TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’den en hızlı gidilebilen 7 ülke

Türkiye’ye yakın konumları dolayısıyla sık sık gezi düzenlenen ve birçok resmi ilişki kurulan ülkeler, pek çok kişi tarafından merak konusu oluyor. İşte Türkiye’nin yakınında konumlanan ülkeler ve ülkelere yapılan yolculukların süresi…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 05:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türkiye’den en hızlı gidilebilen 7 ülke

Pek çok kişi yapacağı yolculuklarda, kısa mesafede bulunan ülkeleri ön plana çıkarıyor. Turist akışının yoğun olduğu ve hem iş hem de siyasi açıdan ilişkilerin sürdürüldüğü Türkiye’nin yakınında konumlanan ülkeler konusuna birlikte göz atalım.

Türkiye ile yakın mesafede bulunan ülkeler

Coğrafi konumu dolayısı ile birçok ülke ile sınır komşusu olan ve diğer birçok ülkeyle yakın mesafede konumlanan Türkiye, son derece önemli ve güzel bir noktada yer alıyor. Türkiye ile yakın mesafede bulunan ülkelerden bazılarını sizin için inceledik.

azerbaycann_ilkses

Azerbaycan

Türkiye’den hem havayolu hem de karayolu ile ulaşımın sağlanabildiği kardeş ülke Azerbaycan, ülkemizin sıkı ilişkiler içerisinde olduğu bir ülke olarak kendini gösteriyor. Ulaşım konusunda sıklıkla tercih edilen havayolu ile ortalama 2 saat gibi bir süre içerisinde varış sağlanıyor. Türkiye’den Azerbaycan’a uçakla seyahat etmek isteyen kişiler yalnızca başkent Bakü’ye değil; Gence, Nahçıvan ve Kabala illerine de direkt olarak ulaşım gerçekleştirebiliyor. Ek olarak iki ülke arasında yapılacak yolculuklarda vize talep edilmiyor. Türk vatandaşları, yeni tip çipli kimlik kartları ile Azerbaycan’a giriş yapabiliyor.

ermenistann_ilkses

Ermenistan

Yılın hemen hemen her dönemi Türkiye ve Ermenistan arasında birçok farklı sebepten kaynaklanan seyahatler gerçekleşiyor. Havayolu ile ulaşımın yaygın olduğu bu iki ülke arasında uçuş süreleri değişiklik gösteriyor. Bu durumun en temel sebebi Türkiye’den Ermenistan’a direkt uçuşun bulunmaması olarak karşımıza çıkıyor. Türk vatandaşları Ermenistan’a yapacakları yolculuklarda vize işlemlerine tabi tutuluyor. Umuma mahsus (Bordo), Hususi (Yeşil), Diplomatik (Siyah) ve Hizmet (Gri) pasaportlarından herhangi birine sahip vatandaşlar, vize işlemlerini tamamladıktan sonra Ermenistan’a giriş çıkış sağlayabilirler. 

irakk_ilkses

Irak

Irak, Türkiye ile yoğun iş ilişkileri içerisinde olan bir ülke olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle yıl içerisine hem Irak’tan Türkiye’ye hem de Türkiye’den Irak’a pek çok kişi ziyaretler gerçekleştiriyor. Yalnızca iş için değil, diğer pek çok amaç için yapılan yolculuklarda sıklıkla havayolu ile ulaşım sağlanıyor. Aktarmalı ve direkt olarak gerçekleştirilen bu uçuşlarda, direkt uçuş süresi 2 buçuk saati buluyor. Her iki ülkenin vatandaşları da yapacakları giriş çıkışlarda vizeye tabi tutuluyor.

irann_ilkses

İran

Resmi adı İran İslam Cumhuriyeti olan İran ile Türkiye arasında pek çok anlaşma ve iş ilişkisi bulunuyor. Özellikle başkent Tahran’a yıl içerisinde birçok Türk vatandaşı giriş çıkış yapıyor. Havayolu ile ulaşımın yaygın olduğu Türkiye İran arasında, gün içerisinde pek çok uçuş gerçekleştiriliyor. Hem aktarmalı hem de direkt uçuş seçeneklerinin bulunduğu İran için, direkt uçuşlarda ortalama uçuş süresi 2 buçuk saat olarak kendini gösteriyor. İran, Türk vatandaşları için 90 güne kadar vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

rusyaa_ilkses

Rusya

Türkiye’nin kuzeyinde, Karadeniz Bölgesi’nin üst kısmında konumlanan Rusya, ülkemiz ile hem turizm hem ticari hem de siyasi açıdan son derece yoğun ilişkiler içerisindedir. Uzun yıllardır pek çok anlamda diyaloglarını sürdüren Türkiye ve Rusya, coğrafi açıdan da birbirine oldukça yakındır. Har hafta pek çok uçuşun gerçekleştiği Rusya’ya yapılan seyahatlerin süresi, gidilen havalimanına göre 3 ila 4 saat arasında değişiklik gösteriyor. Türkiye’den Rusya’ya direkt uçuş avantajıyla; Moskova, St. Petersburg ve Kazan’a seyahat etmek mümkün oluyor. Vize konusunda ise sahip olunan pasaport tipine göre durum değişiyor. Bordo pasaporta sahip olan Türk vatandaşlarından vize istenirken, gri ve yeşil pasaportu bulunan kişilere 30 güne kadar vize serbestliği sağlanıyor. Siyah pasaport mensuplarından ise 90 güne kadar vize talep edilmiyor.

ukraynaa_ilkses

Ukrayna

Türk vatandaşlarının çeşitli sebeplerle sıklıkla seyahat ettiği Ukrayna, ülkemize olan yakın konumu ve köklü tarihi geçmişinin ortaya çıkardığı muazzam mimari yapıları ile cazibesini artıyor. Vizesiz olarak seyahat etme kolaylığı bulunan Ukrayna’ya yeni tip çipli kimlik kartları ile giriş çıkış sağlanabiliyor. Türkiye ile Ukrayna arasında yapılan seyahat süreleri ise son derece kısa sürüyor. Lviv için uçuş süresi 45 dakika olarak kendini gösterirken, Kiev için ise 1 saat olarak karşımıza çıkıyor.

lübnann_ilkses

Lübnan

Ortadoğu’nun Paris’i olarak adından söz ettiren Lübnan’ın resmi adı Lübnan Cumhuriyeti’dir. Ülkede görülmeye değer pek çok yapı, tarihi eser ve müze bulunur. Özellikle başkent Beyrut, yıl içerisinde dünyanın dört bir tarafından insanın ziyaret ettiği bir şehir olarak karşımıza çıkar. Türkiye’den de aynı şekilde pek çok insan Lübnan’a çeşitli sebeplerle yolculuk yapıyor. Havayolu ile ulaşımın yaygın olduğu bu iki ülke arasındaki yolculuk süresi direkt uçuşlarda 1 saat 20 dakika olarak kendini gösteriyor. Aktarmalı uçuşlarda ise bu süre değişiklik gösteriyor. Lübnan Türk vatandaşlarından 90 gün süreyle vize istemiyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Santiago’da nereye gidilir? Santiago’da gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.