karadağ’ın kalbi Podgorica’da gezilecek yerler

Podgorica, Karadağ’ın başkenti olmakla birlikte en büyük şehri olma unvanına sahip sakin bir kenttir. Tamamını gezmesi yaklaşık 2 gününüzü alacak Podgorica, sakin bir şehir olarak biliniyor. Eminiz ki bu şehirde size göre yapacak bir şey mutlaka vardır. Karadağ’ın kalbi Podgorica’ya bir göz atalım, işte gezilecek en güzel yerlerinden birkaçı…

PODGORİCA’DA GEZİLECEK YERLER

Karadağ’ın başkenti Podgorica’ya şehrin kalbi derken abartmış olmayız çünkü başkent olmasının yanı sıra şehrin ticaret merkezi konumunda yer aldığı için son derece önemli bir kent. Podgorica’da gezilecek yerler önerimize başlayalım…

varos

STARA VAROS

Podgorica, geçmişten bu yana çeşitli  milletlerden insanın bir arada yaşadığı bir bölge olup, bu milletlerin içerisinde yer alanlardan biri de Osmanlı oldu. Eski Şehir Bölgesi olarak bilinen Stara Varos, bir Osmanlı Dönemi mahallesi olup, günümüzde hala Osmanlı’nın izlerini taşıyan yapıları içerisinde barındırmaya devam ediyor. Şehir İkinci Dünya Savaşı’nda ağır hasar almış olmasından dolayı günümüze kadar gelebilen yalnızca iki adet cami ve bir saat kulesi yer alıyor. Podgorica’ya gittiğinizde bu Osmanlı Dönemi mahallesini mutlaka ziyaret edin.

skadar gölü

SKADAR GÖLÜ

Balkanların en büyük gölü olan Skadar Gölü, Podgorica yakınlarında yer almakta olup, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir diğer destinasyondur. Nilüferler ile kaplı olan göl, çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yaparken aynı zamanda yanı başına bir milli park yer alır. Temiz hava eşliğinde doğa yürüyüşü yapabilir, kuşları izleyebilir, balık tutabilir ve hatta tekne kiralayarak nilüfer dolu bu eşsiz manzarada küçük bir göl turu yapabilirsiniz.

milenyum köprüsü

MİLENYUM KÖPRÜSÜ

Milenyum Köprüsü 2005 yılında inşa edilmiş olmakla birlikte, şehrin eski bölge ve yeni bölge olarak ayrılan iki yerleşim yerini birbirine bağlayan ve Karadağ’ın en büyük akarsuyu olan Moraca Nehri’nin üzerinde yer alması nedeniyle şehrin en önemli ve en çok ziyaret edilen lokasyonu olarak biliniyor. Sizi karşılayacak harika manzara eşliğinde oldukça güzel fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz.

gorica park

GORİCA PARK

Şehir merkezine yürüme mesafesinde yer alan Gorica Macera Parkı, bünyesinde yer alan çeşitli eğlence parkurları sayesinde gün içerisinde 7’den 70’e çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Podgorica gibi sakin bir şehirde biraz aksiyon arıyorsanız bu park tam size göre. Çeşitli zorluk seviyelerine sahip birçok parkuru içerisinde barındıran Gorica Park’a uğramanızı tavsiye ederiz.

köprü

RİBNİCA KÖPRÜSÜ

Diğer adı Adzi Paşa Köprüsü olan ve Osmanlı döneminden kalmış olan bu tarihi yapı, Romalılar tarafından inşa edilmiş olmasına rağmen Osmanlı döneminde yenilendiği için bu isme sahiptir. Kemer şeklindeki bu tarihi yapının çevresinde yer alan parkurlarda sevdikleriniz ile yürüyüş yapabilir veya kendiniz ile başbaşa kalarak keyifli vakitler geçirebilirsiniz.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Karadağ’a nasıl gidilir?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.