TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ölüdeniz nerede? Ölüdeniz’in özelliği nedir?

Muğla'nın sakin denizi ile ünlü mahallesi Ölüdeniz hakkında bilgiler araştırılıyor. Peki Ölüdeniz nerede ve özelliği nedir? İşte detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2024 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2024 16:43
Kaynak: HABER MERKEZİ
Ölüdeniz nerede? Ölüdeniz’in özelliği nedir?

Muğla’nın en gözde turistik merkezlerinden biri olan Fethiye’de bulunan Ölüdeniz mahallesi hakkında bilgiler araştırılıyor. Peki Ölüdeniz’in özelliği nedir? İşte cevabı…

Ölüdeniz nerede?

Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir mahalle konumundadır. Sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleriyle tanınan Ölüdeniz kumsalı, 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir, %82'lik bir oyla. Bölge, turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir ve Likya döneminde "ışık ve güneş diyarı" olarak anılmıştır. Orta Çağ'da ise "Uzak Diyar" olarak bilinen Ölüdeniz, Anadolu'nun güneybatısında, Teke Yarımadası'nda yer alır. Türkiye'nin nadir deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir.

Ölüdeniz, adını durgun ve sakin yapısından almıştır. En fırtınalı günlerde bile, Belceğiz kıyıları dalgalarla mücadele ederken, Ölüdeniz'de sadece hafif çırpıntılar gözlemlenir.

16 Kasım 1992 tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüşen yerleşim birimi, 12 Kasım 2012'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 6360 sayılı kanunla mahalle statüsüne geçti.

Ölüdeniz giriş ücreti ne kadar?

Ölüdeniz, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü bir lagün ve plajdır. Ölüdeniz plajına 2023 yılında giriş ücreti 100 lira olarak belirlenmiştir ve bu ücrete araç park ücreti de dâhildir. Ancak, Müzekart geçerli değildir. Ölüdeniz'de tatil yaparken, sahilde şezlong kiralama ücreti 120 liradır. Fethiye'den Ölüdeniz'e toplu taşıma ile yaklaşık yarım saatte ulaşım sağlanabilmektedir. Ayrıca, Ölüdeniz'de (Babadağ) yapılan yamaç paraşütü aktivitesinin ücreti işletmelere göre değişmektedir ve genellikle 1500 ila 2700 lira arasında değişen bir fiyat aralığına sahiptir.

Ölüdeniz’in özelliği nedir?

Ölüdeniz, adeta bir durgun gölü andıran, deniz kulağı adı verilen lagün oluşumlarından biridir. Kışın, çevresindeki sahillere dev dalgalar vururken, Ölüdeniz'in sakinliği dikkat çeker. Ancak, bu sakin görüntüsüne rağmen, Ölüdeniz'in önemli bir özelliği vardır: Suyu sürekli olarak kendini yenilediği için berrak ve cam gibi bir görünüme sahiptir.

Ölüdeniz kamp alanları

Ölüdeniz Beach Camping

Darboğaz Koyu Kamp Alanı

Ölüdeniz Doğa Kamp

Camp Caretta Kamp Alanı

Kelebekler Vadisi Kamp Alanı

Yerdeniz Kamp Alanı

Kabak Valley Camping

Katrancı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Çalış Beach Camp

Ölüdeniz Beach Camping

Fethiye Ölüdeniz'deki kamp alanları arasında ücretsiz olmasıyla bilinen "Ölüdeniz Beach Camping", denize sıfır konumuyla öne çıkar. Burada dilerseniz denize girebilir, dilerseniz doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Ancak, tesisin en büyük eksiklikleri arasında tuvalet, duş ve soyunma kabini bulunmaması gelmektedir. Yiyecek ihtiyaçlarınızı çevredeki marketlerden veya restoranlardan temin edebilirsiniz. Fethiye'deki ücretsiz kamp alanları arasında olan Ölüdeniz Beach Camping, fiyatları için tesisle iletişime geçebilirsiniz.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.