TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Stockholm’e nasıl gidilir? Stockholm’ün sevilen lezzetleri

İsveç’in başkenti Stockholm’e nasıl gidilir? Stockholm’de mutlaka denenmesi gereken lezzetler. Stockholm’de ne yenir? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2023 04:30
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Stockholm’e nasıl gidilir? Stockholm’ün sevilen lezzetleri

İskandinavya Bölgesi’nin en gözde kentlerinden biri olan Stockholm, sahip olduğu pek çok özelliği ile çoğu kişi tarafından merak ediliyor. Yıl içerisinde çeşitli sebeplerle Stockholm’e giden kişilerin en fazla merak ettiği şeylerden biri de Stockholm mutfağı olarak kendini gösteriyor. Bu durum da Stockholm’de ne yenir sorusunun sorulmasına neden oluyor. Stockholm’de yenilecek başlıca yiyecekleri birlikte inceleyelim.

Stockholm’e nasıl gidilir?

Türkiye’den İsveç’in başkenti Stockholm’e seyahat etmek isteyen kişiler, havayolu ile hızlı ve rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilir. İstanbul üzerinden Stockholm’e direkt olarak uçuş sağlamak mümkündür. İstanbul dışındaki diğer şehirlerden ise aktarmalı olarak ulaşım sağlanabilir.

Stockholm’de ne yenir?

Stockholm’e seyahat eden kişiler, bölgeye özgü lezzetleri denemek için büyük bir heyecan duyuyor. Bu durum da Stockholm’de ne yeni sorusunu gündeme taşıyor. Stockholm’de mutlaka tadına bakılması gereken yiyeceklerin başlıcaları şu şekilde karşımıza çıkıyor:

İsveç köftesi

İsveç’in ünlü yemekleri arasında bulunan İsveç köftesi; yuvarlak şekilli küçük köfte toplarının, lingonberyy isimli frambuaz benzeri bir meyve sosuyla karıştırılması ile elde ediliyor. Yanında patates kızartması ile servis edilen İsveç köftesi hem bölge halkı hem de turistler tarafından sevilerek tüketiliyor.

Gravad lax

İskandinav ülkelerinin mutfaklarının vazgeçilmezi olan deniz ürünlerinden somon kullanarak yapılan gravad lax, kentin en ünlü yemeklerinden biridir. Dereotu ile marine edilerek lezzetlendiren somon, akşam yemeklerinin vazgeçilmezleri arasında yer alır.

İsveç yahnisi

Dünyanın dört bir tarafında sevilerek tüketilen yahni, İsveç’te de sıklıkla tüketiliyor. Yapım aşamasında ilk olarak etlerin kızartılması gerekiyor. Ardından kızaran etler, içerisinde un bulunan suda birkaç saat pişiriliyor. Ardından havuç ve soğan eklenerek lezzeti artırılıyor.

Jansson’s Temptation

Patates, soğan, hamsi, krema ve galeta ununun bir araya gelmesiyle meydana getirilen Jansson’s Temptation hem son derece hem de besleyici bir İsveç yemeğidir. Genellikle Noel zamanı yapılan bu yemek, ülke genelinde oldukça popülerdir.

İsveç usulü patates (Hasselbackspotatis)

Şef Leif Elisson tarafından 1953 yılında icat edilen İsveç usulü patates, Stockholm’e giden herkesin mutlaka denemesi gereken lezzetler arasında yer alır. Yarı yarıya ince dilimler halinde kesilen patatesler üzerine; ekmek kırıntıları, maydanoz, pastırma, ekşi krema ve peynir eklenerek lezzetlendirilir.

Raggmunk

İçerisinde süt, un, yumurta, tuz ve rendelenmiş patates bulunan raggmunk, İsveç’in klasik gözlemesidir. Tereyağında kızartılarak pişirilen bu gözleme çeşidine sıklıkla yaban mersini reçeli, tuzlu domuz eti ya da tütsülenmiş domuz pastırması eklenir.

BU İÇERİK DE DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR: Positano’ya nasıl gidilir? Positano’da gezilecek yerler, yenilecek yemekler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.