TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kışın Bursa’da gezilecek yerler nereler? Bursa günübirlik nerelere gidilir?

Bursa’da gezilecek yerler nereler? Günübirlik Bursa’da gezilecek yerler. Bursa'nın en ünlü yemeği nedir? İşte detaylar…

Haber Giriş Tarihi: 27.12.2023 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 27.12.2023 13:20
Kaynak: GURBET YAVUKLU
Kışın Bursa’da gezilecek yerler nereler? Bursa günübirlik nerelere gidilir?

Türkiye'de kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ'ın bulunduğu Bursa'yı, yeşil Bursa'yı gezmek için şüphesiz pek çok sebebimiz var. Kışın Bursa’da gezilecek yerler nereler? Tarihi mekanları, gastronomisi, doğal güzellikleri ile Türkiye'nin en çok yerli/yabancı turist çeken şehirlerinden biridir Bursa. Bursa'nın en ünlü yemeği nedir? Bursa’da gezilecek yerler nereler? Cevabı haberimizde...

Bursa’da gezilecek yerler nereler?

Bursa, yemyeşil alanları ve köklü tarihi geçmişi ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı olan şehirlerimizden biridir. Yılın her dönemi binlerce insanı ağırlayan kentte gezilecek başlıca noktalar şu şekildedir:

bursa teleferik

Bursa Teleferik

Bursa’da bulunan bu teleferik, Türkiye’nin ilk teleferiği olarak 1963 yılında hizmete giren sistem, toplam 140 kabinle saatte 1500 kişilik taşıma kapasitesi sayesinde Bursa merkez ve Uludağ arasında karayoluna alternatif olarak hayat kurtarıyor. Yazın veya baharda günübirlik gelip manzaraya doymak ve piknik yapmak da güzel bir program.

bursa kalesi

Bursa Kalesi

Bursa Kalesi şehrin ayakta kalan en eski yapılarından biri. Bursa’nın ilk sakinleri Bithynia Krallığı’ndan kalma. Yapımının M.Ö. 1. yüzyıla kadar gittiği bilinse de her bir taşı üzerinde Roma, Bizans ve Osmanlı’nın izleri var. Yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundaki surlar üzerinde kalenin 5 kapısı ve 14 burcu var. Bu kapılar: Yer Kapı, Zindan Kapı, Hisar Kapı, Pınarbaşı Kapı ve Kaplıca Kapı.

bursa tophane

Bursa Tophane

Tophane Parkı’nda bulunan 6 katlı, 33 metre uzunluğundaki saat kulesi, Sultan Abdülaziz döneminden kalma ama 1900’lü yılları göremeden nedeni bilinmeyen bir şekilde yıkılmış. Ardından 1904 – 1905 tarihleri arasında yeniden yaptırılarak, I. Abdülhamit’in tahta çıkışı şerefine yeniden hizmete açılmış. Bugün Tophane bölgesi Bursa’nın en turistik yerlerinden. Aynı park içinde Osman ve Orhan Gazi türbeleri de bulunuyor.

yeşil türbe

Yeşil Türbe

Bursa’nın sembolik eserlerinden bir tanesi de Yeşil Türbe. Yeşil Cami’nin hemen 1 sokak arkasında bulunuyor. Yapım emrini 1421 yılında Yıldırım Bayezid’in oğlu Mehmet Çelebi vermiş. Mimarı Hacı İvaz Paşa. Hala sağlam kalabilmesi ve ziyaret edilebilmesi için sonuncusu 2004’te olmak üzere defalarca onarılmış. Osmanlı mimarisiyle yapılan yapılar arasında tüm duvarı çiniyle kaplı olan tek türbe olduğu söyleniyor.

kozahan

Kozahan

Eskiden ipek yolu üzerinden gelen kervanların konaklama yeri olan hanın olayı önce ikinci katında meşhur Bursa ipeğinden şallar ve fularlar satan yan yana sıralanmış dükkanları şöyle hızlıca bir turlayarak çay-kahve içmeli, Hanın güzelliği ve ortamın huzuruna kesinlikle şahit olmalısınız.

Kışın Bursa’da gezilecek yerler nereler?

Ülkemizde kış turizminin kalbinin attığı şehirlerden biri olan ve özellikle de sınırları içerisinde barındırdığı Uludağ ile kış sporlarının da merkezi konumunda olan Bursa’da kışın gezilecek yerler nereler, birlikte göz atalım.

uludağ kayak merkezi

Uludağ Kayak Merkezi

Ülkemizin en önemli kış turizm alanlarından biri olan hem yurt içinden hem de yurt dışından binlerce insanın kış tatilini geçirmek için tercih ettiği Uludağ Kayak Merkezi, kış sporlarının aktif olarak sürdürüldüğü bir alan olarak kendini gösteriyor. Yalnızca spor amaçlı değil, alanda yapılan etkinlikler dolayısıyla da eğlence merkezi haline gelen Uludağ, sınırları içerisinde konumlanan oteller ile de misafirlerine son derece konforlu vakit geçirme fırsatı sunuyor.

bursa kaplıca hamam

Bursa kaplıcaları ve hamamları

Kaplıcaları ve hamamları ile ünlü bir kent olan Bursa, kış dönemi içini ısıtmak isteyenler için son derece güzel seçenekler sunuyor. Şehir sınırları içerisinde yer alan termal oteller ve tarihi hamamlar, Bursa’nın sağlık turizmine önemli oranda katkı sağlıyor.

Bursa günübirlik nerelere gidilir?

Günübirlik Bursa’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk gelen seçenekler Cumalıkızık Köyü ve Gölyazı olarak karşımıza çıkıyor. Günübirlik olarak şehre gelen kişilerin uğramadan geçmediği bu köyler hakkındaki kısa bilgilere birlikte göz atalım.

cumalıkızık

Cumalıkızık Köyü

Bursa’nın Yıldırım ilçesine bağlı bir köy olan Cumalıkızık, kentin en popüler köyleri arasında bulunuyor. Şehir merkezine olan yakınlığı, yan yana sıralanmış köy evleri, enfes lezzetleri ve yöresel ürünleri ile hemen hemen her mevsim turist akınına uğruyor. Cumalıkızık Köyü’nü ziyaret eden kişilerin, buradaki evlerde yapılan köy kahvaltısını mutlaka denenmesi tavsiye ediliyor.

gölyazıGölyazı

Bursa’nın en önemli antik yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen ve derin bir yarımada üzerinde kurulan Gölyazı’nın tarihi çok eski dönemlere dayanır. Bursa’nın Nilüfer isimli ilçesine bağlı bir mahalle olan Gölyazı, muhteşem doğası ve tuğla duvarlarla örülü Rum evleri ile görenleri kendine hayran bırakmayı başarıyor.

iskender kebap

Bursa'nın en ünlü yemeği nedir?

Bursa’nın en ünlü yemeği hiç şüphe yok ki İskender kebaptır. Şehre ziyarete gelen hemen herkes, ünü ülke sınırlarını aşan bu leziz yemeği denemek için uzun kuyruklara dahi girmeyi göze alıyor.

Kaynak: GURBET YAVUKLU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.