TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ada ülkeleri

Seyahat etmek, yeni yerler keşfetmek ve farklı kültürleri tanımak… Hem de tüm bunları yaparken vize çıkacak mı, çıkmayacak mı stresi yaşamadan yapmak. İşte Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ada ülkeleri…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ada ülkeleri

İnsanı gündelik hayat telaşlarından uzaklaştıran ve adeta hayatına yeni bir soluk getiren seyahat, pek çok insanın yıl içerisinde hayalini kurduğu bir aktivite. Kişinin sahip olduğu zevk, istek ve imkanlarına göre farklılık gösteren seçimlerini, tüm bunlara ek olarak ülkeler arası prosedürler de doğrudan etkiliyor. Vizenin çıkıp çıkmayacağı da çoğu zaman bir stres kaynağı olarak kendini gösteriyor. Bu nedenle Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ada ülkelerini, haberimizin devamında sizin için listeledik.

Vizesiz seyahat edilebilecek 10 ada ülkesi

Türk vatandaşlarının vizeye gereksinim duymadan seyahat edebileceği çok sayıda ülke bulunuyor. Yıl içerisinde pek çok kişi bu ülkelere yolculuklar yapıyor. Bazı ada ülkeleri de Türk vatandaşlarından ülkelerine yapacakları seyahatler için belirli bir güne kadar vize talebinde bulunmuyor. Bu ada ülkelerinden 10 tanesini birlikte inceleyelim.

bahamalar_ilkses

10. Bahamalar

Atlas Okyanusu’nun tertemiz suları, görenleri kendine hayran bırakan plajları ve yemyeşil doğası ile muhteşem bir tatil seçeneği olarak kendini gösteren Bahamalar, deniz kıyılarında yüzen domuzları ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmak için son derece güzel bir adres olan Bahamalar’a Türk vatandaşları 90 güne kadar vizesiz seyahat edebiliyor.

dominikcumhuriyeti_ilkses

9. Dominik Cumhuriyeti

Ülkemizde Survivor yarışmasının yapıldığı ada olarak bilinen ve tertemiz denizi ile göz kamaştıran Dominik Cumhuriyeti, son yıllarda tatil için en fazla tercih edilen ada ülkelerinden biri. Özellikle yeni evli çiftlerin balayı yapmak için seçtikleri Dominik, Türk vatandaşlarına 6 ay içerisinde 90 güne kadar vizesiz giriş çıkış yapma imkanı tanıyor.

saintlucia_ilkses

8. Saint Lucia

İsmini bir kadından alan tek ülke olmasıyla ünlü Saint Lucia, Karayipler’de bulunan ve Fransız kültürünün hakim olduğu bir ada ülkesidir. Sınırları içerisinde yağmur ormanları, botanik bahçeleri ve pek çok spa alanını barındıran Saint Lucia, 6 haftaya kadar Türk vatandaşlarına vizesiz seyahat etme fırsatı sunuyor.

madagaskar_ilkses

7. Madagaskar

Afrika kıtasında yer alan ve son derce sevimli bir ada ülkesi olan Madagaskar’a, aynı adı taşıyan ünlü animasyon çizgi filmi sayesinde pek çok kişi aşina. Dünyanın en büyük 4. adası olan Madagaskar’ın nüfusu ise 26 milyonu buluyor. Çoklu etnik yapısı sayesinde oldukça zengin bir kültürü bulunan bu ada ülkesi, 90 güne kadar Türk vatandaşlarından vize talebinde bulunmuyor.

endonezya_ilkses

6. Endonezya

250 milyonluk kalabalık nüfusu ile dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olma özelliği gösteren Endonezya, sahip olduğu 17 bin 508 ada ile burada tatil yapmak isteyenler için oldukça geniş bir seçeneğe sahip. Özellikle Bali Adası ile ünlü olan ülke, 30 güne kadar Türk vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler arasında yer alıyor.

filipinler_ilkses

5. Filipinler

Tam manasıyla bir akarsu cenneti olan Filipinler, 100 milyona ulaşan nüfusu ile oldukça kalabalık bir ülkedir. Her açıdan doğa harikası olan bu ada ülkesi, bünyesinde 7 bin 645 adet ada ve adacık barındırır. Pasifik Okyanusu’nun batısında konumlanır. Pek çok açıdan gözde bir tatil bölgesi olan Filipinler, Türk vatandaşlarından 30 güne kadar vize talebinde bulunmaz.

maldivler_ilkses

4. Maldivler

Pek çok kişinin balayı için tercih ettiği gözde noktalardan biri olan Maldivler, ziyaretçilerine rüya gibi bir tatil yapma fırsatı sunuyor. Berrak denizi, uzun sahilleri, göz alıcı yaşamı ve son derece lüks imkanları ile çok sevilen Maldivler, Türk vatandaşlarının 30 gün boyunca vizesiz konaklayabildiği ülkeler arasında yer alıyor.

singapur_ilkses

3. Singapur

Asya’nın güneydoğu tarafında konumlanan ve Malay Yarımadası’nın güney ucunda bulunan Singapur, Asya kıtasının en gözde ve modern ülkelerinden biri olarak kendini gösterir. Göz alıcı bir mimariye sahip olan ülke, unutulmayacak bir tatil geçirmek için gereken her şeye sahip. Türk vatandaşları bu dikkat çeken ada ülkesinde 30 güne kadar vizesiz seyahat etme hakkına sahip.

fiji_ilkses

2. Fiji

Bembeyaz kumları ve masmavi suları ile özdeşleşen Fiji, Pasifik Okyanusu’nun güney tarafında konumlanır. Bir dizi adanın bir araya gelerek oluşturduğu ülke, sahip olduğu doğal güzellikler ile adeta cennetten bir köşe kadar güzel. Hindistancevizi ağaçlarının arasında yürüyebileceğiniz ve tertemiz havasında dinlenebileceğiniz Fiji’de, Türk vatandaşları için 90 güne kadar vize serbestliği bulunuyor.

srilanka_ilkses

1.Sri Lanka

Hindistan’ın güney tarafında konumlanan ve bir ada ülkesi olan Sri Lanka, Hint Okyanusu’nun İncisi olarak nam salmıştır. Doğal güzellikleri ve özellikle de çay tarlaları ile de ünlü olan bu ada ülkesi, dünyanın dört bir tarafından turistin uğrak noktasıdır. Sri Lanka, Türk vatandaşlarından 30 güne kadar vize istemeyen ülkeler arasında yer alır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Stockholm’e nasıl gidilir? Stockholm’ün sevilen lezzetleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.