TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'den en hızlı gidilen 5 ülke!

Türkiye'den en hızlı gidilen 5 ülkeyi sizler için derledik. Bu ülkeler, hava yoluyla 2 saati bile geçiyor! İşte en hızlı gidilen ülkeler

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2023 11:55
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye'den en hızlı gidilen 5 ülke!

Ülkemiz gerek kültürel gerek doğa turizmi gerek de yaz-kış sunduğu tatil imkanları sayesinde pek çok ülke vatandaşının uğrak noktası olmaktadır. Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Türkiye, aynı şekilde pek çok yurttaşını da turistik temelde farklı ülkelere yolcu etmektedir.

Türkiye bulunduğu coğrafi konumu dolayısıyla, yakın çevresinde birçok ülkenin yer aldığı önemli bir geçiş noktasıdır. Bu durum özellikle tatil amacıyla yapılan seyahatlerde, çevre ülkelerin sıklıkla tercih edilmesine sebep olmaktadır. Ağırlıklı olarak yaz aylarında yoğunluk gösteren turistik geziler, ülkelerin ekonomisine ciddi oranda katkı sağlamaktadır.

gurc

Türklerin en fazla tercih ettiği ülke: Gürcistan

Yapılan araştırmalara göre Türklerin en fazla gittiği ülkelerin başında Gürcistan gelmektedir. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’dan hava yolu ile 2 saat içerisinde Tiflis’e ulaşmak mümkündür. Ek olarak Gürcistan’a seyahat etmek için pasaport ve vizeye ihtiyaç duyulmaması da pek çok kişi için tercih sebebi olmaktadır.

adalar

Yaz turizmi için Yunan Adaları

İkinci sırada ise Yunanistan gelmektedir. Komşu ülkenin merkez bölgeleri dışında, sahip olduğu adalar da turizmin canlanmasında oldukça önemli bir paya sahiptir. Yaz turizminin baskın olduğu bölgeye Türkiye’nin dört bir tarafından büyük ilgi gösterilmektedir. Pek çok ilden uçak seferleri düzenlenen Yunanistan’a gitmek için 1 buçuk saat gibi bir süre yeterli olmaktadır. Ancak özellikle Ege kıyı şeridinden feribotla geçiş yapılabiliyor olması, bölge halkının Yunan Adaları’nı daha fazla ziyaret etmesine neden olmaktadır.

bulg

Yakın bağlar yakın mesafe: Bulgaristan

Bir diğer tercih noktası Bulgaristan olarak karşımıza çıkmaktadır. 2021 yılında ortaya konan verilere göre ülkemizde Türk asıllı 514.836 Bulgar vatandaşı yaşamaktadır. İki ülke arasındaki uzun yıllara dayanan bağlar ve coğrafi yakınlık, her yıl binlerce kişinin Bulgaristan’a gitmesine sebep olmaktadır. Kara yolu ve hava yolu ile ulaşımın sağlanabildiği ülkeye, İstanbul üzerinden hava yolu ile 1 buçuk saatte varılmaktadır.

balkan_ilkses

Kültür turizminde tercih Balkan ülkeleri

Balkan ülkeleri de özellikle tarihi ve kültürel açıdan sahip oldukları zenginlik ile ülkemizden çok sayıda kişinin tatil için tercih ettiği bir rota olarak karşımıza çıkmaktadır. Arnavutluk, Sırbistan, Karadağ, Kosova ve Makedonya’ya maksimum iki saatlik bir uçuşun ardından ulaşmak mümkündür.

israil_;ilkses

İsrail’e ilgi büyük

Dini açıdan önemli bir merkez olan İsrail de bu yönü ile yılın hemen hemen her dönemi pek çok ülkeden misafirlerini ağırlamaktadır. Ülkemizden yaklaşık 2 saatlik bir uçuş süresi ile seyahat edilen İsrail’e Türk vatandaşlarının da ilgisi büyüktür. Yılda milyonlarca turiste ev sahipliği yapan İsraillilerin de turistik açıdan ülkemize olan ilgisi büyüktür. Geçtiğimiz yıl Türkiye’ye gelen İsrailli sayısı önceki yıla oranla 5 kat artmıştır.

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Öğrenince şok olacaksınız! Bu ürünler aslında erkekler için üretildi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.