TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir’de ücretsiz kamp yapabileceğiniz koylar ve plajlar

İzmir koy ve plajları berrak denizi, temiz havası ve kolay ulaşımı ile kamp yapmak isteyenlerin ilk adresi oluyor. İster tek başına ister arkadaşlarınızla keyif alarak hem ücretsiz tatil yapabileceğiniz hem de doğayla baş başa kafa dinleyebileceğiniz ücretsiz kamp alanlarını sizler için derledik…

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2023 12:12
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
İzmir’de ücretsiz kamp yapabileceğiniz koylar ve plajlar

ŞÜKRAN ŞEYMANUR ARSLAN

Ege’nin incisi İzmir’in doğal güzelliklerinin yanı ile berrak denizi ile ünlü. Şehirden uzaklaşmak isteyen tatilciler, kendilerini sessiz ve sakin koylarda serin sulara bırakmak istemelerinin yanı sıra kamp alanları bulmaları da zorlaştı. Sizler için İzmir’in çeşitli bölgelerinde huzurla kamp yapabileceğiniz alanları derledik… İşte, İzmir’de kamp yapılabilecek alanlar… 

ÇANAK KOYU

Çanak Koyu, Foça’da yer alan ücretsiz kamp yapıp denize girebileceğiniz muazzam manzaraya sahip bir kamp alanı. Denizi serin ve berrak suyuyla dikkat çekiyor. Az bilindiği için keyifle kamp yapıp kafa dinleyeceğiniz bir yer. Sahilinde gölgelik alan sınırlı olduğu için yanınızda şemsiye götürmenizde fayda var. 


Çanak Koyu’na nasıl gidilir?

744 numaralı ESHOT otobüsünü kullanarak Foça’ya ulaştıktan sonra 10 dakika yürümeniz yeterli. 

DEMİRCİLİ KOYU

Demircili Koyu, Urla’nın eşsiz manzaraya sahip olan küçük bir koyu. Plaja girişin ücretsiz olmasının yanı sıra şemsiye ve şezlonglar da kiralanabilir. Kendi kamp malzemeleriniz ile ücretsiz kamp ve piknik yapabilirsiniz. Kiralama ücreti dahilinde soyunma kabini, duş ve tuvalet hizmetleri de yer almaktadır. 

Demircili Koyu’na nasıl gidilir?

Demircili Koyu’na 2 farklı şekilde ulaşım sağlanabilir. Dileyenler, İçmeler Kavşağı’ndan Yağcılar – Demircili güzergahını takip ederek ulaşabilirler. Dileyenler ise; Urla ilçe merkezi üzerinden Kuşçular – Demircili güzergahını takip ederek koya ulaşabilirler.  

PIRLANTA PLAJI

Pırlanta plajı, Çeşme’de yer alıyor. Tertemiz suyu tatil yapmak isteyenler için yeterli oluyor. Az bilinmesinden ötürü hem sakin ve temiz hem de park sorunu yaşanmıyor.  Deniz oldukça dalgalı olduğu için dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var. Tuvalet ve duş hizmeti olan plajda, şezlonglar ve şemsiyeler de kiralanabilmektedir. 

Pırlanta Plajı’na nasıl gidilir?

Çeşme merkezden Çiftlikköy istikameti üzerinden yola çıkıp, Çiftlikköy’ü geçtikten sonra sağa dönüp aşağı indiğinizde Pırlanta Plajı’na ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma kullanmak isteyenler ise Çeşme merkezden kalkan dolmuşları kullanabilirler.

 

ÇAKAL KOYU

Çakal Koyu, Urla’da yer alır. Sakinliği ile dikkat çeken bu koy kampçıların gözdesi olup, tesis ve kumsalı yoktur. Kamp malzemeleri ile gidilirse sizin için güzel bir deneyim olacaktır. Deniz kestaneleri oldukça fazla olduğu için deniz ayakkabısı kullanılmalıdır. Taşlık ve patika yola sahip olduğu için binek araçlarla ulaşım zordur. 

Çakal Koy’a nasıl gidilir? 

Urla’ya bağlı olsa da Seferihisar yolundan yola çıkarak Efes - Mimas yolu üzerinde arabayı park edip yaklaşık 15 dakika yürüdükten sonra koyun kamp alanına ulaşabilirsiniz. Aracı park ettikten sonra yaklaşık 100 m. yürüyerek deniz kenarına ulaşabilirsiniz.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.