TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Polonya’nın başkenti Varşova’da gezilecek yerler

Başkent Polonya’da gezilecek yerler. Varşova’nın popüler gezi noktaları. Varşova’ya ilk defa gideceklerin mutlaka görmesi gereken yerler. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 02:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Polonya’nın başkenti Varşova’da gezilecek yerler

Polonya’nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri olan Polonya, 2 milyona yakın nüfusu ile oldukça kalabalık bir şehirdir. Tarihi binaları, müzeleri ve kültürü ile oldukça dikkat çekici özellikleri bulunur. Yaz ayları başta olmak üzere yılın her dönemi dünyanın dört bir tarafından insanın ziyaret ettiği Varşova’da görülmeye değer çok sayıda alan bulunur. Varşova’da gezilecek yerlerden bazıları, haberimizin devamında sizin için inceledik.

Varşova’da gezilecek yerler

Tarihi dokusu, görkemli mimarisi ve kültürü ile her yıl çok sayıda ziyaretçi çeken Varşova’da gezilecek yerlerden başlıcalarını sizin için listeledik.

kraliyetsatosu_ilkses

Kraliyet Şatosu

Polonya tarihi açısından son derece önemli bir yer olan Kraliyet Şatosu, uzun yıllar boyunca Polonya hükümdarlarının resmi konağı olarak var oldu. Varşova’da “Eski Kent” olarak anılan bölgede konumlanan bu şato, 15. yüzyılda inşa edildi. II. Dünya Savaşı’nın yaşadığı dönemde tamamen yıkılan Kraliyet Şatosu, 1971 ve 1988 yılları arasında tekrar yapıldı. Günümüzde müze olarak dünyanın dört bir tarafından insana hizmet veren Kraliyet Şatosu, UNESCO tarafından Dünya Miras Alanı olarak kabul ediliyor.

keretevi_ilkses

Keret Evi

İsmini film yapımcısı ve yazar Etgar Keret’ten alan Keret Evi, dünyanın en dar konutu olarak nam salmıştır. Mimar Jakub Szczęsny tarafından tasarlanan ve iki bina arasında konumlanan küçük bir boşluğa inşa edilen Keret Evi, sıra dışı mimarisi ile her yaştan insanın ilgisini çekiyor.

Łazienkiparki_ilkses

Łazienki Parkı

Başkent Varşova’nın en büyük parkı olan Łazienki Parkı, 76 hektarlık oldukça büyük bir alan üzerinde kuruludur. Günümüzdeki haline Kral Stanislaw August Poniatowski tarafından 1764 yılında getirilen bu park, bu hale getirilmeden önce avlanma bölgesi olarak kullanılıyordu. Süreç içerisinde içerisine inşa edilen çok sayıda tarihi yapı, bugün Łazienki Parkı’na duyulan ilginin en temel sebeplerinden biridir.

saksonbahcesi_ilkses

Sakson Bahçesi

Pilsudski Meydanı’na bakan ve bir eyalet parkı olan Sakson Bahçesi, başkent Varşova’da bulunan en eski parktır. Sakson Sarayı’nın bir bölümü olarak 1727 yılında açılan ve 19. yüzyılda İngiliz peyzaj parkına dönüştürülen bahçede 1853 yılından kalma bir adet güneş saati yer alıyor. Sakson Bahçesi’nde yer alan yüzyıllık ağaçlar ve yemyeşil çim alanlar, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek isteyen kişilerin özellikle güneşli havalarda bu bahçeyi tercih etmesini sağlıyor.

wilanówsarayi_ilkses

Wilanów Sarayı

Kral III. John Sobieski için 17. yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen Wilanów Sarayı, Polonya tarihinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Bugün bir müze olarak hizmet veren ve Barok tarzı mimarinin son derece göz alıcı bir örneği olan Wilanów Sarayı’nın içerisinde yer alan kral dairesi ve kraliçe süiti, yapının en çok merak edilen alanları arasında bulunur. Bununla birlikte önemli koleksiyonları da bünyesinde barındıran Wilanów Sarayı’nın bahçesinde de birçok heykel ve çeşmeyi görmek mümkündür.

varsovaulusalmuzesi_ilkses

Varşova Ulusal Müzesi

İçerisinde tarih açısından son derece önemli dönemlere ait koleksiyonların yer aldığı Varşova Ulusal Müzesi’nde, yaklaşık olarak 11 bin adet parça bulunuyor. Başkent Varşova’nın Kudüs Caddesi üzerinde yer alan bu müze, kentin en büyük müzesi olma özelliği gösteriyor. İlk kurulduğu yıl olan 1862’de Varşova Güzel Sanatlar Müzesi olarak geçen bu müze, 1916 yılında Varşova Ulusal Müzesi adını aldı.

baskanliksarayi_ilkses

Başkanlık Sarayı

1643 yılında bir konak olarak inşa edilen Başkanlık Sarayı, günümüzde devlet resmi konutu olarak kullanılıyor. Ülke tarihini derinden etkileyen pek çok dönem ve olaya tanıklık eden saray, Polonya’yı Polonya yapan en önemli durumlarda aktif bir şekilde kullanılmıştır. II. Dünya Savaşı’nın da yakın tanıdığı olan Başkanlık Sarayı, bu savaşın ardından da ayakta kalmayı başarmış ve hükümet binası olarak kullanılmaya devam etmiştir. 1994 yılından itibaren de ülke cumhurbaşkanının resmi konağı olarak hizmet vermektedir.

chopinaniti_ilkses

Chopin Anıtı

Adını tüm dünyanın bildiği ve besteleri ile milyonları kendine hayran bırakan Fryderyk Chopin anısına yapılan Chopin Anıtı, 1926 yılında yapıldı. Ancak savaş yıllarında Almanlar tarafından tahrip edildi. II. Dünya Savaşı’nın sona ermesinin ardından da Polonya tarafından bu tahribat onarılarak, yeniden sergilenebilir hale getirildi.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Grönland’a nasıl gidilir? Grönland’da gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.