TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kite Kalesi nerede? Kite Kalesi fethiyle ilgili bilgiler…

Tarihi dizisi Kuruluş Osman sayesinde "Kite Kalesi" bir kez daha önem kazandı. Kite Kalesi'nin dizideki fethi izleyicileri büyüledi. Peki bu Kite kalesi nerede? İşte Kite Kalesi fethi hakkında merak edilen bilgiler…

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2024 15:00
Kaynak: HABER MERKEZİ
Kite Kalesi nerede? Kite Kalesi fethiyle ilgili bilgiler…

Çarşamba akşamlarının sevilen dizisi Kuruluş Osman, yeni sezonuyla bu akşam ekranlara geldi. Dizinin ilk bölümünde, Bursa'nın fethi için yapılan hazırlıklar sırasında Kite Kalesi önemli bir rol oynadı. Peki, Kite Kalesi nerede? Kite kalesi fethi ve daha fazlası sizler için haberimizde…

KİTE KALESİ NEREDE?

Kite Kalesi, tarih boyunca Dimbos Savaşı ile önem kazanan bir yapı olarak Osmanlı kroniklerine geçmiştir. Bursa'nın batısında konumlanan bu kaleye ait kalıntılar, bulunduğu bölgede tespit edilmiştir. Kalıntıların yer aldığı alan, sit alanı ilan edilerek koruma altına alınmıştır. Gelecekte gerçekleştirilecek kazı çalışmalarıyla, kalenin detayları daha yakından incelenecek ve ortaya çıkacaktır.

KİTE KALESİ NE ZAMAN FETHEDİLDİ?

Bursa Kite kalesi, 27 Temmuz 1301'de Osmanlıların Muzalon komutasındaki merkez ordusunu Bafeus'ta mağlup etmelerinin ardından (Bafeum Savaşı), 1302'de Prusa (Bursa), Atranos (Orhaneli), Kestel ve Kitai tekfurluklarının birleştirilmiş orduları arasında gerçekleşen Dimboz Savaşı'nın sonucunda ele geçirilmiştir.

KİTE KALESİNİ KİM FETHETTİ?

Romalılar'ın Mora Yarımadası'nı fethettiği dönemde, Kite adlı şehirden göç edenlerin bu bölgeye yerleştiği ve daha önce yaşadıkları kentin adını verdikleri anlatılır. Osmanlılar, Bursa'dan önce 1324 yılında Kite kalesi fethinde bu alan büyük bir tekfurun yönetimine tabi tutulmuştur.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.