TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kopenhag kaç günde gezilir? Kopenhag’da gezilecek yerler

Kopenhag’da gezilecek yerler nereler? Kentte görmeden dönülmemesi gereken yapılar. Kopenhag kaç günde gezilir? İşte konuya ilişkin detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2023 04:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kopenhag kaç günde gezilir? Kopenhag’da gezilecek yerler

Danimarka’nın başkenti olan Kopenhag, 1 milyona yaklaşan nüfusu ile ülkenin en kalabalık şehridir. 2003 yılının güncel verilerine göre Finlandiya’dan sonra dünyanın en mutlu ikinci ülkesi olan Danimarka’nın gözde kenti Kopenhag’a gidecek kişiler için derlediğimiz yazımızda, Kopenhag kaç günde gezilir ve Kopenhag’da gezilecek yerler konuları hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Kopenhag kaç günde gezilir?

Kopenhag’ın keyfini çıkarmak ve doya doya şehri gezmek isteyen kişiler için önerilen minimum süre 4-5 gün olarak karşımıza çıkıyor. Aslında kentte yer alan müze, tarihi kale ve yapıların çoğunu 2-3 günde görmek mümkün. Ancak Kopenhag’ın ruhunu hissetmek, enfes manzaralarını deneyimlemek ve ülkeye özgü lezzetlerin tadını çıkarmak için bu süreyi 1-2 gün kadar uzatmak faydalı olacaktır.

Kopenhag’da gezilecek yerler

Kuzey Avrupa’nın dikkat çeken kentlerinden biri olan Kopenhag, dikkat çeken köklü mimarisi ve modern dokunuşları ile adından söz ettiriyor. Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Kopenhag’da gezilecek yerler nereler, birlikte inceleyelim.

christiansborgsarayi_ilkses

Christiansborg Sarayı

Kopenhag’da yer alan Slotsholmen isimli adada konumlanan Christiansborg Sarayı, 800 yıllık bir tarihe sahiptir. Döneminin önemli saraylarından biri olan Christiansborg’da kral ve kraliçeler yaşam sürmüştür. Christiansborg Sarayı’nı yaptıran isim VI. Christian’dır. 1753 ve 1745 yılları arasında tamamlanan bu saray günümüzde Dinamarka Parlamentosu, Devlet Bakanlığı ve Yüksek Divan’a ev sahipliği yapmaktadır.

tivolibahceleri_ilkses

Tivoli Bahçeleri

Hem çocukların hem de yetişkinlerin son derece keyifli vakit geçirdiği alanlardan biri olan Tivoli Bahçeleri, 19. yüzyıldan bu yana Kopenhag’da yer alıyor. George Carstensen’in çocukluk hayali olarak hayata geçirilen ve esasen bir lunapark olan Tivoli Bahçeleri, 1843 yılında dönemin kralı tarafından destek verilerek yapıldı. Ünlü Roller Coaster’ın da ilk defa kullanıldığı Tivalo Bahçeleri, aynı zamanda Walt Disney’in de ilham kaynağıdır.

rosenborgkalesi_ilkses

Rosenborg Kalesi

Kral’ın Bahçesi içerisinde yer alan Rosenborg Kalesi, 17. yüzyılın başlarında Kral IV. Christian tarafından inşa edildi. Sadece Kopenhag’ın değil, Danimarka’nın da en eski Kraliyet bahçesi içerisinde bulunan bu kale, 1800’lü yılların ortalarına kadar Danimarkalı kralların yaşam sürdüğü bir kale olmuştur. Rönesans tarzının hakim olduğu Rosenborg Kalesi’nin içerisinde birçok önemli koleksiyon yer alır. Kale 1838 yılında halk ziyaretine açılmıştır.

kopenhagoperabinasi_ilkses

Kopenhag Opera Binası

Danimarka’nın milli opera binası olan Kopenhag Opera Binası, başkent Kopenhag’ın sembol yapılarından biridir. Holmen isimli adada konumlanan bu bina, dünyanın en pahalı opera evlerinden biri olarak kabul görüyor. Yapımına 2004 yılında başlanan ve 40 bin metrekarelik bir alan üzerinde konumlanan Kopenhag Opera Binası’nın tamamlanması 2005 yılına denk geliyor. Bina, Danimarka Kraliyet Tiyatrosu tarafından yönetiliyor.

danimarkamillimuzesi_ilkses

Danimarka Milli Müzesi

Vikingler ile olan geçmiş tarihi bağlantıları nedeniyle pek çok kişinin merak ettiği Danimarka tarihini ve oldukça engin ve köklü koleksiyonları bünyesinde bulunduran Danimarka Milli Müzesi, Kopenhag’ın en ünlü müzeleri arasında yer alıyor. Taş Çağı’ndan başlayarak günümüze kadar olan Danimarka tarihinin sunulduğu Danimarka Milli Müzesi’nin ilk binası 1743 yılında inşa edildi.

kopenhagbotanikbahcesi_ilkses

Kopenhag Botanik Bahçesi

Kopenhag şehir merkezinde bulunan ve Doğa Tarihi Müzesi kapsamında yer alan Kopenhag Botanik Bahçesi, 1874 yılından kalma tarihi bir cam ev içerisinde yer alıyor. Müze kapsamında 13 bini aşkın bitki türü bulunduğu biliniyor. Palmiye Bahçesi, Nordik Bira Bahçesi ve Kelebek Evi gibi alanları da bünyesinde barındıran Kopenhag Botanik Bahçesi, yılın her dönemi ziyaretçilerine tam bir görsel şölen sunuyor.

frederikkilisesi_ilkses

Frederik Kilisesi

Yapımında kullanılan malzeme dolayısıyla bölge halkı tarafından Mermer Kilise olarak da anılan Frederik Kilisesi’nin mimarisinde pek çok süsleme, heykel ve oyma sanatı kendini gösteriyor. Sade olduğu kadar gösterişli olan bu kilisenin yapımına 1749 yılında başlanmış, 1894’te de tamamlanmıştır.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sydney gezilecek yerler

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.