TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Tunceli’de gezilecek yerler

Eşsiz doğası ve tarihi özellikleri ile pek çok insanın görmek istediği şehirlerden biri olan Tunceli’de neye gidilmeli? İşte Tunceli’de mutlaka görmeniz gereken yerler…

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 07:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Tunceli’de gezilecek yerler

Doğu Anadolu Bölgesi’nin Yukarı Fırat Havzası’nda konumlanan Tunceli; kendine has özellikleri ve doğal güzellikleri ile adından söz ettiriyor. Munzur Çayı kıyısında yer alan Tunceli, pek çok insanın merak ettiği ve bu nedenle de gezi planı yaptığı şehirler arasında kendini gösteriyor. Tunceli’ye seyahat etmeyi düşünen kişilerin, mutlaka görmesi gereken yerleri haberimizin devamında sizin için listeledik.

Tunceli’de mutlaka görmeniz gereken 5 yer

Havası, doğası ve halkının misafirperverliği ile ün salan Tunceli’de görmeden dönmemeniz gereken 5 yere birlikte göz atalım.

Munzur Vadisi Milli Parkı

Munzur Vadisi Milli Parkı

Zengin doğal kaynakları, yemyeşil doğası ve tertemiz havası ile doğal yaşamın en güzel örneklerinden birine şahit olacağınız Munzur Vadisi Milli Parkı, Tunceli’nin Ovacık isimli ilçesinin sınırları içerisinde yer alıyor. Alanda rafting, dağcılık ve doğa yürüyüşü gibi sporları yapmak mümkün. Bunun yanı sıra piknik alanları, tuvalet, çeşme, gölet, tırmanma parkuru ve kuş gözetleme kulesi de bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı’nda, çadır ile konaklama da yapılabiliyor.

in delikleri

İn Delikleri

Derviş Hücreleri olarak da bilinen İn Delikleri, Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinin sınırları içerisine yer alıyor. Tahar Çayı Vadisi’nin yukarısında konut yapma amacıyla kayalara oyulan İn Delikleri’nde yaklaşık 20 adet oda bulunuyor. Burada yaşayacak olan kişilerin su ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için, kayaların arasından sızan suyun toplanacağı sarnıçlar yapılmış ve odalara ulaşımın kolay olması için uygun alanlara merdivenler yapılmıştır. Son derece dikkat çekici bir görünümü olan İn Delikleri, Tunceli’nin en tursitik alanlarından biridir.

tunceli müzesi

Tunceli Müzesi

1935 ve 1937 yılları arasında askeri kışla olarak kullanılmak üzere inşa edilen bina, 1949 yılına kadar bu amaçla kullanılmıştır. Daha sonra Milli Savunma Bakanlığı’ndan Maliye Bakanlığı’na devredilmiş ve çeşitli tadilat yapılmıştır. 90’lı yıllara kadar memurların konakladığı lojman olarak hizmet veren bina, 2015 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlanmıştır. Bu tarihten bu yana da Tunceli Müzesi olarak hizmet vermeye başlamıştır.

Kırk Merdiven Şelaleleri

Kırk Merdiven Şelalesi

Doğayla iç içe olmayı ve tertemiz havayı içine çekerken yürüyüş yapmayı seven kişiler için eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı veren Kırk Merdiven Şelalesi, Tunceli’nin Ovacık isimli ilçesine bağlı Gözeler Köyü sınırı içerisine yer alıyor. Dar bir vadinin içerisinde tertemiz akan suları ve büyüleyici şelale görüntüsü ile huzurlu bir gün geçirmek isteyenler için Kırk Merdiven Şelalesi, Tunceli’deki en güzel adreslerden biri.

Rabat Vadisi

Rabat Vadisi

Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan şehirlerden biri olan Tunceli’de görülmesi gereken alanlardan bir diğeri de Rabat Vadisi. 2013 yılında birinci derece arkeolojik sit alanı ilan edilen Rabat Vadisi hem ülkenin hem de dünyanın dört bir tarafından ilgi görüyor. Şehir merkezine yalnızca 20 km uzaklıkta bulunan bu vadi, Tunceli’nin Çemçeli Köyü sınırları içerisinde konumlanıyor.

BU İÇERİK DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Sessiz sükûnetin adası Gökçeada’da keşfedilecek 10 yer

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.