TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Turların uğrak noktası meşhur İtalyan köyleri

Her yıl binlerce kişiyi ağırlayan İtalya, köyleri ile de ön plana çıkıyor. İşte turlara katılarak gidebileceğiniz en gözde İtalyan köyleri…

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2023 04:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Turların uğrak noktası meşhur İtalyan köyleri

İtalya; insanının sıcaklığı, köklü tarihi geçmişi, mimari yapısı, lezzetli mutfağı derken saymakla bitmeyecek özelliği dolayısıyla, her yıl dünyanın dört bir tarafından turisti ağırlıyor. Sadece şehir merkezleri değil, köylerinin güzellikleri ve kültürü ile de ön plana çıkan İtalya’ya yapılan birçok turda, İtalyan köyleri de uğrak noktası oluyor. İtalya’yı en iyi şekilde yansıtan ve hemen hemen her kesimden insanın büyük bir heyecanla ziyaret ettiği İtalya’nın köylerini birlikte inceleyelim.

İtalya’nın en gözde köyleri

Sahip oldukları mimari özellikleri korumaları ve yöreye üzgü mutfakları ile adını tüm dünyaya duyurmayı başaran İtalya bölgeleri, yaz ayları başta olmak üzere yılın her dönemi ziyaretçi akınına uğruyor. İtalya’nın turist çeken ve pek çok tura katılarak gezme imkanı bulunan en gözde köylerini sizin için listeledik.

vernazza_ilkses

Vernazza

Sokaklarının darlığı ile akıllara Venedik’i getiren Vernazza, rengarenk binalarının masmavi deniz ile buluştuğu bir İtalyan köyüdür. Her detayıyla muhteşem bir ahenk ortaya çıkaran Vernazza, lezzetli dondurması ile adından söz ettirir. Milli park alanı içerisinde konumlanan bu köy, İtalya’nın en bilindik köylerinden biridir.

riomaggiore_ilkses

Riomaggiore

Deniz, doğa ve rengarenk İtalyan evleri… İçerisinde yürüyenleri kendine has atmosferi ile kucaklayan Riomaggiore, İtalya’nın kıyı köylerinden biridir. Riomaggiore için en popüler İtalyan köylerinden biri demek de yanlış olmaz. İçerisinde yer alan aşk geçitleri, yani “Via Dell Amore” çiftlerin olduğu kadar, arkadaş gruplarının da görmek için tercih ettiği alanlardan biridir.

corniglia_ilkses

Corniglia

İtalya’nın Cinque Terre 5’lisi adı verilen bölgesi son derece ünlüdür. Cinque anlam olarak beş kelimesini ifade ederken, terre ise toprak parçası demektir. Bu bölgede yer alan köylerden biri de Corniglia’dır. Kayalıkların üzerine kurulu olan bu köy, sahip olduğu deniz manzarası ile ziyaretçilerini büyülemeyi başarır.

manarola_ilkses

Manarola

İtalyan kültürünün en güzel yansıtıldığı köylerden biri olan Manarola hem sadeliği hem de sanatın pek çok türünü bünyesinde barındırması ile gelen hemen hemen herkes tarafından çok seviliyor. Kendine has dokusu ve atmosferi ile ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkanı sunuyor.

monterosso_ilkses

Monterosso

İtalya’nın diğer köyleri ile kıyaslandığında en büyük köy olduğu görülen Monterosso, özellikle kahve severlerin çok sevdiği köylerden biri. Birçok espresso çeşidinin bulunduğu Monterosso’da, tıpkı kahve gibi sabun ve limon çeşitliliği de en plandadır.

moena_ilkses

Moena

İtalya’da yer alan ve bir Türk köyü olan Moena, La Turchia olarak da adlandırılır. Bir Türk yeniçeri tarafından çok eski yıllarda kurulan Moena Köyü’nde, bugün çok fazla Türkçe bilen kişi bulunmamaktadır.

nemi_ilkses

Nemi

Nemi Köyü, içerisinde yer alan dağ çileği ile tanınır. Papa’nın yazlık sarayı ile karşılıklı tepelerde konumlanan Nemi; küçük ver dar sokakları, çilekli tartları ve ünlü Medusa Çeşmesi’nden akan sodalı suyu ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil fırsatı sunuyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.